Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΑΜΟΣ: Περίεργη αναφορά για φωτιές στο όρος Κέρκης!

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Γιώργος Γαρυφάλλου

Αναστάτωση επικρατεί από χθες το βράδυ στα χωριά
Καλλιθέα και Δρακαίοι της Σάμου, αφού κάτοικοι τηλεφώνησαν στις 19:30 (περίπου) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ανέφεραν πως έβλεπαν εστίες φωτιάς στο όρος Κέρκη, (και ξυπνώντας μνήμες) κοντά στο σημείο που είχε συντριβεί το αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις 3 Αυγούστου του 1989 όπου σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι!

Άμεσα σήμανε συναγερμός και πυροσβεστικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν μέχρι το χωριό της Καλλιθέας όπου και διαπίστωσαν πράγματι ότι υπάρχουν εστίες φωτιάς!
 
Λόγω του γεγονότος ότι το υψόμετρο στο σημείο εκείνο ξεπερνά τα 1370 μέτρα και είναι εξαιρετικά δύσβατο, πεζοπόρο τμήμα (αποτελούμενο από Πυροσβέστες και κατοίκους που γνωρίζουν την περιοχή) ξεκίνησε στις 8 το βράδυ προκειμένου να φτάσει κοντά και να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.
 
Μετά από 2 ώρες πεζοπορίας και καθοδηγούμενοι από ασυρμάτους, διαπίστωσαν ότι οι εστίες φωτιάς έχουν σβήσει, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο και έτσι γύρισαν άπραγοι.
 
Το βουνό σε αυτό σημείο είναι βραχώδες (με λίγα δέντρα) και οι πυροσβέστες εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα... με επικρατέστερα να είναι κάποιοι κυνηγοί που άναψαν φωτιές για να ζεσταθούν ή κάποιοι να κινδύνευαν και να προσπαθούσαν να δώσουν το στίγμα τους, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας.
 
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου κ. Παλιούρας επικοινώνησε και με την πολιτική αεροπορία ώστε να διαπιστώσει αν υπήρχε πρόβλημα με την πτήση κάποιου αεροσκάφους, χωρίς ευτυχώς να συμβαίνει κάτι τέτοιο και έτσι νωρίς το πρωί πεζοπόρο τμήμα θα κατευθυνθεί και πάλι στην περιοχή, ώστε να κάνει νέες έρευνες για παν ενδεχόμενο...
 
Η υπηρεσία πάντως θα μείνει όλη νύχτα σε επιφυλακή.

Νέα ενημέρωση θα έχουμε το πρωί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ