Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!....το ξέσπασμα του Δ. Χριστόφια ήταν πρωτοφανές και δεν μπορούσε να καλύψει το συγκαλυμμένο «μίσος» του για την Ελλάδα.

Σχόλιο: Πόσοι ΕΛΛΗΝΕΣ πατριώτες της Κύπρου δολοφονήθηκαν από τους ΑΓΓΛΟΥΣ για την ένωση με την Ελλάδα; Για να μπορεί ένας ελεεινός Κομμουνιστής να μιλάει; 

Ο «αμετανόητος και αδιόρθωτος» Δημήτρης Χριστόφιας

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, που ιστορικά συνέβαλε τα μέγιστα για τη μεγαλύτερη μετά την εισβολή και κατοχή καταστροφή της Κύπρου, οικονομική και χρηματοπιστωτική αυτή τη φορά, δεν βάζει μυαλό και συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις με δηλώσεις του που αφορούν τόσο την κρίση όσο και το ίδιο το Κυπριακό.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος οδήγησε -με την οικονομική πολιτική του, την αδράνειά του και την ιδεολογική αγκύλωσή του- την κυπριακή οικονομία στο Μνημόνιο και στο «κούρεμα» των καταθέσεων,... είχε και στο Κυπριακό προβεί σε πρωτοφανείς μονομερείς υποχωρήσεις προς την τουρκοκυπριακή πλευρά, καθώς η πολιτική του χαρασσόταν στη βάση της πεποίθησής του ότι το Κυπριακό θα μπορούσε να λυθεί με ιδεολογικά κριτήρια. 

Εγκλωβισμένος σε αυτή τη λογική, ο κ. Χριστόφιας θεωρούσε ότι προσφέροντας σημαντικά ανταλλάγματα στον τότε «σύντροφο» Ταλάτ, θα κέρδιζε τη συναίνεσή του για επίλυση του Κυπριακού, όπου αφού οι «λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν» δεν θα είχαν και τόση σημασία ρυθμίσεις που ουσιαστικά καθιστούσαν την Τουρκία, μέσω των Τουρκοκυπρίων, «συνέταιρο» στο νέο κράτος.

Ο Δ. Χριστόφιας, μιλώντας σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου» του «Δήμου Αμμοχώστου» στα Κατεχόμενα, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους ακροατές του ότι «βρίσκονται στο ίδιο χαράκωμα».

Όμως, το ξέσπασμα του Δ. Χριστόφια ήταν πρωτοφανές και δεν μπορούσε να καλύψει το συγκαλυμμένο «μίσος» του για την Ελλάδα.

Ο κ. Χριστόφιας απέδωσε τις επιθέσεις εναντίον του σε «σοβινιστές», επειδή υποστήριξε ότι το «κυπριακό κράτος δεν είναι ελληνικό κράτος» και προέβη σε μια ανιστόρητη, επικίνδυνη και εξαγνιστική για την Τουρκία δήλωση, μοιράζοντας ισοβαρώς τις ευθύνες για την εισβολή και κατοχή στις μητέρες πατρίδες, την Ελλάδα και την Τουρκία.

«Της τουρκικής εισβολής προηγήθηκε το πραξικόπημα της χούντας στην Ελλάδα, δηλαδή οι δύο μητέρες πατρίδες την εποχή της φασιστικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα και την εποχή του πρωθυπουργού Ετσεβίτ είχαν επέμβει στα εσωτερικά της Κυπριακής Δημοκρατίας παραβιάζοντας και τις συνθήκες εγγύησης και συμμαχίας». Οι δηλώσεις αυτές, εφόσον μάλιστα γίνονται από κάποιον που διετέλεσε Πρόεδρος της Κύπρου, είναι πραγματικά επικίνδυνες καθώς πρακτικά αθωώνουν την Τουρκία για την εισβολή, αφού θεωρούν ότι απλώς προκλήθηκε από την Ελλάδα. Όμως και αυτή ακόμη η θεωρία του κ. Χριστόφια και αρκετών άλλων που συμπαθούν όσους είναι συγγενείς της ιδεολογίας τους και μάλλον απεχθάνονται οτιδήποτε τονίζει την ελληνική φυσιογνωμία και ταυτότητα, δεν εξηγεί φυσικά γιατί η Τουρκία, μετά τη «δικαιολογημένη» εισβολή, επέλεξε να συνεχίσει και με την κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού εδώ και σαράντα χρόνια…

Σε μια ακόμη απαράδεκτη προσπάθεια αθώωσης των εγκλημάτων της Τουρκίας, ο κ. Χριστόφιας εξομοίωσε τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής με τους Τουρκοκυπρίους που βρήκαν τον θάνατο από ελληνοκυπριακές εθνικιστικές ομάδες στη διάρκεια των διακοινοτικών ταραχών του 1963-1964.

Οι αναφορές αυτές του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αποκαλύπτουν δυστυχώς το βαθύ έλλειμμα εθνικής και πατριωτικής ευθύνης από ένα τμήμα της ηγεσίας του κυπριακού κομμουνιστικού κόμματος που διαπνέεται αποκλειστικά και μόνο από τις διεθνιστικές εμμονές της.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι ακόμη πιο δυσάρεστο ότι ο κ. Χριστόφιας ασκεί κριτική στον διάδοχό του Ν. Αναστασιάδη επειδή δεν αποδέχθηκε ως διαπραγματευτικό «κεκτημένο» τις μονομερείς παραχωρήσεις στις οποίες είχε προβεί το 2008 προς τον Μ.Α. Ταλάτ. Επίσης, επιζητεί το ξεκαθάρισμα της βάσης των συνομιλιών, ώστε να μην επιτραπούν παρεκτροπές στην κατεύθυνση της χαλαρής συνομοσπονδίας, όπως επιδιώκουν η Τουρκία και ο Ντ. Έρογλου.

Κωνσταντίνος Τσάκαλος
ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ