Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Θα έρθει το «Σίτι» στο Φάληρο;

Έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Λονδίνο και να μεταφέρουν το «Σίτι» στην Ελλάδα είναι οι έλληνες εφοπλιστές. Το έλεγαν οι ίδιοι, μεταξύ… τυρού και αχλαδίου, την Πέμπτη το βράδυ σε γνωστό μαγαζί της Γλυφάδας, όπου συνέτρωγαν με μεγαλοτραπεζίτες, αμερικανούς χρηματιστές και δύο-τρεις δημοσιογράφους.

Μεταξύ των ελλήνων εφοπλιστών ήταν οι Προκοπίου και Μαρτίνος, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕΕ (που επανεξελέγη πανηγυρικά) Θόδωρο Βενιάμη.

Όπως έλεγαν, η κυβέρνηση της Αγγλίας αποφάσισε να αυξήσει κατακόρυφα τη φορολογία στις επιχειρήσεις τους που έχουν έδρα το Λονδίνο και σκέπτονται σοβαρά να φύγουν. Αν και το κέντρο του Διεθνούς Εμπορίου μεταφέρεται πλέον ανατολικά και θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον η εγκατάσταση των γραφείων τους στο Χονγκ Κονγκ ή στη Σιγκαπούρη, εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις έδρες τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Πειραιά, στην ακτογραμμή από το ΣΕΦ μέχρι το κλειστό στάδιο του τάε κβο ντο.

Στον χώρο αυτόν είναι διατεθειμένοι να ιδρύσουν το νέο «Σίτι» και να ελέγχουν από εκεί όλες τις δραστηριότητές τους. Αρκεί φυσικά να τα βρουν με την κυβέρνηση στο θέμα της φορολογίας και της διάθεσης του χώρου. Είπαν, μάλιστα, πως μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους και ηρεμήσουν τα πράγματα, θα θέσουν και επίσημα το θέμα στον πρωθυπουργό. Λέτε να είναι… τυχερός ο Τσίπρας και επί των ημερών του να γίνει η μεγάλη επιστροφή της ελληνικής ναυτιλίας στην… Ελλάδα;

Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ