Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Χριστίνα Σαλεμή: Ανοιχτή επιστολή προς τον ΙΝΚΑ αναφορικά με ανακοινώσεις του (μεταμοσχεύσεις)

Προς : ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας 
Από τον Νοέμβριο του 2012 επανειλημμένα ανακοινώσατε την πρόθεση σας να προσφύγετε στην δικαιοσύνη για να ακυρώσετε το νόμο που ρυθμίζει τις γενικές αρχές και τις προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων και ιστών από ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα ( ν. 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011) και καλέσατε τους πολίτες να συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή. ..............
Επειδή θέλω να ανταποκριθώ στο κάλεσμα σας, επειδή η πρώτη ανακοίνωση σας έγινε με αφορμή την προσφυγή μου στην Χάγη που εμπεριείχε και τον σχετικό νόμο, και επειδή χρησιμοποιήσατε ένα πολύ μικρό μέρος της σε ανακοινώσεις σας προς τον τύπο, θεωρώ ότι είμαστε κάτι σαν αδήλωτοι συνέταιροι σε αυτήν την προσπάθεια και θα ήθελα να μου διευκρινίσετε κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν τις δικές σας πρωτοβουλίες.  Οι δικές μου είναι γνωστές. 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις σας, για νόμο που υπάρχει από τον Ιούνιο του 2011 και καταγγέλθηκε στην Χάγη τον Μάρτιο του 2012 ως μια από τους μεθόδους εξαθλίωσης των Ελλήνων με σκοπό την γενοκτονία τους, δηλώνετε σήμερα, ότι είσαστε διατεθειμένοι να προσφύγετε στην δικαιοσύνη για να τον ακυρώσετε. 
Για την ακρίβεια, 
Στις 27 Νοεμβρίου 2012, δημοσιεύσατε στην ενότητα  ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ( http://www.inka.gr/?p=994) της επίσημης ιστοσελίδας σας, ένα απόσπασμα από προσφυγή στην Χάγη, το οποίο απόσπασμα αφορούσε την καινούργια νομοθεσία με την οποία ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων και ιστών από ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα (νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011)  και  δηλώσατε ότι από την 1/6/2013 σκοπεύουν να μας παίρνουν ότι όργανο έχει ανάγκη το διεθνές εμπόριο μεταμοσχεύσεων, ότι η Ελλάδα θα γίνει το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών και ότι “Το ΙΝΚΑ θα προσβάλει δικαστικά και θα καταργήσει τον νόμο 3984″. Σύμφωνα με την καταγγελία στην Χαγη, ο σχετικός νόμος, βάσει εικαζόμενης συναίνεσης, επέβαλε την άμεση έκδοση πιστοποιητικού θανάτου σε περίπτωση διάγνωσης εγκεφαλικού θανάτου κάποιου, με σκοπό την τάχιστη αφαίρεση οργάνων του ασθενή προς μεταμόσχευση σε άλλα άτομα. Ταυτόχρονα, παραχώρησε σε ιδιώτες την δυνατότητα διεξαγωγής της μεταμοσχευτηκής διαδικασίας και επέτρεπε σε υγιείς ανθρώπους να δώσουν κάποιο όργανο τους σε άτομα με τα οποία συνδέονται συναισθηματικά. 
Την Κυριακή 3 Φεβ 2013  δημοσιεύσατε την προβλεπόμενη από τον νόμο αυτό αίτηση άρνησης δωρεάς οργάνων προς τον ΕΟΜ και  προτρέψατε τους πολίτες να την συμπληρώσουν και να την στείλουν στον ΕΟΜ Δικαιώματα | INKA  ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013, διαδώσατε στο διαδίκτυο κείμενο ( δελτίο τύπου) όπου εν συντομία, αναφέρατε ότι η Δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά, ότι όσον καιρό υπήρχε αυτό το στοιχείο το ΙΝΚΑ συμφωνούσε και διέδιδε την ιδέα της εθελοντικής αυτής προσφοράς, αλλά ότι εξαιτίας του νόμου 3984 διαφωνεί πια με την διαδικασία “δωρεάς” οργάνων. Γι΄αυτό ζητήσατε από τους πολίτες να συμπληρώσουν την δήλωση άρνηση προς ΕΟΜ  που θα βρουν στο δικό σας ιστολόγιο, δηλώσατε εκ νέου ότι θα προσβάλετε δικαστικά το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και καλέσατε τους πολίτες να συμμετέχουν και αυτοί στον δικαστικό σας αγώνα. Κλείνοντας είπατε ότι αφού καταργηθούν ο ν. 3984 με τα παρελκόμενά του («εικαζόμενη συναίνεση», «εγκεφαλικός θάνατος», «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» κτλ)  και η εγκύκλιος 1077 που επιδιώκει να καταργήσει κάθε Υπηρεσιακό Απόρρητο και κάθε Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας θα προτρέψετε πάλι τους πολίτες με Ελεύθερη Βούληση να γίνουν Δωρητές (και όχι δότες) οργάνων. Μέχρι τότε, όπως είπατε : ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.  
Στις 21 Φεβρουαρίου, εκδώσατε το ίδιο δελτίο τύπου με άλλο αριθμό  ( ΔΤ 394/21.02.2013 ) και διαδώσατε πάλι στο διαδίκτυο την είδηση ότι σκοπεύετε να προσφύγετε στην δικαιοσύνη κατά του νόμου αυτού. Κατά κανόνα, το σχετικό δημοσίευμα ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι   “Η οργάνωση των καταναλωτών γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να προσβάλει δικαστικά το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στην «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» στη δωρεά οργάνων ανθρωπίνου σώματος και δηλώνει ότι θεωρεί «αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή τη διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε».” «Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών»  αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  in.gr
Το άρθρο κυκλοφόρησε κατά κανόνα με τίτλο “Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το ΙΝΚΑ για τη νομοθεσία περί δωρεάς οργάνων ” και σάρωσε  όλο το διαδίκτυο ( AttackTv ,   Newsbeast.gr in.grtvxs.gr, axortagos.grnews247sofokleous10.grDou.gr , LawNetΚΕΡΔΟΣ , TNSite ,  sarc.gr  ,ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ κλπ,κλπ)  Και πως να μην σαρώσει όταν η είδηση προερχόταν από πρακτορείο ειδήσεων και στην διάδοση του συμμετείχε και ο  ΔΟΛ ;;;  
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ