Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η Μέρκελ, ο Χίτλερ και ο Καρλομάγνος

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει επί γερμανικού εδάφους η σύγκριση της Καγκελαρίου Μέρκελ με τον Αδόλφο Χίτλερ, από τον Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων, Αντρέα Κέλερ.
Ο κ. Κέλερ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ομοσπονδίας ανέφερε χαρακτηριστικά… «Ιούλιος Καίσαρας, Καρλομάγνος, Ναπολέων, Αδόλφος Χίτλερ και Άνγκελα Μέρκελ… και ο κατάλογος με τους ηγέτες που επιχείρησαν ν ενώσουν την Ευρώπη συνεχίζεται…» ενώ σύμφωνα με το γερμανικό τύπο συμπλήρωσε… «Κάθε προσπάθεια οδηγήθηκε σε αποτυχία καθώς κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα μένουν όλοι στο ίδιο σπίτι».
Το σχόλιο του Προέδρου της Ομοσπονδίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς θεωρήθηκε ότι επιχειρεί να συγκρίνει τη Γερμανίδα Καγκελάριο με τον Αδόλφο Χίτλερ.
Για ένα ειρωνικό σχόλιο το οποίο δεν έγινε αντιληπτό από όλους έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. Μάλιστα διευκρίνισε ότι ο κ. Κέλερ δεν είχε καμία πρόθεση να συγκρίνει τη Γερμανίδα Καγκελάριο με τον Χίτλερ.
http://exelixeis.gr/
http://1greek.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ