Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η Σύγχυση και η Σύγχιση της Νέας Μεσοαστικής Ελίτ


Οι απόπειρες ελαχιστοποίησης και αποπροσανατολισμού της νεοσυσταθείσας Μεσοαστικής Τάξης του 80, σε ότι αφορά την Ελληνική επικράτεια, ξεκίνησαν από την προηγούμενη δεκαετία. Τα νέα διαφοροποιημένα σχέδια της Ανώτατης Παγκόσμιας Αρχής ,δυστυχώς δεν επέτρεψαν στην Χώρα μας την μακρόχρονη Αστική και Μεσοαστική ευημερία όπως αυτή συνέβη σε άλλα δυτικοευρωπαϊκά κράτη.

Η επιχείρηση ανατροπής ξεκίνησε σε διεθνές επίπεδο με κοινό σχέδιο και παράλληλη δράση.

Η αυθεντική ,παγκόσμια και κυρίαρχη οικονομική ελίτ αποφάσισε να δώσει τέλος στην ψευδαίσθηση που παρείχε σε κατώτερα τμήματα της παγκόσμιας κοινωνίας και θέλησε να επαναφέρει σε τάξη ολόκληρο τον πλανήτη καθώς και τον πλούτο που της ¨ανήκει¨ στα θησαυροφυλάκια της.

H Αποχαύνωση

Τα ανώτερα σχέδια βέβαια ,έπρεπε να πραγματωθούν σε συγκεκριμένο χρονικό πλάνο και ενδεδυμένα με διάφορες μορφές ανάλογα τον τόπο ,το έθνος και τις εκάστοτε συνθήκες. Η Αποχαύνωση θα έπρεπε να ήταν το διαβατήριο και η μήτρα του νέου πολιτισμού. Έτσι όλα όσα θα επακολουθούσαν θα ήταν πιο εύκολα εφαρμόσιμα και λιγότερο επικίνδυνα.
Ο βασικός κορμός του μεγάλου σχεδίου της αποχαύνωσης περιελάμβανε όλα τα παρακάτω απαραίτητα συστατικά:

Το Έλλειμμα της Παιδείας

Χωρίς αμφιβολία ,το βασικότερο μέλημα του μεγάλου σχεδίου. Άλλωστε εμπεριέχει τόσες πολλές πτυχές που δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν επί του παρόντος. Επιγραμματικά όμως θα πρέπει να αναφέρουμε :
Α. Την σταδιακή εξάλειψη καθώς και την επιδερμική αναφορά των Κλασσικών από την διδακτέα ύλη.
Β. Την επιλεγμένη διδασκόμενη ύλη καθώς και τον τρόπο μετάγγισης της γνώσης, από τους διδάσκοντες προς τους διδασκόμενους.
Γ. Την έλλειψη γνώσης και πνευματικής διεύρυνσης από πλευράς διδασκόντων η οποία σε συνδυασμό με την υποτακτική νοημοσύνη απαντάται ιδιαίτερα σε νεώτερης ηλικίας δάσκαλους.

Την Ελαστικότητα των Εθνικών Παραδόσεων και της Ιστορίας 

Ο ¨Συνωστισμός¨ της Σμύρνης είναι ένα δόκιμο παράδειγμα για τα Ελληνικά δρώμενα. Και δυστυχώς το ίδιο παράδειγμα επιβεβαιώνει και τα ανωτέρω, περί της αμάθειας, της αδιαφορίας και των μειωμένων αντανακλαστικών της Διδασκαλικής κοινότητας . Επιβεβαιώνει επίσης το μεγάλο έλλειμμα των κλασικών σπουδών οι οποίες είναι ο θεμέλιος λίθος οποιουδήποτε Δάσκαλου με όποια ειδικότητα η εξειδίκευση. Διότι αυτός ο θεμελιώδης λίθος διαφοροποιεί έναν Δάσκαλο από έναν απλό τεχνίτη.

Την Ελαστικότητα των Ηθών

Νέα πρότυπα διαμορφώνονται συνεχώς και κυρίως επιβάλλονται με απίστευτη ευκολία δια μέσου όλων των μέσων επικοινωνίας. Η ομοφυλοφιλία είναι must, η ασέβεια trendy και οι σταρλετίτσες celebrities. Η κοινωνία των ναρκωτικών και των πορνό , καθιερώνεται πανηγυρικά.

Την Διαφθορά

Η μύηση προς την παρατυπία, την ανομία και την διαφθορά είναι ο εύκολος δρόμος για τις κατώτερες τάξεις ιδίως όταν αυτός συγκλίνει με τις λεωφόρους της διαφθοράς της άρχουσας τάξης, των πολιτικών και του ιερατείου. Κορυφαίο παράδειγμα επί των ημερών μας το Βατοπαίδιο. Το μέγιστο δε σημείο του θράσους και της ανανδρίας δεν είναι αυτό-καθαυτό το σκάνδαλο, αλλά η δυσωδία που αναδύεται από την άρχουσα τάξη με την αποδοχή μεν του σκανδάλου, όχι -ως εκ θαύματος- αλλά –ως εξ αντικειμενικών πολιτικών ευθυνών- χωρίς βέβαια υποκειμενικά υπεύθυνους !!.

Την Αυξανόμενη Τεχνολογία

Τα νέα μέσα , οι εξειδικευμένοι τομείς καθώς και η πεπλατυσμένη χρήση της τεχνολογίας μπορεί να επιλύει αρκετά και σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας ,επιφέρει όμως δυσαρμονία σε σχέση με τους χρήστες. Η μη εύκολη πρόσβαση στον μέσο πολίτη όχι μόνο σε εφαρμογές της τεχνολογίας στο τμήμα του Hardware αλλά και σε λογισμική τεχνολογία, υψώνουν τοίχους στον μη καταρτισμένο πολίτη όπως οι κανόνες που διέπουν για παράδειγμα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Έτσι αποφασίζουν οι ¨ειδικοί¨ ή golden, οι οποίοι με την σειρά τους συμβουλεύονται τους ανώτερους ειδικούς¨ ή special golden’s ¨. Έτσι η όποια οικονομική κρίση, αληθινή ή κατ’ επίφαση ,είναι και πάλι στα χέρια των ολίγων.

Την Υπερκατανάλωση Συνέπεια της Υπερπαραγωγής

Ο όρος ανάπτυξη και βιωσιμότητα υιοθετήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα από κράτη , οργανισμούς και εταιρείες προκείμενου να εμπεδώσουν οι πολίτες του κόσμου ότι έχουν δικαίωμα στην χρήση και στην κατανάλωση κάθε νέου Status το οποίο αφειδώς προσφέρονταν προς τέρψιν και ευχαρίστηση. Το ¨μέτρον άριστον¨ του Κλεόβουλου συνδέθηκε άρρηκτα μόνο με τα αντίστοιχα Hyper Market “Metro” και ο Κλεόβουλος αντικαταστάθηκε από τον κάθε Μαρινόπουλο, Βερόπουλο και όποιον άλλο ...πουλο ,εκ του οποίου και του πουλιού το γάλα.

Ο Σκοπός

Όλα τα ανωτέρω, μέσα από ένα ευρύ φάσμα πολυπλοκότητας, μη κατανοητό, λόγω της εξειδίκευσης που απαιτείται σε κάθε τομέα και μέσα σε ένα πλαίσιο δυσαρμονίας ,διαχέονται προς τα έθνη με σκοπό την αλλοτρίωση, την λήθη, την αμάθεια, τον διαμελισμό, και τέλος την υποδούλωση
Μετά τα ανωτέρω δεινά και ως δια μαγείας εγκαλούνται οι αυτόκλητοι σωτήρες να μεταβάλουν τις συμφορές και δια μέσου της πασίγνωστης πλέον Νέας Τάξης, καλούνται να επιφέρουν την γαλήνη την ηρεμία και την οικονομική ευμάρεια στα πλήθη.
Το Αποτέλεσμα

Το απώτατο βδέλυγμα έχει ήδη φθάσει. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό. Κατάφεραν να μεταφέρουν στις μάζες τα ¨απαραίτητα¨ συναισθήματα τα οποία από μόνα τους και χωρίς καμία περεταίρω υποκίνηση μπορούν να μας οδηγήσουν στο τελευταίο σκαλοπάτι του πολιτισμού μας, στο χειρότερο σημείο της κοινωνίας μας, σε ότι χειρότερο μπορεί να φανταστεί και ο πιο νοσηρός νους. Η Σύγχυση όσον αφορά την νοητική διαταραχή και ή Σύγχιση όσον αφορά την ψυχική αναστάτωση, κυριάρχησαν στην μεσοαστική κοινωνία κάνοντας την να χάσει κυριολεκτικά το έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Από πρωταρχική οντότητα της ελληνικής μυθολογίας επαναφέραμε το Χάος σε δεσπόζουσα θέση στην Νεοελληνική πραγματικότητα.


konstantinos-d.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ