Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

EUROPOL: Εφιαλτικές αποκαλύψεις για τον κίνδυνο της τζιχάντ!....Εμείς θα ψηφίσουμε Σύριζα!....

Τον κώδωνα του κινδύνου, κυριολεκτικά, κρούει ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Ουάινραϊτ, σχετικά με τον τζιχαντιστικό κίνδυνο στην Ευρώπη, στην επόμενη δεκαετία.

Μετά από ενημέρωση που του έγινε από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών χωρών, ο επικεφαλής της Europol δήλωσε πως περισσότεροι από 5.000 Ευρωπαίοι υπήκοοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών, μέχρι στιγμής. Όλοι αυτοί θα αποτελέσουν τεράστιο κίνδυνο για τις χώρες από τις οποίες έφυγαν, κατά την επιστροφή τους.

Μίλησε επίσης για «κενό δυνατοτήτων», των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών, στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. «Είναι η πιο σοβαρή τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και μετά», είπε ο Ουάινραϊτ, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ένας αριθμός ευρωπαϊκών χωρών έχει θέσει σε συναγερμό τους μηχανισμούς ασφαλείας τους, ενόψει νέου τρομοκρατικού χτυπήματος. Η Βρετανία έχει θέσει σε επιφυλακή και την περίφημη SAS, ενώ η Γαλλία, κατόπιν εορτής, έχει κινητοποιήσει 10.000 στρατιώτες.



Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν, εδώ και καιρό, προειδοποιήσει πως εξτρεμιστές ισλαμιστές που τώρα μάχονται στην Συρία, αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. 

Ο αριθμός τους, δε, υπολογίζεται σε 3-5.000 άνδρες.
Η Europol μόνο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, έχει ήδη στοιχεία για 2.500 περιπτώσεις. 

Προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο ύπαρξης τρομοκρατικών πυρήνων, εν υπνώσει, στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των δύο αδελφών τζιχαντιστών που επιτέθηκαν στο γαλλικό περιοδικό και οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί στην Υεμένη, το 2011.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν έχει να κάνει μόνο με την Συρία και το Ιράκ, αλλά αφορά και τρομοκρατικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, στην Αφρική και στην Αραβική χερσόνησο, όπου έχουν δημιουργηθεί παρακλάδια της αλ Κάιντα», είπε. Συμπλήρωσε ακόμα πως, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι η Europol έστειλε 60 επείγουσες προειδοποιήσεις στη γαλλική αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ