Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Ανήσυχος ο Μπαράκ Ομπάμα για τη Συρία...

Σχόλιο: Στο παγκόσμιο παιχνίδι (Σκάκι) οι Αμερικανοί έδειξαν ότι έχασαν το πρώτο γύρο, στη Συρία, αλλά είχαν την Ουκρανία για άμμεση ανταπάντηση, και έτσι η Ρωσσία είναι υποχρεωμένη να προβάλλει πολεμική διπλωματία, ή και ολοκληρωτικό ΠΟΛΕΜΟ εναντίον της ΔΥΣΗΣ!...  Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αποδεχθή την ολοκληρωτική της ήττα σε παγκόσμιο επίπεδο!...

Το διαφαινόμενο αδιέξοδο των ειρηνευτικών συνομιλιών 

στη Γενεύη και η κλιμάκωση της ανθρωπιστικής κρίσης στο εσωτερικό της Συρίας προβληματίζουν έντονα τον Λευκό Οίκο, οδηγώντας τον στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια στρατιωτικής εμπλοκής. Αυτό μπορεί να εικάσει κανείς από τις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, σύμφωνα με τον οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε να του παρουσιαστούν νέες προτάσεις για την πολιτική της Ουάσιγκτον στο συριακό πρόβλημα.

«Ζήτησε από όλους μας να εξετάσουμε διάφορες επιλογές, οι οποίες μπορεί να υπάρχουν ή όχι», δήλωσε ο Κέρι από το Πεκίνο, για να προσθέσει: «Εχουν παρουσιαστεί τέτοιες προτάσεις; Οχι, δεν έχουν. Αλλά αυτή η αποτίμηση, που είναι απαραίτητη, με βάση τις περιστάσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή».

Την αίσθηση της εντεινόμενης δυσαρμονίας μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, των δύο χωρών που στηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία της Γενεύης, μαρτυρούν χθεσινές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στη Μόσχα, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι «εκείνοι που εξασφάλισαν τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην ειρηνευτική διαδικασία», δηλαδή οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, «στην πραγματικότητα επιδιώκουν την αλλαγή καθεστώτος». Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απέδωσε σε αυτή την επιμονή των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες της Γενεύης.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Γκενάντι Γκατίλοφ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Μπασάρ Ασαντ θα δεχθεί να συζητήσει τη δημιουργία μεταβατικού κυβερνητικού σώματος, κάτι που ζητάει επίμονα η αντιπολίτευση, εφόσον η τελευταία διακηρύξει επίσημα ότι δεσμεύεται σε κοινό αγώνα εναντίον της «τρομοκρατίας».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ρούπερτ Κόλβιλ, εξέφρασε ανησυχίες για επικείμενη «μείζονα επίθεση» των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Γιάμπρουντ, η οποία ελέγχεται από αντάρτες, και τόνισε πως η κυβέρνηση Ασαντ έχει «νομική υποχρέωση» να επιτρέψει την έξοδο των αμάχων.

http://www.energia.gr
Reuters

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ