Ο κ. Κόκκαλης θα είχε Δέκα εταιρίες του μεγέθους της Ιντρακόμ, αν δεν πλήρωνε όλα αυτά τα λαμόγια. Γιατί ακόμα και σήμερα παίρνει χωρίς καμμία αντίρρηση τους διαγωνισμούς του ΟΠΑΠ και άλλων δημόσιων οργανισμών; Γιατί αν βγάλει τα τελευταία 30 χρόνια ποιούς είχε στις λίστες, δεν τους ξεπλένουν ούτε τα Ισόβια. Γιατί αν δεν τους πλήρωνε θα τον κατέστρεφαν με τους μηχανισμούς του συστήματος....
Ξεχνάτε μήπως τον πόλεμο στον Αλαφούζο από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη; Που αναγκάζονταν ο Αλαφούζος να πληρώνει την Οικ. Μητσοτάκη μέσα σε κούτες εκατομμύρια δολλάρια, για να μην τον καταστρέψει; Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε...!!!!
ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ; Καμμία Νερόκοτα της βουλής δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε μία κατηγορία εναντίον του κ. Κόκκαλη...
Εμείς αγαπητοί φίλοι γνωρίζαμε από νωρίς τι θα γίνει: Και το γράψαμε στο Μπορούν αυτή η Βουλή κι αυτά τα κόμματα να κάνουν την κάθαρση ;:
Οι σχέσεις διαπλοκής – πολιτικής είναι σχέση υποταγής. .. Και φανταστείτε τη σκηνή: Πάει ο Σωκράτης Κόκκαλης να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς. Ποιος θα τολμήσει να τον ρωτήσει και τι; Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον πήρε από έναν μικροβιοτέχνη στην Αργυρούπολη την δεκαετία του 70 και τον έκανε αυτόν που ξέρουμε όλοι; Ο βουλευτής της (παλιάς) ΝΔ που ήθελε να γίνει εξουσία για να πηγαίνουν οι κόρες των γιαλατζί γαλάζιων πρωθυπουργών βόλτα με το «Γκουανταλαχάρα»; (Το θυμάστε που έκοβε βόλτες στο Αιγαίο με τον Αντρέα, την Μιμή και τον Λούβαρη;). Θα τον στριμώξει τον Σωκράτη μήπως το ΚΚΕ το οποίο συνυπέγραψε την λεηλάτηση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών επί Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα με το περίφημο «να βοηθήσουμε τον γιό του Πέτρου» του Χαρίλαου Φλωράκη; Ή μήπως το ΛΑΟΣ της κ. Τζαβέλλα που ήταν το δεξί χέρι του για χρόνια;
Διαβάστε λοιπόν το ρεπορτάζ από την σημερινή κατάθεση του Σωκράτη Κόκκαλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Ζήμενς και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας:
Σωκράτης Κόκκαλης: «Ποτέ δεν δωροδόκησα, ποτέ δεν έδωσα μίζες και δεν χρησιμοποίησα αθέμιτα μέσα για να προωθήσω τις δουλειές μου»
Στο ερώτημα από τον κ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) αν τον πλησίασε ποτέ κάποιος για να του ζητήσει «χορηγία» για κάποιο κόμμα ή για πολιτικό πρόσωπο, ο επιχειρηματίας απάντησε λέγοντας ότι η ερώτηση είναι «προσβλητική».
Στο ερώτημα από τον Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ «εσείς δώσατε ποτέ σε πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα χορηγίες;» ο κ. Κόκκαλης απάντησε με ύφος επιθετικό: «εδώ δεν ήρθα για να απαντήσω τι έκανα εγώ ή η Intracom, αλλά ήρθα να απαντήσω για τη Siemens».
Παπαδημούλης: «Ο κ. Κόκκαλης εμφανίστηκε ως ανταγωνιστής της Siemens και είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για μίζες. Δεν μας διαφώτισε αλλά δεν πιέστηκε ιδιαίτερα. Γι’ αυτό διαβάστε τα πρακτικά…είναι ιδιαιτέρως διδακτικά».
Επί της ουσίας της κατάθεσής του ο κ. Κόκκαλης είπε ότι με την Siemens στην 20χρονη πορεία τους ήταν ανταγωνιστές και ποτέ δεν λειτουργήσαμε ως καρτέλ, ότι «μόνο μια φορά συνεργαστήκαμε με την Siemens για τον ψηφιακό δακτύλιο της Αθήνας» και κατήγγειλε ότι «οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά δεν … στήριξαν την εγχώρια βιομηχανία». Στο μεταξύ όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι Siemens και Intracom μοιράστηκαν όλες τις μεγάλες «δουλειές» στον ΟΤΕ
Στην ερώτηση αν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τον ίδιο η αποκάλυψη του σκανδάλου της Siemens και όλα αυτά για μίζες και δωροδοκίες: «δεν μου προκάλεσε έκπληξη, γιατί άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην πρακτική των εταιριών υπάρχουν αυτές οι μέθοδοι…». Στην ερώτηση ποιες ήταν οι δικές του μέθοδοι είπε: «εμείς είχαμε άλλες μεθόδους» και κατέθεσε επιστολή που είχε στείλει στην Βάσω Παπανδρέου, τον Γιάννο Παπαντωνίου, Αν, Μαντέλη και Χρ. Πρωτόππαπα μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων του ΟΤΕ, όπου έλεγε ότι μετά την υπογραφείσα σύμβαση, το προσωπικό των δυο εταιρειών από 511 το 1988 έφτασαν τα 2.444 αποφέροντας παράλληλα οφέλη και για την ελληνική οικονομία.
Σχολίασε επίσης ο Κόκκαλης: «για το ποιος είναι ο κρατικός προμηθευτής να συγκρίνετε από δω και πέρα τα έσοδα του σημοαίου μετά την επιδρομή των Κινέζων προμηθευτών και κατά συνέπεια τον αφελληνισμό των ελληνικών βιομηχανιών τηλεπικοινωνιακού υλικού/υπηρεσιών».
Ρωτήθηκε τέλος για το ότι τον κατηγόρησαν πως έριξε το 1993 την κυβέρνηση Μητσοτάκη πληρώνοντας τον Συμπιλίδη… «είχα κουμπάρο τον Κατσίκη και θα πλήρωνα τον Συμπιλίδη;» απάντησε γελώντας
Διαβάστε όλη την κατάθεση εδώ:
http://www.antinews.gr/?p=60165
Έχουμε γράψει ήδη για την κατάθεση του Σωκράτη Κόκκαλη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς
Ολόκληρη η κατάθεση του Κόκκαλη
Κανείς βουλευτής δεν τόλμησε να πιέσει τον Κόκκαλη
Επειδή όμως η κατάθεση αυτή αποτελεί κατά την γνώμη μας την συγκλονιστικότερη απόδειξη της βαθιάς διαπλοκής του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, γεγονός που το καθιστά ανήμπορο να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίση και επιβάλλεται η άμεση αντικατάστασή του, επισημαίνουμε σήμερα μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Προς χρήση στο άμεσο και προσεχές μέλλον όταν κάποιοι θα έλθουν να ζητήσουν την ψήφο σας παριστάνοντας τους διώκτες της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Από τότε που ο Σωκράτης Κόκκαλης κατάφερε να ξεφύγει από την μιζέρια της Πλατείας Κολωνακίου και μπήκε στην τάξη των «προνομιούχων» δεν έπαψε στιγμή να απασχολεί τον Τύπο και τη Δικαιοσύνη. Αρχίζοντας από το 1987, τότε που ο ΟΤΕ του μακαρίτη τώρα «υπηρέτη του δημόσιου συμφέροντος» Θεοφάνη Τόμπρα ανέθεσε παράτυπα και παράνομα τις πρώτες ψηφιακές παροχές στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Η σύμβαση καταγγέλθηκε αμέσως ως «σκάνδαλο» και ύστερα από τρία χρόνια ο Έβδομος Ανακριτής Νεκτάριος Βαζαίος άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Κόκκαλη και του επέβαλε απαγόρευση της εξόδου από την Ελλάδα και χρηματική εγγύηση 400 εκατομμυρίων δραχμών (!!!). Την υψηλότερη δηλαδή χρηματική εγγύηση («επιπέδου γκάνγκστερ», όπως έγραψε τότε ο «Ελεύθερος Τύπος»), που επιβλήθηκε ποτέ σε κατηγορούμενο από συστάσεως ελληνικού Κράτους .Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο δια βουλεύματος. Λες και ποτέ δεν έγινε τίποτα κλπ κλπ. Διαβάστε την ιστορία της διαπλοκής για να μην τα επαναλαμβάνουμε εδώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Η INTRACOM πότε ιδρύθηκε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Η INTRACOM ιδρύθηκε το 1977.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ήσασταν αντιπρόσωπος της Σωκράτης Κόκκαλης RFT, απ’ ό,τι θυμάμαι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Και όχι μόνο. Αρκετών εταιρειών. Είχαμε τότε μία κοινή εταιρεία με τον μακαρίτη Άρη Βουδούρη και μετά ήμουν μόνος μου με ορισμένους συνεργάτες και το 1977 ιδρύσαμε την INTRACOM. Η SIEMENS, απ’ ό,τι θα ξέρουν και οι συνάδελφοι οι δικοί σας ήταν μέχρι κάποιου σημείου σχεδόν μονοπώλιο στον ΟΤΕ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Όχι σχεδόν. Ήταν το μονοπώλιο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Εμείς ξεκινήσαμε σε συνεργασία με εργοστάσια που ήταν στην Ανατολική Γερμανία και στην τότε Γιουγκοσλαβία ως αντιπρόσωποι και εν συνεχεία το 1974 χωρίσαμε με τον Βουδούρη και το 1977 ίδρυσα εγώ την INTRACOM, η οποία ήταν μία εταιρεία όπου στην αρχή ήμασταν αν δεν κάνω λάθος δεκαπέντε ή δέκα άτομα και εν συνεχεία αρχίσαμε να αναπτυσσόμαστε. Πριν εμείς με τον Βουδούρη ήμασταν αντιπρόσωποι ξένων εταιρειών. Συνεπώς, εμείς εκείνο που κάναμε ήταν ότι ιδρύοντας την INTRACOM να προσπαθούμε να μεγιστοποιηθούμε στην εγχώρια παραγωγή. Περί τα τέλη της δεκαετίας του ’70 άρχισε η διαδικασία για την εισαγωγή των ψηφιακών τηλεφωνικών κέντρων στον ΟΤΕ. Εκεί εμείς στην αρχή είχαμε μία συνεργασία με την Αμερικάνικη Εταιρεία GTE και εν συνεχεία όταν έγινε η επιλογή δύο τεχνολογιών, δηλαδή της τεχνολογίας ERICSSON και της SIEMENS…
Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ίδρυση της Elavil, η οποία δεν ιδρύθηκε ποτέ. Επελέγησαν αυτές οι δύο τεχνολογίες και ετέθη ο όρος και στους δύο να βρουν συνεργάτες στην Ελλάδα ελληνικές εταιρείες παραγωγής που θα έχουν έναν ποσοστό προστιθέμενης αξίας. Η απόφαση ελήφθη το 1986. Πριν από το 1986, για να σας δώσω να καταλάβετε, στην Ελλάδα υπήρχαν τηλεφωνικά κέντρα περίπου 14 διαφορετικών τεχνολογιών…. Συνεπώς, εμείς δεν είμαστε σε καθόλου υποδεέστερη θέση. Είχαμε αναπτύξει μία βιομηχανία εγχώρια με επιστήμονες και με μηχανικούς και όταν ήρθε η τελική απόφαση της Κυβέρνησης, αρχίσαμε να προμηθεύουμε τον Ο.Τ.Ε. εμείς και η Siemens περίπου -γιατί δεν ήταν πάντα έτσι- κατά το ήμισυ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ευχαριστώ. Η απάντησή σας με καλύπτει.
Έτσι λοιπόν με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Βουλή απάλλαξε τον Σ. Κόκκαλη από όλες τις κατηγορίες του παρελθόντος και τον απέδωσε στην κοινωνία ως λευκή περιστερά.
Κανείς δεν τον ρώτησε (ούτε ο Π. Καμμένος που ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της Στάζι) για τις σχέσεις του με την αλήστου μνήμης μυστική υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας και αν τον έστειλε ή όχι ως μυστικό απεσταλμένο της στην αυλή του Ανδρέα Παπανδρέου για να αλώσουν τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες
Κανείς δεν τον ρώτησε πως χώρισε τα τσανάκια του με τον Άρη Βουδούρη και γιατί.
Κανείς δεν τον ρώτησε αν ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε πει στην οικουμενική κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη “να βοηθήσουμε τον γιο του Πέτρου” και έτσι υλοποιήθηκαν οι συμβάσεις στις ο οποίες αναφέρεται προηγουμένως ο Κόκκαλης οι οποίες δεν περνούσαν προηγουμένως.
ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Συγγνώμη. Εγώ προσωπικά έχω σαράντα απαλλακτικά βουλεύματα από τον Άρειο Πάγο.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Κύριε Κόκκαλη, αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία που έχετε, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Νομίζω ότι γνωρίζετε πολύ καλά και τη δική μας θέση. Εμείς, λοιπόν, είχαμε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας της ΕΛΒΗΛ και είχαμε την άποψη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει τον τομέα των τηλεπικοινωνιών με ένα κρατικό εργοστάσιο, φυσικά με συνεργασίες κλπ. Η ΕΛΒΗΛ στα χαρτιά ιδρύθηκε το 1978. Εξαγγέλθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι θα γίνει μεγάλη βιομηχανία και ξαφνικά πήγαμε αλλού.
Δεδομένου, λοιπόν, ότι είστε ειδικός σ’ αυτόν τον τομέα, εγώ θα ήθελα τη γνώμη τη δική σας –και για μας έχει σημασία- ως προς το εξής: Στην περίπτωση που υπήρχε η πολιτική βούληση, υπήρχε η δυνατότητα να έχει αναπτύξει η Ελλάδα τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, με βάση και όσα είχαν ειπωθεί τότε; ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Βεβαίως και υπήρχε δυνατότητα.
Δεν ξέρω αν παλαιότερα είχατε επισκεφθεί την INTRACOM.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ναι, έχω έρθει μια φορά περιοδεία και μίλησα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Κύριε μάρτυς, δεν θέλω να επιμείνω άλλο. Θέλω να κάνω μία, δύο ερωτήσεις μόνο. Θα είμαι σύντομος και σας ευχαριστώ, γιατί και εσείς ήσασταν σύντομος στις απαντήσεις σας.
Ξεχνάτε μήπως τον πόλεμο στον Αλαφούζο από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη; Που αναγκάζονταν ο Αλαφούζος να πληρώνει την Οικ. Μητσοτάκη μέσα σε κούτες εκατομμύρια δολλάρια, για να μην τον καταστρέψει; Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε...!!!!
ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ; Καμμία Νερόκοτα της βουλής δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε μία κατηγορία εναντίον του κ. Κόκκαλη...
*Κανείς βουλευτής δεν τόλμησε να πιέσει τον Κόκκαλη
*Πως η Βουλή των Ελλήνων απέδωσε τον Κόκκαλη στην κοινωνία ως λευκή περιστερά
Εμείς αγαπητοί φίλοι γνωρίζαμε από νωρίς τι θα γίνει: Και το γράψαμε στο Μπορούν αυτή η Βουλή κι αυτά τα κόμματα να κάνουν την κάθαρση ;:
Οι σχέσεις διαπλοκής – πολιτικής είναι σχέση υποταγής. .. Και φανταστείτε τη σκηνή: Πάει ο Σωκράτης Κόκκαλης να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς. Ποιος θα τολμήσει να τον ρωτήσει και τι; Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον πήρε από έναν μικροβιοτέχνη στην Αργυρούπολη την δεκαετία του 70 και τον έκανε αυτόν που ξέρουμε όλοι; Ο βουλευτής της (παλιάς) ΝΔ που ήθελε να γίνει εξουσία για να πηγαίνουν οι κόρες των γιαλατζί γαλάζιων πρωθυπουργών βόλτα με το «Γκουανταλαχάρα»; (Το θυμάστε που έκοβε βόλτες στο Αιγαίο με τον Αντρέα, την Μιμή και τον Λούβαρη;). Θα τον στριμώξει τον Σωκράτη μήπως το ΚΚΕ το οποίο συνυπέγραψε την λεηλάτηση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών επί Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα με το περίφημο «να βοηθήσουμε τον γιό του Πέτρου» του Χαρίλαου Φλωράκη; Ή μήπως το ΛΑΟΣ της κ. Τζαβέλλα που ήταν το δεξί χέρι του για χρόνια;
Διαβάστε λοιπόν το ρεπορτάζ από την σημερινή κατάθεση του Σωκράτη Κόκκαλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Ζήμενς και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας:
Σωκράτης Κόκκαλης: «Ποτέ δεν δωροδόκησα, ποτέ δεν έδωσα μίζες και δεν χρησιμοποίησα αθέμιτα μέσα για να προωθήσω τις δουλειές μου»
Στο ερώτημα από τον κ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) αν τον πλησίασε ποτέ κάποιος για να του ζητήσει «χορηγία» για κάποιο κόμμα ή για πολιτικό πρόσωπο, ο επιχειρηματίας απάντησε λέγοντας ότι η ερώτηση είναι «προσβλητική».
Στο ερώτημα από τον Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ «εσείς δώσατε ποτέ σε πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα χορηγίες;» ο κ. Κόκκαλης απάντησε με ύφος επιθετικό: «εδώ δεν ήρθα για να απαντήσω τι έκανα εγώ ή η Intracom, αλλά ήρθα να απαντήσω για τη Siemens».
Παπαδημούλης: «Ο κ. Κόκκαλης εμφανίστηκε ως ανταγωνιστής της Siemens και είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για μίζες. Δεν μας διαφώτισε αλλά δεν πιέστηκε ιδιαίτερα. Γι’ αυτό διαβάστε τα πρακτικά…είναι ιδιαιτέρως διδακτικά».
Επί της ουσίας της κατάθεσής του ο κ. Κόκκαλης είπε ότι με την Siemens στην 20χρονη πορεία τους ήταν ανταγωνιστές και ποτέ δεν λειτουργήσαμε ως καρτέλ, ότι «μόνο μια φορά συνεργαστήκαμε με την Siemens για τον ψηφιακό δακτύλιο της Αθήνας» και κατήγγειλε ότι «οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά δεν … στήριξαν την εγχώρια βιομηχανία». Στο μεταξύ όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι Siemens και Intracom μοιράστηκαν όλες τις μεγάλες «δουλειές» στον ΟΤΕ
Στην ερώτηση αν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τον ίδιο η αποκάλυψη του σκανδάλου της Siemens και όλα αυτά για μίζες και δωροδοκίες: «δεν μου προκάλεσε έκπληξη, γιατί άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην πρακτική των εταιριών υπάρχουν αυτές οι μέθοδοι…». Στην ερώτηση ποιες ήταν οι δικές του μέθοδοι είπε: «εμείς είχαμε άλλες μεθόδους» και κατέθεσε επιστολή που είχε στείλει στην Βάσω Παπανδρέου, τον Γιάννο Παπαντωνίου, Αν, Μαντέλη και Χρ. Πρωτόππαπα μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων του ΟΤΕ, όπου έλεγε ότι μετά την υπογραφείσα σύμβαση, το προσωπικό των δυο εταιρειών από 511 το 1988 έφτασαν τα 2.444 αποφέροντας παράλληλα οφέλη και για την ελληνική οικονομία.
Σχολίασε επίσης ο Κόκκαλης: «για το ποιος είναι ο κρατικός προμηθευτής να συγκρίνετε από δω και πέρα τα έσοδα του σημοαίου μετά την επιδρομή των Κινέζων προμηθευτών και κατά συνέπεια τον αφελληνισμό των ελληνικών βιομηχανιών τηλεπικοινωνιακού υλικού/υπηρεσιών».
Ρωτήθηκε τέλος για το ότι τον κατηγόρησαν πως έριξε το 1993 την κυβέρνηση Μητσοτάκη πληρώνοντας τον Συμπιλίδη… «είχα κουμπάρο τον Κατσίκη και θα πλήρωνα τον Συμπιλίδη;» απάντησε γελώντας
Διαβάστε όλη την κατάθεση εδώ:
http://www.antinews.gr/?p=60165
*Πως η Βουλή των Ελλήνων απέδωσε τον Κόκκαλη στην κοινωνία ως λευκή περιστερά
Έχουμε γράψει ήδη για την κατάθεση του Σωκράτη Κόκκαλη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς
Ολόκληρη η κατάθεση του Κόκκαλη
Επειδή όμως η κατάθεση αυτή αποτελεί κατά την γνώμη μας την συγκλονιστικότερη απόδειξη της βαθιάς διαπλοκής του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, γεγονός που το καθιστά ανήμπορο να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίση και επιβάλλεται η άμεση αντικατάστασή του, επισημαίνουμε σήμερα μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Προς χρήση στο άμεσο και προσεχές μέλλον όταν κάποιοι θα έλθουν να ζητήσουν την ψήφο σας παριστάνοντας τους διώκτες της διαπλοκής και της διαφθοράς.
“Με καλύψατε κ. Κόκκαλη”
Να επαναλάβουμε καταρχήν ότι η περίπτωση του Σωκράτη Κόκκαλη είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά. Όχι μόνο επειδή εμφανίσθηκε από το «πουθενά» και μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να γίνει ένας από τους βασικούς πόλους εξουσίας στην Ελλάδα. Αλλά και επειδή κάθε δουλειά του, συνοδεύεται από ένα, μεγάλο, η μικρό σκάνδαλο.Από τότε που ο Σωκράτης Κόκκαλης κατάφερε να ξεφύγει από την μιζέρια της Πλατείας Κολωνακίου και μπήκε στην τάξη των «προνομιούχων» δεν έπαψε στιγμή να απασχολεί τον Τύπο και τη Δικαιοσύνη. Αρχίζοντας από το 1987, τότε που ο ΟΤΕ του μακαρίτη τώρα «υπηρέτη του δημόσιου συμφέροντος» Θεοφάνη Τόμπρα ανέθεσε παράτυπα και παράνομα τις πρώτες ψηφιακές παροχές στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Η σύμβαση καταγγέλθηκε αμέσως ως «σκάνδαλο» και ύστερα από τρία χρόνια ο Έβδομος Ανακριτής Νεκτάριος Βαζαίος άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Κόκκαλη και του επέβαλε απαγόρευση της εξόδου από την Ελλάδα και χρηματική εγγύηση 400 εκατομμυρίων δραχμών (!!!). Την υψηλότερη δηλαδή χρηματική εγγύηση («επιπέδου γκάνγκστερ», όπως έγραψε τότε ο «Ελεύθερος Τύπος»), που επιβλήθηκε ποτέ σε κατηγορούμενο από συστάσεως ελληνικού Κράτους .Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο δια βουλεύματος. Λες και ποτέ δεν έγινε τίποτα κλπ κλπ. Διαβάστε την ιστορία της διαπλοκής για να μην τα επαναλαμβάνουμε εδώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Η INTRACOM πότε ιδρύθηκε;
ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Η INTRACOM ιδρύθηκε το 1977.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ήσασταν αντιπρόσωπος της Σωκράτης Κόκκαλης RFT, απ’ ό,τι θυμάμαι.
ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Και όχι μόνο. Αρκετών εταιρειών. Είχαμε τότε μία κοινή εταιρεία με τον μακαρίτη Άρη Βουδούρη και μετά ήμουν μόνος μου με ορισμένους συνεργάτες και το 1977 ιδρύσαμε την INTRACOM. Η SIEMENS, απ’ ό,τι θα ξέρουν και οι συνάδελφοι οι δικοί σας ήταν μέχρι κάποιου σημείου σχεδόν μονοπώλιο στον ΟΤΕ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Όχι σχεδόν. Ήταν το μονοπώλιο.
ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Εμείς ξεκινήσαμε σε συνεργασία με εργοστάσια που ήταν στην Ανατολική Γερμανία και στην τότε Γιουγκοσλαβία ως αντιπρόσωποι και εν συνεχεία το 1974 χωρίσαμε με τον Βουδούρη και το 1977 ίδρυσα εγώ την INTRACOM, η οποία ήταν μία εταιρεία όπου στην αρχή ήμασταν αν δεν κάνω λάθος δεκαπέντε ή δέκα άτομα και εν συνεχεία αρχίσαμε να αναπτυσσόμαστε. Πριν εμείς με τον Βουδούρη ήμασταν αντιπρόσωποι ξένων εταιρειών. Συνεπώς, εμείς εκείνο που κάναμε ήταν ότι ιδρύοντας την INTRACOM να προσπαθούμε να μεγιστοποιηθούμε στην εγχώρια παραγωγή. Περί τα τέλη της δεκαετίας του ’70 άρχισε η διαδικασία για την εισαγωγή των ψηφιακών τηλεφωνικών κέντρων στον ΟΤΕ. Εκεί εμείς στην αρχή είχαμε μία συνεργασία με την Αμερικάνικη Εταιρεία GTE και εν συνεχεία όταν έγινε η επιλογή δύο τεχνολογιών, δηλαδή της τεχνολογίας ERICSSON και της SIEMENS…
Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ίδρυση της Elavil, η οποία δεν ιδρύθηκε ποτέ. Επελέγησαν αυτές οι δύο τεχνολογίες και ετέθη ο όρος και στους δύο να βρουν συνεργάτες στην Ελλάδα ελληνικές εταιρείες παραγωγής που θα έχουν έναν ποσοστό προστιθέμενης αξίας. Η απόφαση ελήφθη το 1986. Πριν από το 1986, για να σας δώσω να καταλάβετε, στην Ελλάδα υπήρχαν τηλεφωνικά κέντρα περίπου 14 διαφορετικών τεχνολογιών…. Συνεπώς, εμείς δεν είμαστε σε καθόλου υποδεέστερη θέση. Είχαμε αναπτύξει μία βιομηχανία εγχώρια με επιστήμονες και με μηχανικούς και όταν ήρθε η τελική απόφαση της Κυβέρνησης, αρχίσαμε να προμηθεύουμε τον Ο.Τ.Ε. εμείς και η Siemens περίπου -γιατί δεν ήταν πάντα έτσι- κατά το ήμισυ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ευχαριστώ. Η απάντησή σας με καλύπτει.
Έτσι λοιπόν με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Βουλή απάλλαξε τον Σ. Κόκκαλη από όλες τις κατηγορίες του παρελθόντος και τον απέδωσε στην κοινωνία ως λευκή περιστερά.
Κανείς δεν τον ρώτησε (ούτε ο Π. Καμμένος που ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της Στάζι) για τις σχέσεις του με την αλήστου μνήμης μυστική υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας και αν τον έστειλε ή όχι ως μυστικό απεσταλμένο της στην αυλή του Ανδρέα Παπανδρέου για να αλώσουν τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες
Κανείς δεν τον ρώτησε πως χώρισε τα τσανάκια του με τον Άρη Βουδούρη και γιατί.
Κανείς δεν τον ρώτησε αν ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε πει στην οικουμενική κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη “να βοηθήσουμε τον γιο του Πέτρου” και έτσι υλοποιήθηκαν οι συμβάσεις στις ο οποίες αναφέρεται προηγουμένως ο Κόκκαλης οι οποίες δεν περνούσαν προηγουμένως.
‘Έχω απαλλακτικά βουλεύματα”
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ:…Σας αναφέρω, παραδείγματος χάρη, ότι οι προγραμματικές συμφωνίες προέβλεπαν αρχικά για την Ιντρακόμ 222,7 δισεκατομμύρια δραχμές και για τη SIEMENS 158,3 δισεκατομμύρια δραχμές. Τα τελικά τιμήματα έφθασαν σε 410 δισεκατομμύρια για την Ιντρακόμ και 301 δισεκατομμύρια δραχμές για τη SIEMENS. Υπήρξε δηλαδή μια αύξηση των τιμημάτων, ένας διπλασιασμός των τιμημάτων και ξέρετε ότι από την εφαρμογή αυτών των συγκεκριμένων προγραμματικών συμβάσεων έχουν προκύψει σοβαρότατα ζητήματα που έχουν οδηγήσει στον εισαγγελέα και διοικητικά συμβούλια του Ο.Τ.Ε. και πρόσωπα της διοίκησης του Ο.Τ.Ε. τότε. Και αφορούν την εφαρμογή των ρητρών. Είναι δηλαδή συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία μέχρι σήμερα εξετάζονται από την ελληνική Δικαιοσύνη και εμπλέκουν την SIEMENS αλλά και την Ιντρακόμ στα θέματα υλοποίησης των προγραμματικών συμβάσεων.ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Συγγνώμη. Εγώ προσωπικά έχω σαράντα απαλλακτικά βουλεύματα από τον Άρειο Πάγο.
Φτάνουμε έτσι στην ουσία και την οδύνη της Βουλής: Κανείς δεν ρώτησε πως γίνεται στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ποινικών υποθέσεων να κατηγορείται ο Κόκκαλης μαζί με την Ζήμενς, να απαλλάσσονται στην συνέχεια μαζί και σήμερα ο Σωκράτης να καταθέτει εναντίον της Ζήμενς που κατηγορείται ότι δωροδοκούσε σε εκείνες τις υποθέσεις που κατηγορήθηκαν και απαλλάχτηκαν μαζί !!!!
Δεν σας φτάνει αυτό; Ιδού και η συνέχεια“Εσύ δεν ήρθες στην Ιντρακόμ;”
Το λόγο έχει ο κ. Παφίλης με την παράκληση να είναι σύντομος.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Κύριε Κόκκαλη, αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία που έχετε, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Νομίζω ότι γνωρίζετε πολύ καλά και τη δική μας θέση. Εμείς, λοιπόν, είχαμε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας της ΕΛΒΗΛ και είχαμε την άποψη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει τον τομέα των τηλεπικοινωνιών με ένα κρατικό εργοστάσιο, φυσικά με συνεργασίες κλπ. Η ΕΛΒΗΛ στα χαρτιά ιδρύθηκε το 1978. Εξαγγέλθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι θα γίνει μεγάλη βιομηχανία και ξαφνικά πήγαμε αλλού.
Δεδομένου, λοιπόν, ότι είστε ειδικός σ’ αυτόν τον τομέα, εγώ θα ήθελα τη γνώμη τη δική σας –και για μας έχει σημασία- ως προς το εξής: Στην περίπτωση που υπήρχε η πολιτική βούληση, υπήρχε η δυνατότητα να έχει αναπτύξει η Ελλάδα τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, με βάση και όσα είχαν ειπωθεί τότε; ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Βεβαίως και υπήρχε δυνατότητα.
Δεν ξέρω αν παλαιότερα είχατε επισκεφθεί την INTRACOM.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ναι, έχω έρθει μια φορά περιοδεία και μίλησα.
«Δεν θέλω να επιμείνω άλλο»
ΜΑΡΤΥΣ (Σωκράτης Κόκκαλης): Αυτές έχουν ελεγχθεί λεπτομερώς και έχουν τεθεί στο αρχείο. Υπάρχουν απαλλακτικές αποφάσεις μέχρι τον Άρειο Πάγο για αυτά που έλεγε ο κ. Ζορμπάς τότε.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Κύριε μάρτυς, δεν θέλω να επιμείνω άλλο. Θέλω να κάνω μία, δύο ερωτήσεις μόνο. Θα είμαι σύντομος και σας ευχαριστώ, γιατί και εσείς ήσασταν σύντομος στις απαντήσεις σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!