Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Το «success story» σε αριθμούς...

Mας πήραν χαμπάρι ακόμα και οι ξένοι, που δεν ζουν εδώ και θα μπορούσαν να παραπλανηθούν από τους πρωθυπουργικούς πανηγυρισμούς για το πλεόνασμα που πέτυχε η κυβέρνηση και από δω και πέρα θα δένουν οι Έλληνες πολίτες τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

Μια βόλτα στην Αθήνα έκανε ο δημοσιογράφος της έγκριτης γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» Αλέν Σαλ και ιδού τι έγραψε:

«Το μήνυμα του «success story» που προσπαθεί να περάσει ο έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ορατό στους δρόμους της Αθήνας, με τις διανομές τροφίμων και τους άστεγους. Οι αλλαγές στην Ελλάδα δεν είναι ορατές.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων δεν μαρτυρούν βελτίωση στην καθημερινότητά τους, παρότι η κυρία Μέρκελ χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ελλάδος για να δείξει ότι η λιτότητα αποδίδει».

Τις διαπιστώσεις του γάλλου δημοσιογράφου επιβεβαιώνουν απόλυτα οι αμείλικτοι αριθμοί, που καμία κυβερνητική δήλωση δεν είναι ικανή να τους διαψεύσει.

Μέσα στον Μάρτιο αυξήθηκαν οι οφειλές κατά:

• 92,8% από φόρους ακινήτων,
• 444,8% οι ληξιπρόθεσμες από τέλη κυκλοφορίας,
• 123,4% από χρέη εμπόρων και επαγγελματιών και
• 98,9% από νέα χρέη επιχειρήσεων.


Συνολικά, τον Μάρτιο τα ληξιπρόθεσμα ανέβηκαν στα 65 δισ. ευρώ και ο ρυθμός αύξησης είναι 1 με 1,5 δισ. κάθε μήνα!

Μία άλλη επιτυχία του καλαμπουριού που ονομάζεται «success story»: Η εγχώρια ζήτηση προϊόντων των βιομηχανιών μας στον χώρο της χαλυβουργίας έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1962 (!), ήτοι πήγαμε πίσω 52 χρόνια! Και όσα εργοστάσια λειτουργούν ακόμη έχουν μόνο βραδινή βάρδια.

Και έρχονται τα χειρότερα: Να κατέβει ο κατώτατος μισθός ακόμη πιο κάτω. Όπως έγραφε ο έγκριτος περί τα εργατικά Κώστας Παπαδής την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα»: «Νέες πιέσεις αναμένεται να δεχθούν οι κατώτατες αμοιβές στη χώρα μας, με στόχο να ισχύσει «ένας μισθός για όλους» στα 586,08 ευρώ, αντί των «κατώτατων μισθών τεσσάρων ταχυτήτων» που καταγράφονται σήμερα»! 

ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ