Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Στις 904.000 ευρώ το κόστος για μια ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ!

Δουλειές κάποιοι δεν έχουν και τελικά τις εφευρίσκουν με ένα όμως πρόβλημα: την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού σε περιόδους μεγάλης κρίσης. 

Κάπως έτσι, η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Χρηματοδοτικών και Επενδυτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Εξωτερικών αποφάσισε να δώσει για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει το σύνολο των άλλων διαδικτυακών τόπων του υπουργείου, το ποσό των 904 χιλ. ευρώ! 

Πρόκειται για ένα έργο που σύμφωνα με πηγές του newmoney.gr δεν έχει επί της ουσίας καμία κατεπείγουσα χρήση που να το επιβάλλει και το οποίο για αδιευκρίνιστους λόγους επιταχύνεται.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία μίας διαδικτυακής πύλης (One Stop Shop), στην οποία θα εντάσσεται το σύνολο των υφιστάμενων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ, με ενιαίο και ομοιόμορφο τρόπο, τόσο τεχνικά όσο και αισθητικά, αξιοποιώντας την κεντρική ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ.

Η ανάδοχος εταιρεία που θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο θα κληθεί μεταξύ άλλων να προμηθεύσει και να εγκαταστήσει τις κατάλληλες υπολογιστικές και διαδικτυακές υποδομές, να προμηθεύσει και να εγκαταστήσει τα κατάλληλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου αν και κανείς δεν κατανοεί για ποιο λόγο θα πρέπει εκτός των άλλων το υπουργείο για μια ιστοσελίδα του να αγοράσει και νέους υπολογιστές.

Πηγή: newmoney.gr
http://armynews.gr/?p=14450

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ