Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Περίεργη “προτεραιότητα” στην λαθρομετανάστευση!...(Ο Σύριζα και η αριστερές συνιστώσες δημιουργούν ΣΤΡΑΤΟ;)

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΜΑΚΗΣ

Η καλύτερη υπηρεσία στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος όλων των κομμάτων που θέλουν να μας κυβερνήσουν,
είναι μια συνεννόηση για το εφιαλτικών διαστάσεων πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης χωρίς ανεύθυνες υπερβολές και διχαστικούς χαρακτηρισμούς που εκτοξεύονται συστηματικά εκατέρωθεν, προκειμένου να δικαιολογήσουν την μέχρι σήμερα ανικανότητα ή ανεπάρκεια τους να το επιλύσουν!

Με το εφιαλτικών διαστάσεων πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και δύο περίπου δεκαετίες, έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν με σειρά άρθρων μας (4 Ιουλίου 2011 με τίτλο «Προβλήματα καθημερινότητας και πιθανές λύσεις με την …. κοινή λογική!», 10 Ιουνίου 2013 με τίτλο «O πολυπολιτισμικός εποικισμός της σύγχρονης Ελλάδος με την ανοχή όλων μας» και 7 Μαρτίου 2014 με τίτλο «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!».

Οι σύγχρονοι πολιτικοί μας φαίνονται χαμένοι μέσα στις πάσης φύσεως και κατηγορίας «ψηφοθηρικές προτεραιότητες» και δίνουν την εντύπωση πως εμπνέονται από μια θολή εικόνα «ουμανισμού» και ψεύτικης «κουλτούρας» που ενδιαφέρεται για τους απανταχού δυστυχισμένους συνανθρώπους μας στον πλανήτη γη…. εκτός από τους Έλληνες που ζουν μέσα στην ίδια τους την πατρίδα!

Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι η κατά τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις επόμενη Κυβέρνηση της Ελλάδας, συμπεριλαμβάνει μέσα στις κυριότερες μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει αμέσως μόλις αναλάβει την εξουσία και την παροχή υπηκοότητας σε ακόμα «περισσότερους μετανάστες»;

Πράγματι, στην παρουσίαση που έκαναν στην Βρετανική πρωτεύουσα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας μας σε θεσμικούς επενδυτές τον Νοέμβριο του 2014, παρουσίασαν το «Πρόγραμμα ανάπτυξης για την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή οικονομία» (A GROWTH AGENDA FOR THE GREEK & EUROPEAN ECONOMY) το οποίο υπογράφεται από τον Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την αξιολόγηση των οικονομικών παραμέτρων της παρουσίασης υπάρχει ήδη ένα τεράστιο «υλικό» σχολίων από οικονομικούς αναλυτές. Αντικείμενο όπως του παρόντος είναι η απερίφραστη και ανεπιφύλακτη αναφορά του προγράμματος και μάλιστα στην ενότητα των πιο βασικών κρατικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα Εθνικό Σχέδιο κατά της διαφθοράς σε πρώτη προτεραιότητα, αποτελεσματική χρήση των ανθρώπινων πόρων του κρατικού τομέα, παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών για όλους τους πολίτες, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και του πελατειακού κράτους (υπηρεσίες μιας στάσης, καταπολέμηση συναλλαγών μαύρου χρήματος) και την «Χορήγηση υπηκοότητας σε περισσότερους μετανάστες»!

Τέτοια πρεμούρα για την νομιμοποίηση λαθρομεταναστών και μάλιστα μέσα στις μετρημένες στα δάκτυλα «πιο βασικές κρατικές μεταρρυθμίσεις» της (πιθανότατα) επόμενης Κυβέρνησης της Ελλάδος, είναι βέβαιο πως προκαλεί ανατριχίλα σε πολλούς Έλληνες και χρήζει ανάλυσης για τους λόγους που την «επιβάλλουν».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη (δηλώσεις 28/11/2014), ο Γιώργος Σταθάκης κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων του «Προγράμματος ανάπτυξης για την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή οικονομία» του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε σε επενδυτικά κεφάλαια στο Λονδίνο να προσφέρει υπηκοότητα σε μετανάστες προκειμένου να δημιουργηθεί δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα.

Η άποψη όμως αυτή δεν στέκει στην λογική, αφού στην Ελλάδα έχουμε τρομακτικά υψηλή ανεργία (1.300.000 άνεργοι) και επί πλέον η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η οποία αποτελεί δέσμευση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάθε άλλο παρά «δεξαμενή φθηνού εργατικού δυναμικού» δημιουργεί.

Μια άλλη «εξήγηση» που διατυπώνεται από στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ότι με την χορήγηση υπηκοότητας «σε περισσότερους μετανάστες» θα δημιουργηθεί μεγάλη αποσυμφόρηση μέσα στην Ελλάδα αφού το συντριπτικό ποσοστό των ξένων που θα λάβουν την Ελληνική υπηκοότητα θα φύγουν ελεύθερα και νόμιμα σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ούτε όμως η άποψη αυτή αντέχει στην λογική για πολλούς και διαφορετικούς λόγους:

Για τα συνεχιζόμενα αλλεπάλληλα κύματα λαθρομεταναστών που δέχεται η Ελλάδα από «τρίτες χώρες» και μπροστά στον κίνδυνο δημιουργίας ενός «νόμιμου» παλιρροιακού κύματος μετανάστευσης προς την Κεντρική Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, υπάρχει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να «εκπαραθυρωθεί» από την Συμφωνία Σένγκεν κατά το «πρότυπο» Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κύπρου (αναστολή).

Ενδεχόμενη παροχή υπηκοότητας σε μετανάστες, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα «ανάψει πράσινο φως» σε ατέλειωτα καραβάνια λαθρομεταναστών από τις «εμπόλεμες ζώνες» Συρίας, Ιράκ, Κουρδιστάν, Παλαιστίνης, Σομαλίας, Τσαντ, Νότιου Σουδάν, Μιανμάρ, ΛΔ του Κονγκό, Υεμένης – χωρίς να υπολογίζουμε καθόλου όσους συνεχίζουν να καταφθάνουν από Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ιράν, Αίγυπτο, Μαρόκο, Αλγερία, Αφγανιστάν, κεντρική Αφρική ή από τα Βαλκάνια που βρίσκονται δίπλα μας.

Όποιος πιστεύει ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να αναρωτηθεί αν βρίσκεται σε άλλο πλανήτη ή αν έχει πραγματική επαφή με την οδυνηρή πραγματικότητα.

Ενδεχόμενη (νέα) παροχή υπηκοότητας σε μετανάστες (το μεγαλύτερο ποσοστό του πρώτου κύματος λαθρομετανάστευσης της δεκαετίας του 1990 από Αλβανία, Ρουμανία και Βουλγαρία έχει ήδη εγκατασταθεί μόνιμα και ζει στην Ελλάδα) και η πιθανότατη επανάληψη της «παροχής υπηκοότητας» στο προσεχές μέλλον, θα ισοπεδώσει άπαξ δια παντός την Ελλάδα των 10.000.000 κατοίκων με την απίστευτη πολιτιστική κληρονομιά, αφού με τους συνεχιζόμενους εντατικούς ρυθμούς άφιξης λαθρομεταναστών, οι Έλληνες στο καθόλου, μα καθόλου μακρινό μέλλον, θα μετατραπούν σε μειονότητα μέσα στην ίδια τους την χώρα.

Τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινότητα των απλών Ελλήνων το φαινόμενο της ασταμάτητης λαθρομετανάστευσης και η ενθάρρυνση του μέσα από την «παροχή υπηκοότητας», είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα γιγαντώσει την πολιτική δύναμη της Χρυσής Αυγής ή κάποιου νέου «υποκατάστατου» της.

Μια «προχωρημένη» όσο και αποκρουστική άποψη σχετικά με την «πρεμούρα» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να χορηγήσει, έτσι αόριστα, υπηκοότητα σε «περισσότερους μετανάστες», υποστηρίζει ότι η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση με την παροχή υπηκοότητας σε «περισσότερους μετανάστες» στοχεύει στην σίγουρη εξασφάλιση μελλοντικών ψήφων που θα της επιτρέψουν την μακροημέρευση στην επικείμενη κατάληψη της εξουσίας.

Εμείς αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν Έλληνες με τόσο αρρωστημένα μυαλά και τέτοια ψύχωση για μόνιμη εξουσία, ώστε να θυσιάζουν συνειδητά την ίδια τους την πατρίδα!

Στις 26 Ιανουαρίου 2014 ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνωστοποίησε την πρόθεση του «να καταθέσει πρόταση νόμου -ανακούφιση για το μεταναστευτικό ζήτημα», με φιλοσοφία αντίθετη από τους «φράκτες, την καταστολή και τις μαζικές απελάσεις».


Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος τα στοιχεία της Eurostat είπε ότι οι μη κοινοτικοί μετανάστες στην Ελλάδα ανέρχονται στους 800.000 από τους οποίους οι μισοί είναι χωρίς χαρτιά.

Στην πρόταση νόμου που κατατέθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση προβλέπεται η δυνατότητα «παροχής άδειας διαμονής πενταετούς ισχύος» με διάφορες υποκατηγορίες «δικαιούχων» και παροχή «προσωρινής άδειας διαμονής ενός έτους σε όσους βρίσκονται στη χώρα μας πριν από τις 30.12.10 με σκοπό την ανεύρεση εργασίας».

Δεν κατανοούμε αν η πρόταση αυτή έλαβε υπ΄ όψη το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 1.300.000 καταγεγραμμένοι άνεργοι και συνεπώς πως θα «βρουν δουλειά» ανειδίκευτοι άνθρωποι που δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε την γλώσσα μας.
Φυσικά, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την (πιθανότερη) περίπτωση που δεν θα βρουν καθόλου δουλειά!

Είναι όμως απογοητευτικό, ο πιθανότατα επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδος να αγνοεί ότι σήμερα στην Ελλάδα τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών που καταφθάνουν και εγκαθίστανται ασταμάτητα εδώ και 20 χρόνια σε ολόκληρη τη χώρα, με πολύ συντηρητικές εκτιμήσεις, ήδη ξεπέρασαν το 20% του συνολικού της πληθυσμού.

Πριν 5 χρόνια (2010) το ΕΛΙΑΜΕΠ που πάντα κάνει πολύ «συντηρητικούς» υπολογισμούς, υπολόγιζε τους «καταγεγραμμένους» αλλοδαπούς στην χώρα μας (κοινοτικοί και μη κοινοτικοί) από 1.050.000 έως 1.140.000, ενώ η Ελληνική Αστυνομία σε έκθεσή της πριν από 4 χρόνια (Μάρτιος 2011) υπολόγιζε τους μη «καταγεγραμμένους» παράνομους λαθρομετανάστες σε (επί πλέον) 480.000 άτομα!

Ο πυρήνας του εφιαλτικών διαστάσεων προβλήματος της λαθρομετανάστευσης οφείλεται κυρίως στην συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ που μετάτρεψε την Ελλάδα σε αποθήκη δυστυχισμένων ανθρώπων με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ανθρωπιστική, κοινωνική, οικονομική και πολιτική συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας και με πολύ επικίνδυνες συνέπειες στην Εθνική Ασφάλεια η οποία ήδη απειλείται σοβαρά από το «μουσουλμανικό τόξο» που δημιουργεί μεθοδικά γύρω μας η γειτονική Τουρκία.

Η ανεπάρκεια ή η ανικανότητα των πολιτικών που χειρίστηκαν το κρίσιμο αυτό θέμα επί ολόκληρες δεκαετίες συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.

Η διοίκηση όμως από πολιτικούς, και μάλιστα νέους, που θα αναδειχτούν στο μέλλον με τα ίδια ακριβώς ευδιάκριτα χαρακτηριστικά της ανεπάρκειας, προκαλούν θλίψη και σκεπτικισμό.

Οι Έλληνες υπήρξαν ανέκαθεν φιλόξενος λαός.

Οι αρχές του ανθρωπισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σεβασμός της ανθρώπινης δυστυχίας και (πολύ περισσότερο) της ανθρώπινης ζωής αποτελούν διαχρονικά πρωτεύουσες αξίες στην συνείδηση του συντριπτικού ποσοστού του Ελληνικού λαού.

Η εισβολή όμως που δέχεται η χώρα μας εδώ και δύο δεκαετίες από συνανθρώπους μας που καταφθάνουν συνεχώς από κάθε γωνιά της Ασίας, της Αφρικής και των Βαλκανίων, ξεπερνούν υπερβολικά τις δυνατότητες οποιασδήποτε, έστω και στοιχειώδους, «φιλοξενίας».

Αυτό είναι μια αντικειμενική αλήθεια την οποία οι Έλληνες ζουν επώδυνα στην καθημερινότητα τους, από το πρωί ως το βράδυ. Υποβαθμίζουν διαρκώς την ποιότητα της ζωής τους και «συμβιβάζονται» δια παντός με διαφορετικούς ανθρώπους που δεν μιλούν την γλώσσα τους, δεν πιστεύουν στην θρησκεία τους, δεν σέβονται τις συνήθειες, τα έθη και τα έθιμα τους, δεν υπακούουν στους νόμους τους.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, είναι αναγκασμένοι να «συμβιβάζονται» και με την ανασφάλεια, την εγκληματικότητα, τις υπαίθριες αγορές λαθραίων εμπορευμάτων, την πορνεία, τα «ελεύθερα» πλέον ναρκωτικά και πολλά, πολλά άλλα.

Μα θα μου πείτε, δεν υπήρχαν όλα αυτά πριν από την «εισβολή» λαθρομεταναστών; Ναι πάντα υπήρχαν, αλλά πάντα υπήρχαν σε «περιθωριακά» πλαίσια – ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν ο κανόνας που μας επιβάλλεται σήμερα!

ΑΦΡΙΚΗ

Συμπέρασμα:

Φαίνεται πως οι μόνοι που δεν αντιλαμβάνονται τις διαστάσεις του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης και τις οδυνηρές συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες στην βασανιστική τους καθημερινότητα, ιδίως μέσα στις μεγάλες πόλεις, είναι οι πολιτικοί τους οποίους ψηφίζουμε.

Πιθανότατα κανένας πολιτικός που θέλει να μας κυβερνήσει, δεν αφιέρωσε λίγες ώρες για να κάνει μια βόλτα στην «αθέατη πλευρά» των Ελληνικών πόλεων με την βοήθεια των ανθρώπων που διαθέτουν κάθε μήνα την Σχεδία, το περιοδικό του δρόμου.

Δεν περπάτησε νύχτα στην οδό Αχαρνών ή στην Αριστοτέλους για να αναρωτηθεί αν βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ελλάδος ή στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν ή σε κάποια πόλη της Αφρικής.

Είναι λοιπόν βέβαιο πως δεν γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση στα αυξανόμενα γκέτο που δημιουργούνται από την ασταμάτητη λαθρομετανάστευση σε μια χώρα με τεράστια έκταση αφύλακτων συνόρων (ακτογραμμή 13.676 χιλιομέτρων -11.η στον κόσμο-, 2.500 νησιά και βραχονησίδες εκ των οποίων κατοικούνται 165).

Από τις κατά καιρούς προτάσεις και τις «προσεγγίσεις» των πολιτικών μας φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται ούτε το μέγεθος του προβλήματος, ούτε το μέγεθος του κινδύνου που περιέχει για το μέλλον της Ελλάδος σε πολλά και διαφορετικά «μέτωπα» τα οποία έχουν ήδη αναλυθεί σε προηγούμενα άρθρα μας.

Η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα που απαιτεί ένα συμπαγές Εθνικό Μέτωπο και ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό ο οποίος θα λειτουργεί στις γερές βάσεις της εθνικής συνεννόησης και της υπευθυνότητας, με μοναδικό κριτήριο το Ελληνικό Εθνικό Συμφέρον, χωρίς να εμπλέκεται καθόλου στα καθημερινά ζητήματα της εσωτερικής αντιπαράθεσης των κομμάτων.

Στα πολύ επικίνδυνα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο υπήρξε –επί τέλους- στοιχειώδης και νηφάλια συζήτηση, συνεννόηση και αλληλοενημέρωση μεταξύ άσπονδων κομματικών «αντιπάλων».

Η καλύτερη υπηρεσία στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος όλων των κομμάτων που θέλουν να μας κυβερνήσουν, είναι μια ανάλογη συνεννόηση για το εφιαλτικών διαστάσεων πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης χωρίς ανεύθυνες υπερβολές και διχαστικούς χαρακτηρισμούς όπως «φασίστας», «ρατσιστής», «αριστερός» ή «αναρχικός» που εκτοξεύονται συστηματικά εκατέρωθεν, προκειμένου να δικαιολογήσουν την μέχρι σήμερα ανικανότητα ή ανεπάρκεια των πολιτικών μας στο κρίσιμο αυτό πρόβλημα!

koumakis.analyst.gr
www.freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ