Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Εάν το Boeing χτυπήθηκε από πύραυλο, τα «μαύρα κουτιά» είναι άχρηστα, λέει βρετανός εμπειρογνώμονας

Τα δεδομένα καταγραφής της πτήσης που θα αποκαλύψουν τα περίφημα «μαύρα κουτιά» του μαλαισιανού αεροσκάφους Boeing 777, ενδεχομένως να μην βοηθήσουν την διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας της 17ης Ιουλίου στην Ουκρανία, λέει βρετανός εμπειρογνώμονας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Daily Mail, ο πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Αεροναυτικής και μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικής, Στιούαρτ Τζον θεωρεί πως, εάν το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο, η έκρηξη θα σταμάτησε ακαριαία κάθε λειτουργία.

Όπως αναδημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο βρετανός ειδικός θεωρεί πως οι αναμενόμενες πληροφορίες από τις συσκευές καταγραφής του αεροπλάνου ενδεχομένως να αποδειχθούν άχρηστες για την πρόοδο των ερευνών: 
«Εάν υπήρξαν τεχνικά προβλήματα, τότε θα υπάρχει ικανός όγκος πληροφοριών να μας διαφωτίσει. Ομως στη περίπτωση που το αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο, όπως πιθανολογείται, τότε όλα τα συστήματα θα αποσυνδέθηκαν ακαριαία, λόγω της ισχυρής έκρηξης. Ο, τι ηχητικό δεδομένο θα υπάρχει, θα είναι μόνο ο ήχος της έκρηξης, κάτι που δεν νομίζω πως θα βοηθήσει στις έρευνες για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας ».
Τα «μαύρα κουτιά» του τραγικού Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών έφθασαν σήμερα στη Βρετανία υπό την εποπτεία του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και παραδόθηκαν από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων της Ολλανδίας στην Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων (AAIB), στο Φάρνμπορο, για να υποβληθούν σε ανάλυση. Την αποστολή στη Βρετανία από το Χάρκοβο της Ουκρανίας συνόδευαν εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία και άλλα μέλη της διεθνούς επιτροπής της οποίας ηγείται η Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ