Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Kίνα: Πρώτη σε κατανάλωση χρυσού στον κόσμο

Σχόλιο: Αυτό και το προηγούμενο άρθρο τα αναρτήσαμε για καταλάβετε, πως η ΗΠΑ αν και είναι ήδη πτωχευμένη, συνεχίζει, μέσω των εβραϊκών τραπεζών να δανείζει τους Αμερικανούς!.. Η Κίνα μαζεύει χρυσό!.....

Άνοδο 32% σημείωσε το 2013 η ζήτηση για χρυσό στην Κίνα, σκαρφαλώνοντας στο επίπεδο των 1.066 τόνων. Στους 975 τόνους αυξήθηκε η κατανάλωση στην Ινδία.


Η Κίνα έριξε την Ινδία από την πρώτη θέση στην κατανάλωση χρυσού στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του World Gold Council.

Όπως μεταδίδει η WSJ, σε μια χρονιά που η συνολική ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 15%, στην Κίνα σημείωσε άνοδο 32%, σκαρφαλώνοντας στο επίπεδο των 1.066 τόνων.

Στον αντίποδα, οι Ινδοί καταναλωτές αγόρασαν 975 τόνους, αύξηση 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο διευθυντής επενδυτικής στρατηγικής του WGC δήλωσε στην WSJ πως η πρωτοκαθεδρία της Κίνας έναντι της Ινδίας αναμένεται να έχει διάρκεια.

"Η Κίνα βρίσκεται πίσω μια δεκαετία σε σχέση με την Ινδία όσον αφορά την απορρύθμιση και την ανάπτυξη της ζήτησης" ανέφερε ο κ. Grubb. "Δεδομένου ότι η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλή, αλλά τα αποθέματα χρυσού στην Κίνα είναι σχεδόν τα μισά από αυτά στην Ινδία, οπότε πιστεύουμε πως υπάρχει αρκετό περιθώριο για ανάπτυξη" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ