Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση και από τον ύπατο αρμοστή ΝΑΖΙ, Ράιχενμπαχ να μην περάσει η ΔΕΠΑ σε ρωσικά χέρια.

Τι ζητούσε η «τρόικα» το Σάββατο

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση λειτουργούσε η «τρόικα» με ξεκάθαρο στόχο να μην περάσει η ΔΕΠΑ σε ρωσικά χέρια. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες ο κ. Μος, μέλος της «τρόικας» παρενέβη στη κυβέρνηση, και ίσως στο ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε να αλλάξουν οι προδιαγραφές του διαγωνισμού, ώστε να αποκλεισθεί η συμμετοχή της Gazprom. Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει ένα 24ωρο πριν την κατάθεση των προσφορών.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα μέλος της «τρόικας» επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να βρεθεί τρόπος να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και σίγουρα η απάντηση ήταν αρνητική και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έγινε την Δευτέρα όπως είχε ανακοινωθεί.

Παρέμβαση και από Ράιχενμπαχ
 

Η κυβέρνηση όμως ήξερε από καιρό τις διαθέσεις της ηγεσίας της ΕΕ. Και οι εδώ εγκατεστημένοι εκπρόσωποι της ελέω Μνημονίων σε κάθε επαφή τους με παράγοντες της πολιτικής και όχι μόνο ζωής, ενημέρωναν για τις… επιθυμίες των Βρυξελλών. 
  •  Με πρώτο τον γνωστό μας κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος πριν λίγο καιρό σε συνάντηση με τους Προέδρους των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και των Οικονομικών Υποθέσεων, στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και οι αποκρατικοποιήσεις. 
  • Ο κ. Ράιχενμπαχ ξεκάθαρα τους είπε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ενοχληθούν πάρα πολύ αν δεν προτιμηθούν! Ωμό και χωρίς περιστροφές το μήνυμα.
Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση δεν απέτρεψε αυτή την άσχημη για την χώρα εξέλιξη που αυτόματα δημιούργησε δυσμενές κλίμα, απόδειξη η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, ενώ ανάλογο ήταν και το κλίμα έξω. Ο υφυπουργός Τύπου Σίμος Κεδίκογλου, που είναι γνωστές οι υψηλές διασυνδέσεις του από χρόνια με παράγοντες του Κρεμλίνου, δεν είχε καμία πρόγευση ότι πάει για ναυάγιο η συμμετοχή των δυο ρωσικών εταιριών στον διαγωνισμό;

Γερμανοί αναλαμβάνουν το ΤΑΙΠΕΔ; 


Σύμφωνα εξ άλλου με άλλες πληροφορίες υπάρχει απο πλευράς Βερολίνου απογοήτευση για τον τρόπο της λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ και για τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί και σαν... λύση προτείνουν να αναλάβουν... έμπειροι Γερμανοί επικεφαλής. 


ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ