Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΗΠΑ: Κόκκινος συναγερμός των αρχών ασφαλείας


Οι αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, ειδικά στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, και έγινε σήμερα γνωστό ότι οι Αμερικανοί έχουν καλέσει τους πολίτες τους, ιδιαίτερα όσους ζουν στο εξωτερικό, να προσέχουν και να ενημερώνουν τις κατά τόπους πρεσβείες για περιστατικά που θεωρούν ύποπτα.

Το FBI παρακολουθεί πιθανούς στόχους και άτομα, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Παρακολουθεί στενά επίσης αραβικής καταγωγής πολίτες που μόλις επέστρεψαν από τη Μέση Ανατολή.

Οι αρχές ερευνούν τις πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές έχουν στείλει στις Ηνωμένες Πολιτείες «μοναχικούς λύκους», όπως χαρακτηρίζονται, που θα δράσουν μεν μόνοι αλλά στοχεύουν σε κτυπήματα που θα προκαλέσουν πολλά θύματα. Ο ένας τρόπος δράσης, όχι με εκρηκτικά αλλά με τη χρήση όπλων, όπως έγινε στο Παρίσι, φοβίζει τους Αμερικανούς.

Στον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών συμμετέχουν και οι μυστικές υπηρεσίες, και γίνεται εντατική παρακολούθηση από την NSA και το FBI υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες.

Στην Ουάσιγκτον, αλλά και στα Νέα Υόρκη τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο έντονα.

Ο ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί την Παρασκευή στο Παρίσι για συνομιλίες με τις γαλλικές αρχές μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στη Γαλλία που προκάλεσαν τον θάνατο 17 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα και, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του για τα θύματα της επίθεσης κυρίως στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, μετέδωσε το Πρακτορείο Reuters.

“Θα ταξιδέψω την Πέμπτη και θα βρίσκομαι εκεί την Παρασκευή”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ινδία, διευκρινίζοντας ότι θέλει να “δείξει τη σχέση που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και του παλαιότερου συμμάχου μας”.

“Η σχέση με τη Γαλλία δεν στηρίζεται σε μια ιδιαίτερη στιγμή ή ημέρα. Είναι μια διαρκής σχέση, πολύ βαθιά ριζωμένη στις κοινές αξίες, κυρίως την αξία της ελευθερίας της έκφρασης”.

“Από την πρώτη στιγμή προσφέραμε τις υπηρεσίες μας των μυστικών πληροφοριών, της επιβολής του νόμου και όλες τις προσπάθειές μας”, δήλωσε ο Κέρι απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

“Καμιά τρομοκρατική ενέργεια, καμιά ομηρεία σε παντοπωλείο, ούτε δύο άνδρες με Καλάσνικοφ θα εμποδίσουν ποτέ τους πολίτες που πραγματοποιούν πορεία για τη δημοκρατία”, τόνισε αναφερόμενος στη μεγαλειώδη διαδήλωση στο Παρίσι, στην οποία οι ΗΠΑ εκπροσωπήθηκαν από την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρώπη Βικτόρια Νούλαντ και τον αμερικανό πρεσβευτή στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ