Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Διέγραψαν τη λέξη «Ελληνική» - Ο Παπούλιας συναίνεσε! -Οι 19 που υπέγραψαν κατά της λέξης «Ελληνική»!

Σχόλιο: Με εντολή του πρόξενου των ΗΠΑ και του προξενείου της Τουρκίας!.... Αλήθεια, το ΣΔΟΕ θα ελέγξει το Πόθεν Έσχες των καθηγητών;

Διέγραψαν τη λέξη «Ελληνική» από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Θράκης


Πήραν τον κασμά οι καθηγητάδες του ΔΠΘ και γκρεμίζουν…
Με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας!
Αντώνης Κουνάδης: Για εθνικούς λόγους, δεν έπρεπε να γίνει
Ξηλώνουν το ένα μετά το άλλο, ό,τι έχει σχέση με τούτη την πατρίδα. Κόκκινο πανί είναι για κάποιους η λέξη «ελληνική» και επιτίθενται εναντίον της σαν μαινόμενοι ταύροι! Και δεν πρόκειται για κάποιους τυχαίους, ανώνυμους πολίτες.
Μιλάμε για μεγαλοκαθηγητάδες, πανεπιστημιακούς δασκάλους που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας, οι οποίοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι για όλα τα δεινά του λαού και της χώρας μας, που είναι κρεμασμένη στα κάγκελα, φταίει το ότι το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης… λέγεται κακώς Ελληνικής Φιλολογίας και πρέπει να φύγει το «Ελληνικής»! Και αυθωρεί και παραχρήμα έβαλαν μπροστά τον μηχανισμό για να διαγραφεί. Και μάλιστα σε ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην εσχατιά της ελληνικής επικράτειας, με την Τουρκία απέναντι να δίνει μάχη, με χρήμα πολύ και κάθε είδους… εξαγορές, για να λέγεται «τουρκική» η μουσουλμανική μειονότητα που ζει στην Ξάνθη και στη Ροδόπη, με στόχο σε κάποια χρόνια η Θράκη να αποτελεί τουρκική επαρχία.
Όλους αυτούς τους καθηγητάδες (τα ονόματά τους τα παραθέτουμε παρακάτω) δεν τους ακούσαμε ποτέ να καταγγέλλουν την ανθελληνική δραστηριότητα και την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή ούτε είδαμε ποτέ ένα κείμενό τους όπου να καταγγέλλεται η παραχάραξη των διεθνών συνθηκών και να ξεκαθαρίζεται ότι η μειονότητα είναι θρησκευτική και όχι εθνική. Έχουν κάποια απάντηση;
Να μείνουμε όμως στο… κατόρθωμά τους, μια και πέτυχαν να φύγει το «Ελληνική» -καημένη πατρίδα, σε ποια χέρια έπεσες για να σε υπερασπισθούν…- από τον τίτλο του τμήματος και να ονομάζεται πλέον ψυχρά «Τμήμα Φιλολογίας». Τι κακό έκανε όλα αυτά τα χρόνια η αναφορά σε «Ελληνική Φιλολογία» και τι καλό θα προκύψει τώρα που αφαιρέθηκε το «Ελληνική»; Πολύ θα θέλαμε να μας δώσουν τα φώτα τους οι 19 καθηγητάδες που μονοκούκι ψήφισαν να σβηστεί η ελληνικότητα του τμήματος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Αλλά εκείνοι που επιλέγουν να σπουδάσουν εκεί γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιο πανεπιστήμιο επέλεξαν να φοιτήσουν και δευτερευόντως ενδιαφέρονται για τη Λατινική Φιλολογία και γλώσσα.
Ένα ακόμη ερώτημα που χρειάζεται να απαντηθεί είναι: Από πού, από ποιους μπήκε το θέμα να διαγραφεί η λέξη «Ελληνική» από τον τίτλο του τμήματος; Υπήρξαν προτάσεις έγγραφες; Ποιοι τις είχαν υποβάλει; Συζητήθηκαν ποτέ ή έτσι, από το πουθενά, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης κ. Γ. Παναγιωτόπουλος έφερε το θέμα στη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου; Πολύ χρήσιμη θα ήταν η απάντησή του…
Ο Παπούλιας συναίνεσε!
Αλλά τι να προσάψεις στη Σύγκλητο του ΔΠΘ, στον πρόεδρο του Συμβουλίου και στους 19 καθηγητάδες όταν ο έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υπέγραψε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό το Προεδρικό Διάταγμα και πλέον έχει και τη συναίνεσή του η διαγραφή της λέξης «Ελληνική»; Ώρα να αλλάξουμε και το όνομα της πατρίδας επειδή κάποιους τους ενοχλεί το «Ελλάδα»… Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα, Πρόεδρε…
Θα μπορούσε, πάντως, ο κ. Παπούλιας πριν υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που σβήνει με… μπλάνκο τη λέξη «Ελληνική» να ρωτούσε τον καλό του φίλο, ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη, ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ και πρόεδρο της «Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς». Και εκείνος θα του έλεγε ότι «το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για εθνικούς λόγους» πρέπει να μείνει όπως έχει ο τίτλος.
Τι κρύβει η πρεμούρα;
Φαίνεται, όμως, ότι «κάποιοι» επείγονταν να διαγραφεί η λέξη «Ελληνική», γι’ αυτό και ο κ. πρόεδρος του Συμβουλίου απέρριψε την πρόταση του ακαδημαϊκού Αντώνη Κουνάδη να αναβληθεί η συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για τις 3 Ιουλίου, όχι μόνο γιατί δεν μπορούσε να παραστεί επειδή εκείνη τη μέρα ο κ. Κουνάδης έπρεπε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση στο υπουργείο Εξωτερικών ως μέλος της Επιτροπής της Βουλής για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού αλλά και γιατί το θέμα της μετονομασίας του τμήματος θα έπρεπε να συζητηθεί εξαρχής, με όλα τα στοιχεία.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου του ΔΠΘ επισημαίνει τα εξής, που είναι χρήσιμο να τα διαβάσει και ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αντιληφθεί τι υπέγραψε:
«Τα επιχειρήματα της μετονομασίας του ”Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας” σε ”Τμήμα Φιλολογίας” δεν δικαιολογούν μία τέτοια μεταβολή, διότι όπως προκύπτει από το ΠΔ 365 (ΦΕΚ 156/13-9-1993 τ.Α’) ιδρύσεως του Τμήματος αυτού στο γνωστικό αντικείμενό του είναι μεταξύ άλλων η μελέτη και έρευνα του Βυζαντινού κόσμου, στον οποίο εμπεριέχεται ο Ρωμαϊκός κόσμος, με προέχουσα την Ελληνική και δευτερευόντως τη Λατινική γλώσσα. Ως προς δε τη ”γλωσσολογία” που αναφέρεται επίσης μεταξύ των επιχειρημάτων, πρέπει να παρατηρηθεί ότι τόσο στη γενική, όσο κυρίως στη συγκριτική γλωσσολογία η Ελληνική γλώσσα έχει εν προκειμένω προέχουσα θέση συγκρινόμενη με τη Λατινική και τη Σανσκριτική και λοιπές συναφείς γλώσσες.
Κύριε Πρόεδρε,
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για λόγους εθνικούς εν όψει και του τόπου όπου εδρεύει το Τμήμα, θα παρακαλούσα όπως αναβληθεί η συζήτησή του, ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα αναγκαία στοιχεία (π.χ. Κανονισμοί συναφών τμημάτων – σχολών ΑΕΙ της χώρας), συμπεριλαμβανομένης και της εκθέσεως εξωτερικής αξιολόγησης, που υπήρξε η αφορμή εγέρσεως του θέματος».
Οι 19 που υπέγραψαν κατά της λέξης «Ελληνική»!
Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, η γενική συνέλευση του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας που συνήλθε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 «αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει τη μετονομασία του Τμήματος από “Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας” σε “Τμήμα Φιλολογίας”». Τελεία και παύλα.
Στην περί ης ο λόγος γενική συνέλευση μετείχαν και ψήφισαν σαν ένας άνθρωπος -Δεν είναι περίεργο το ότι ούτε ένας δεν διαφώνησε; Μετά κατηγορούν τους βουλευτές ότι ψηφίζουν σαν αγέλη- οι εξής δάσκαλοι των παιδιών μας:
1. Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια, πρόεδρος τμήματος
2. Χαρίκλεια Ιωαννίδου, καθηγήτρια
3. Φλώρα Μανακίδου, καθηγήτρια
4. Μαρία Τζιάτζη, καθηγήτρια, αναπληρώτρια πρόεδρος τμήματος
5. Ελισάβετ Αρσενίου, αν. καθηγήτρια
6. Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή, αν. καθηγήτρια
7. Παπαγιάννης Γρηγόριος, αν. καθηγητής
8. Παναγιώτα Σαρίσχουλη, αν. καθηγήτρια
9. Τσουρής Κων/νος, αν. καθηγητής
10. Βούλγαρη Σοφία, επ. καθηγήτρια
11. Μαστρογιάννη Άννα, επ. καθηγήτρια
12. Μαυρέλος Νικόλαος, επ. καθηγητής
13. Μπουσές Σταμάτης, επ. καθηγητής
14. Παπαδοπούλου Ιωάννα, επ. καθηγήτρια
15. Tocci Raimondo, επ. καθηγητής
16. Αργυροκαστρίτου – Χατζή Αικατερίνη, επ. καθηγήτρια
17. Κωνσταντινίδου Μαρία, λέκτορας
18. Μιχαλόπουλος Χαρίλαος, λέκτορας
19. Νικολαΐδου Σμαρώ, λέκτορας.

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ