Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ο Αρθ. Ζερβός, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και στο βάθος το… Βερολίνο!

Ο Αρθούρος Ζερβός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, καθηγητής Πολυτεχνείου, αγαπητός διαφόρων και διαφορετικών κυβερνήσεων,
γνωστός και για τις καλές σχέσεις του με επιχειρηματικούς ενεργειακούς κύκλους, στην Ελλάδα και την αλλοδαπή, ανέκραξε προχθές «φτάνει πια»!

Του χρειάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια, που έχει σχέση με κρατικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις για να αποφανθεί ότι δεν είναι δυνατόν μια συνδικαλιστική οργάνωση (στην περίπτωσή μας, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), να συνδιοικεί την κρατική εταιρία παροχής ηλεκτρισμού.

Αλλά, όπως είναι γνωστό στους «παροικούντες εν Ιερουσαλήμ», η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποτελεί «κράτος εν κράτει» όχι απλώς στη ΔΕΗ αλλά στο Ελληνικό κράτος, το οποίο εκφράζεται στη ΔΕΗ μέσω του κ. Ζερβού. Είναι η ίδια οργάνωση και οι συνδικαλιστές της, που διώκονται για κονδύλια που εισπράχθηκαν και καταναλώθηκαν παράνομα σύμφωνα με το δικαστικό πόρισμα. Είναι η ίδια οργάνωση, που περισσότερες από μια φορές, ο πρόεδρός της κ. Φωτόπουλος απείλησε το κράτος, δηλαδή εμάς τους πολίτες, ότι «θα κατεβάσει τους διακόπτες», αν τολμήσει οιοσδήποτε να εκφράσει άποψη και πολιτική για τη ΔΕΗ, σαν να ήταν του μπαμπά του ή άλλων συγγενών των μελών της οργάνωσης που εκπροσωπεί.

Το ότι ο κ. Ζερβός, έφτασε στο κατά το λαϊκώς λεγόμενο «αμήν», κι έβγαλε την ανακοίνωση προς τα μέλη των συμβουλίων της ΔΕΗ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην προετοιμασία για την ιδιωτικοποίηση του «μαγαζιού». Η υπόθεση της δημιουργίας μιας κοινής εταιρίας με τον κ. Κοπελούζο, είναι «μια τρίχα στην τριχιά». Στην πραγματικότητα, αποσκοπούσε στο να τραβήξει την «κόκκινη γραμμή» και να ξεκαθαρίσει εγκαίρως πως σε ό,τι πρόκειται να επακολουθήσει, δεν θα δεχθεί πιέσεις, καταλήψεις και έκτροπο συνδικαλιστικής μορφής.
Με απλά λόγια έστειλε «μήνυμα»!

Γιατί τα δύσκολα τώρα ξεκινούν για την ΔΕΗ. Η ώρα της διαμόρφωσης συνθηκών αποκρατικοποίησής της και πώλησης τμημάτων της, έφτασε. Οι επισκέψεις των Γκίντο Βέστερβέλλε και Γκ. Σόϊμπλε, αποτελούν μέρος αυτής της διαδικασίας. Γιατί, το Βερολίνο έχει κάνει ξεκάθαρο ότι στα ενεργειακά δίκτυο, διανομή, άνθρακας, κλπ, «παίζει μόνο του»…

Κι αν όχι με το Βερολίνο, με τη Γερμανία ο κ. Ζερβός διατηρεί καλές σχέσεις που δεν θέλει να διακοπούν, εξαιτίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Να φανεί αδύναμος την ώρα που ενδιαφέρεται να κάνει εμφανή την παρουσία του και στο μέλλον.

Το ζήτημα είναι, πως αυτή η κυβέρνηση, που διατηρεί, επίσης, «ανοιχτή γραμμή» με το Βερολίνο, θα αντιδράσεις στις αναμενόμενες συνδικαλιστικές ασκήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Που μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την …. απειλούν το μέλλον της, τη συνοχή της και το μέλλον της χώρας…

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ