Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Η Μόσχα Προειδοποιεί το Κίεβο για την Παροχή Φυσικού Αερίου

Η Ρωσία ανησυχεί όλο και περισσότερο λόγω της καθυστερήσεως εκ μέρους της Ουκρανίας να πληρώσει για το φυσικό αέριο που αγοράζει από τη Μόσχα. 

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντιμίτρι Πεσκώφ εν μέσω της συνεχιζόμενης πολιτικής κρίσεως που πλήττει το Κίεβο.

<< Ανησυχούμε για την αύξηση του χρέους για την παροχή αερίου>>, δήλωσε ο Πέσκωφ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. << Όμως ελπίζουμε ότι οι Ουκρανοί θα συμμορφωθούν με τους όρους της τρέχουσας συμφωνίας>>, επεσήμανε. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας επεσήμανε ότι οι υπόλοιπες δόσεις του δανείου των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο η Ρωσία έχει συμφωνήσει να χορηγήσει στην Ουκρανία δεν θα γίνουν <<μέχρις ότου ο νέος επί κεφαλής της ουκρανικής κυβερνήσεως μπορέσει να εξηγήσει στην Μόσχα μέχρι σε πιο βαθμό θα ακολουθήσει την πολιτική της προηγούμενης (κυβερνητικής)ομάδος>>.

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθρην Άστον δήλωσε χθες ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Ουκρανία να προωθήσει συνταγματικές ρυθμίσεις, ενώ κάλεσε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας να καταβάλει προσπάθειες ώστε να συνεχισθεί ο διάλογος για να εξέλθει η χώρα από τη μείζονα αυτή κρίση. Η Άστον δήλωσε κατά την διάρκεια συνεντεύξεως Τύπου μετά από ξεχωριστές συναντήσεις που είχε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βίκτωρα Γιανόυκοβιτς και τους ηγέτες της αντιπολιτεύσεως, ότι ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία με πολλούς τρόπους, τόσο οικονομικά όσο και μέσω της εμπειρογνωμοσύνης της να βελτιώσει την μακροπρόθεσμη οικονομική της ανάπτυξη και να προχωρήσει σε πιθανές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ