Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΙΑ:Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ των Ρωμηών ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!!


Πρόκειται για τη γιορτή «Γαλιλαία των εθνών» και των Ρωμηών!!!

Η ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ??

Στο Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση περιγράφεται με λεπτομέρεια αυτή η όμορφη προσπάθεια ...

«Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εναγώνια προσδοκία όλων των εθνών!
(Φουαγιέ νέου Θεάτρου Δ. Λευκάδος, 11 - 31 Δεκεμβρίου 2014)

«Η μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει! Η Εκκλησία μας από τις 15 Νοεμβρίου κιόλας μας προετοιμάζει για τη μεγάλη συνάντηση!

Το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας, θέλοντας να μας θυμίσει τη μεγάλη αλήθεια ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος, στο πρόσωπο του Χριστού, για να καλέσει όλους τους ανθρώπους, απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, κοντά Του, με τη βοήθεια των συνεργατών του, μικρών και μεγάλων, και με τη στήριξη επαγγελματιών της πόλης μας, μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει γνωστό πώς οι διάφοροι λαοί περίμεναν τον Απεσταλμένο του Θεού, (ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΙΕΧΩΒΑ ΓΙΑΧΒΕ)από την αρχή της ανθρώπινης Ιστορίας μέχρις ότου ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου».

Περιγραφή

Μέσα από τα χέρια των παιδιών παίρνει σάρκα και οστά η εναγώνια προσδοκία της ανθρωπότητας!
Παρακολουθούμε το Θεό (ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΙΕΧΩΒΑ ΓΙΑΧΒΕ) να δημιουργεί σε έξι «ημέρες» τον κόσμο και τον άνθρωπο, αλλά και τους Πρωτοπλάστους να απολαμβάνουν τη χαρά του Παραδείσου που έχασαν, στη συνέχεια, εξαιτίας του εγωισμού τους.

Ακολουθούμε την ανθρωπότητα στην οδυνηρή περιπέτειά της. Την αντικρίζουμε να βυθίζεται στα νερά του Κατακλυσμού και να αντιμετωπίζει ύστερα τη σύγχυση της «Βαβέλ».

Με δέος κοιτάζουμε την πάλη του Ιακώβ, του κάθε ανθρώπου δηλαδή, με το Θεό και, παράλληλα, την «Κλίμακα» (σκάλα) που είδε στο όνειρό του ο ίδιος Πατριάρχης να συνδέει γη και ουρανό, όπως έκανε η Παναγία μας.

Στην ιστορία του Ιωνά αντιλαμβανόμαστε την πατρική αγάπη του Θεού που δε γνωρίζει σύνορα, αλλά αγκαλιάζει όλο τον κόσμο - ακόμη και τους, φαινομενικά άπιστους, κατοίκους της Νινευή, που σώθηκαν τελικά απ' την καταστροφή.

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει στάσεις σε διάφορους λαούς:

- Στον «περιούσιο λαό του Θεού», τον Ισραήλ, τον οποίο προετοίμασαν με λόγια («προφητείες») και συμβολικά γεγονότα («προτυπώσεις») να υποδεχθεί το Χριστό, φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα, οι απεσταλμένοι του Θεού, οι Πατριάρχες και οι Προφήτες, όπως ο Ησαΐας.

http://apollonios.pblogs.gr/2014/12/ebraiorthodoxia-h-giorth-galilaia-twn-ethnwn-kai-o-perioysios-la.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ