Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Iσπανία: Στις 9 Νοεμβρίου το δημοψήφισμα των Καταλανών για ανεξαρτησία

Στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, δήλωσε πως θα προχωρήσει ο Καταλανός ηγέτης Άρτουρ Μας, παρά τις προειδοποιήσεις Ραχόι, ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό.


Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, έδωσε την έγκριση της στον Μας, ώστε να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου.

“O Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, πρέπει να κάνει ότι και ο Βρετανός ομόλογος του Ντέιβιντ Κάμερον. Θα έπρεπε να επιτρέψει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος”, δήλωσε η επικεφαλής της καταλανικής εθνοσυνέλευσης, Κάρμε Φορκαντέλ.

“ Σήμερα είναι μία λυπηρή ημέρα για την δημοκρατία και τους Ισπανούς. Ένας νόμος καθαρά αντισυνταγματικός ενεκρίθη για την διεξαγωγή ενός παράνομου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των Καταλανών από την Ισπανία”, τόνισε η αρχηγός του Λαϊκού κόμματος της Καταλονίας, Αλίσια Σάντσεζ Καμάτσο.

Ο ηγέτης της Καταλονίας σε δηλώσεις του υπερασπίστηκε το δικαίωμα των πολιτών να καθορίσουν το μέλλον τους, όπως έγινε και στην περίπτωση της Σκωτίας.

Σύσσωμη κυβέρνηση και αντιπολίτευση προειδοποίησαν τον Μας ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη, ώστε να ματαιωθεί το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ