Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η πρόσληψη της κόρης Γκαργκάνα από τον Γ. Στουρνάρα


Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους αποτελεί η αυθαίρετη -και πέρα από κάθε δεοντολογία- πρόσληψη της κόρης του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Νίκου Γκαργκάνα από τη διοίκηση Στουρνάρα.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του «ΠΑΡΟΝ», η θυγατέρα Γκαργκάνα, Ευγενία, που προσλήφθηκε μόλις πριν από έναν μήνα στην ΤτΕ, κατατάσσεται ήδη στη βαθμίδα των οικονομολόγων Α', απέχοντας μια ανάσα από τη θέση του διευθυντή, αφήνοντας έτσι πίσω καταξιωμένα στελέχη και εμπειρογνώμονες της ΤτΕ με πολυετή θητεία.
Πιστεύει κανείς ότι, αν δεν ήταν ΕΒΡΑΙΟΣ ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, όπως ο Παπαδήμος, θα ήταν ΔΙΟΡΙΣΜΈΝΟΣ από τότε που γεννήθηκε; ΠΟΤΕ!....

Το στόρι της πρόσληψης της Σοφίας Γκαργκάνα είναι κυριολεκτικά πρωτοφανές και αποδεικνύει πόσο πιστεύουν στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια που ευαγγελίζονται δημοσίως ανώτατα οικονομικά στελέχη, που τα τελευταία χρόνια επέβαλαν στο όνομα της εξυγίανσης δρακόντεια μέτρα στην ελληνική κοινωνία και στους εργαζόμενους.

Η θυγατέρα Γκαργκάνα εμφανίστηκε στην ΤτΕ πριν από έξι χρόνια με απόσπαση από την Εθνική Τράπεζα όπου εργαζόταν. Στις 3.11.2014, με απόφαση του Γ. Στουρνάρα, προσλαμβάνεται ως μόνιμη υπάλληλος και εντάσσεται στον περιζήτητο κλάδο των οικονομολόγων, κλάδο για τον οποίο η διοίκηση ενημέρωνε τους εργαζόμενους που επιθυμούσαν τη σχετική ένταξή τους πως έχει κλείσει από τη δεκαετία του '90!

Η κ. Γκαργκάνα κατατάσσεται στη βαθμίδα Α', έχοντας μόνο μια βαθμίδα να περάσει (εκείνη του οικονομικού εμπειρογνώμονα) προκειμένου να πάρει καθήκοντα διευθυντή, αφήνοντας πίσω της στελέχη με προϋπηρεσία 20ετίας και με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά, τα οποία δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στον κλάδο των οικονομολόγων παρότι πληρούν στο έπακρο τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

«Με τι μούτρα θα συνεργαστεί με τους υφισταμένους της, φέροντας τον βαθμό της εντεταλμένης, όταν αυτοί κατέχουν περισσότερες γνώσεις και προσόντα και γνωρίζοντας ότι αδικήθηκαν κατάφωρα από την όλη διαδικασία;», έλεγαν στο «ΠΑΡΟΝ» στελέχη της ΤτΕ, προσθέτοντας:

«Αν υπήρχε η ανάγκη πλήρωσης της συγκεκριμένης θέσης, γιατί δεν υπήρξε προκήρυξη για πρόσληψη; Πόσα βιογραφικά εξέτασε η διοίκηση της ΤτΕ πριν καταλήξει στη συγκεκριμένη επιλογή; Μήπως η κ. Γκαργκάνα μπορεί να υποδείξει δημοσίως το ερευνητικό της έργο και τις επιστημονικές της δημοσιεύσεις;».

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην πρόσληψη της κ. Γκαργκάνα αντιδρά έντονα και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ, που ψήφισε αρνητικά στο Γενικό Συμβούλιο, κατηγορώντας τη διοίκηση για «αδιαφανείς διαδικασίες»...

Να περιμένουμε, άραγε, κάποια απάντηση από τον Γ. Στουρνάρα ή να θεωρήσουμε πως η όλη διαδικασία έχει να κάνει με «παλιά χρωστούμενα» που οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι εκκινούν από την εποχή της παντοκρατορίας του Κ. Σημίτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ