Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Κάμερον: «STOP» στους Ευρωπαίους μετανάστες ή βγαίνουμε από την ΕΕ- Η Ελλάδα; 28 Δις. ευρώ για τους Λαθρομετανάστες!.....


Η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από το αν της επιτραπεί να αποκλείει τους μετανάστες από την ΕΕ από τα επιδόματα πρόνοιας της χώρας,θα τονίσει σήμερα (28 Νοεμβρίου) ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με προσχέδιο της ομιλίας, ο κ. Κάμερον αναμένεται να ανακοινώσει πως οι πολίτες της Ε.Ε. που μεταναστεύουν στη Βρετανία δεν θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε προνοιακά επιδόματα για τα πρώτα τέσσερα χρόνια διαμονής τους,

Κατά το ίδιο προσχέδιο, ο βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να πει πως δικαίωμα εισόδου στη χώρα θα έχουν μόνον όσοι έχουν βρει εργασία στη Βρετανία προτού μεταναστεύσουν, ενώ παράλληλα το Λονδίνο θα έχει το δικαίωμα να διατάσσει την απέλασή τους αν είναι άνεργοι για έξι μήνες.

Αναμένεται επίσης να προτείνει την απαγόρευση αποστολής χρημάτων από επιδόματα τέκνων και φοροπιστώσεις στο εξωτερικό στις περιπτώσεις που τα παιδιά των δικαιούχων μεταναστών δεν ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για πρώτη φορά, ο κ. Κάμερον αναμένεται να πει ότι «δεν αποκλείει τίποτα» σχετικά με τη σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε. σε περίπτωση που οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες απορρίψουν τα σχέδιά του. Η φράση αυτή ερμηνεύεται από τους Βρετανούς σχολιαστές ως απειλή από τον κ. Κάμερον ότι είναι προετοιμασμένος να ηγηθεί της εκστρατείας υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ενωμένη Ευρώπη.

Αναμένεται να επιμείνει πως η μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος συνιστά «απόλυτη προϋπόθεση» στις διαπραγματεύσεις για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Ο βρετανός ηγέτης έχει μεν υποσχεθεί σχετικό δημοψήφισμα ως το τέλος του 2017, σε περίπτωση επικράτησής του στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, αλλά μέχρι τώρα δήλωνε ότι ο ίδιος θα τασσόταν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.

Πολιτικές διαστάσεις

Η ομιλία Κάμερον έρχεται τη στιγμή που οι κυβερνώντες Συντηρητικοί δέχονται «δεξιά» πίεση από το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ, με τον βρετανό πρωθυπουργό να επιδιώκει να κερδίσει την εύνοια των συντηρητικών ψηφοφόρων λίγους μόλις μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Ακόμα και με αυτή την αυστηρή ομιλία, ωστόσο, εκτιμάται ότι ο κ. Κάμερον θα δεχθεί τα πυρά των πιο ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων πολλών βουλευτών του, καθώς δεν αναμένεται να κάνει αναφορά σε επιβολή περιορισμών στην ελευθερία μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Η ομιλία έρχεται στο τέλος μιας εβδομάδας κατά την οποία ανακοινώθηκε επισήμως πως ο καθαρός αριθμός μεταναστών προς τη Βρετανία από την Ε.Ε. είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ, φτάνοντας τις 260.000 πέρυσι.

Στελέχη των Συντηρητικών υποχρεώθηκαν να παραδεχθούν ότι έχει χαθεί ο στόχος του περιορισμού της καθαρής μετανάστευσης προς τη χώρας σε δεκάδες χιλιάδες έως το τέλος της κυβερνητικής θητείας σε λίγους μήνες.

EurActiv.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ