Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Εκτσογλανιστής ο Βενι-ζέλος

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο πανικόβλητος Βενιζέλος βαίνει με ζήλο πλησίστιος προς την αυτοκαταστροφή. Το μνημονιακό κυβερνητικό οικοδόμημα που στηρίζει παθιασμένα κλονίζεται επικίνδυνα από (σεισμικές θαρρεί κανείς) δονήσεις, έτοιμο να καταρρεύσει, και οι νεοδημοκράτες συνεταίροι του γνωρίζουν άριστα το γλίσχρο ποσοστό που τους προσφέρει το σπαρασσόμενο ΠΑΣΟΚ. (Το πολύ ένα 5% μετεκλογικά.)

Η τουρκικής προελεύσεως λέξη «τσόγλανος», ή «τσογλάνι», σήμαινε αρχικά «νεαρός Έλληνας στην υπηρεσία των σουλτάνων» και σημαίνει σήμερα, με καθαρά υβριστική χροιά, «αλήτης, άτομο με χείριστη και προκλητική διαγωγή». Αν προστεθεί σ’ αυτά ότι το επώνυμο των ανιόντων της οικογένειας Βενιζέλου ήταν Τούρκογλου, εικάζει κανένας εύκολα τον λόγο για τον οποίο ο γόνος Ευάγγελος θεωρεί τον εαυτό του σουλτάνο και συμπεριφέρεται αναλόγως. Ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως εκτσογλανιστής. Το αποδεικνύει περίτρανα, εκτός της σωρείας απίστευτων εγκλημάτων που έχει διαπράξει εις βάρος του ελληνικού λαού, και το αίμα που ρέει στις φλέβες του! Στην ειδική αυτή περίπτωση θα ίσχυε η σαθρή και κάλπικη θεωρία του Φαλμεράιερ, αν αντικαταστήσουμε τους Σλάβους με τους Τούρκους. (Αποκάλεσα «σαθρή και κάλπικη» την εν λόγω θεωρία –γεγονός, άλλωστε, παγκοσμίως παραδεδεγμένο– διότι η συνάφεια με τους απώτατους προγόνους μας έχει να κάνει με τη γλώσσα, τις ψυχοδιανοητικές ιδιομορφίες και τον γεωγραφικό χώρο στον οποίο ζούσαν και ζούμε.)

Η… ευρηματική λέξη «εκτσογλανισμός» έχει αποδέκτη. Και ο αποδέκτης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη και τα μέλη του. Τι σημαίνει η χυδαία και κυρίως ΑΣΦΑΙΡΗ αυτή βολή; Σημαίνει ασίγαστο τρόμο και πανικό. Επιπλέον, αντί να πλήττει, καταξιώνει και ενισχύει αφάνταστα τους επί θύραις πολιτικούς του αντιπάλους. Μέγιστο, επομένως, το… κατόρθωμά του!

Ουδόλως εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Σαμαράς ή έστω ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ δεν σχολίασε την επαίσχυντη αυτή λέξη. Ένα ουσιαστικό γραμματικώς που ουσιαστικά χαροποίησε τους κυβερνητικούς εταίρους. Το οποίο εκστομισθέν από μη νεοδημοκράτη ζήλεψαν σφόδρα, ενώ παράλληλα θεώρησαν βλακωδώς πως τους συμφέρει! Τόσο… απαστράπτον το νιονιό τους!

Όμως «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι». Έτσι, ο σε απόγνωση Σαμαράς υπερακόντισε τον Βενιζέλο τοποθετώντας εντελώς αυθαίρετα τις εθνικές εκλογές το… 2016! Πρόκειται για… προφητεία, ανυπόστατη προφητεία, στην οποία δεν προέβη μάλιστα ούτε χαρτορίχτρα ούτε καφετζού αλλά ο νυν πρωθυπουργός!

Πώς, αλήθεια, θα υπερπηδηθεί το εμπόδιο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015; (Ο Κάρολος Παπούλιας, αν εξαιρέσουμε την πρώτη του θητεία, υπήρξε μακράν ο χειρότερος Ανώτατος Άρχων της χώρας κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης και ευτυχώς θα απαλλαγούμε από αυτόν.) Με το να αποδεχθούν τον προταθησόμενο τουλάχιστον 180 βουλευτές. Ακατόρθωτο με τα υφιστάμενα σήμερα κόμματα στη Βουλή. Η ΝΔ βρήκε ήδη τη λύση και την τσαμπουνάει ακατάσχετα. Θα φταίει, ισχυρίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει: Θα το αντιληφθεί αμέσως ο ελληνικός λαός και θα τον… καταδικάσει! Ένας εξαθλιωμένος και εξανδραποδισμένος λαός, που δεν μπορεί ούτε να βλέπει ούτε να ακούει τους δημίους του.

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν, βέβαια, πολύ πριν από το 2015. Και θα τις κερδίσει εύκολα ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στιγμή που ο Τσίπρας αποδέχθηκε ρητά το (έστω και καταστροφικό, κατά τη γνώμη μου) ευρώ, οι, πλην δισεκατομμυριούχων, οικονομικοπολιτικές ΕΛΙΤ της χώρας μας ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα αφήσουν να μας πάρουν τα σπίτια μας, που τα περισσότερα και ακριβότερα είναι ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ. (Είναι να ξεκαρδίζεται κανείς στα γέλια σκεπτόμενος πως μας κυβέρνησαν επί πολλές δεκαετίες επικαλούμενοι τον φόβο πως θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές!)

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις όποιες αδυναμίες του, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. Και θα κυβερνήσει. Στόχος είναι «μια κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική βάση και θα ενώσει τον ελληνικό λαό σε ένα σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της χώρας», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Με δεδομένο ότι η μνημονιακή κυβέρνηση αποσυντίθεται με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί πανηγυρικά στις ευρωεκλογές του Μαΐου, Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Βούτσης μίλησαν για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, πάνω στο οποίο, προσθέτω εγώ, θα στηθεί, σαν να ήταν βάθρο, μια νέα φιλολαϊκή εξουσία, που θα προστατεύσει αποτελεσματικά την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ