Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Κύπρος: Η Πρεσβεία των ΗΠΑ τιμά τη μνήμη του Πρέσβη Ντέιβις και της A. Bαρνάβα!...Όπου, με εντολή του Χ. Κίσσιγκερ εκτελέστηκαν!...

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ τιμά τη μνήμη του Πρέσβη Ντέιβις και της A. Bαρνάβα 40 χρόνια από το θάνατό τους
ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 19/8/2014 20:40


Η αμερικανική Πρεσβεία, σε μια λιτή τελετή, τίμησε την Τρίτη το βράδυ τη μνήμη του Πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις και της γραμματέως διοίκησης στην Πρεσβεία, Αντουανέτ Βαρνάβα, οι οποίοι σκοτώθηκαν πριν από ακριβώς σαράντα χρόνια, στις 19 Αυγούστου του 1974, από σφαίρα που τους έπληξε στη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στο ξενοδοχείο Χίλτον, στην περιοχή όπου τότε στεγαζόταν η Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Από απόψε η πρεσβευτική κατοικία μετονομάζεται σε ``Roger Davies Residence`` και η αίθουσα προσωπικού σε “Αntoinette Varnava Lounge”.

Ο Πρέσβης Ντέιβις είχε αφιχθεί στην Κύπρο μόλις μερικές βδομάδες προηγουμένως, έχοντας υπό τη φροντίδα του την κόρη του και το γιο του και πενθούσε την πρόσφατη απώλεια της συζύγου του από καρκίνο.

(ΚΥΠΕ)

Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ. Αίτηση Συνδρομητή

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ