Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου
Ασφαλώς όλοι θα πληροφορηθήκατε ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν τεράστια οικονομικά κεφάλαια, και μάλιστα, κάνουν επενδύσεις σε διεθνείς καπιταλιστικές εταιρείες όπως η JPMorgan Chase & Co. Εμείς δεν θα αναλύσουμε αυτό το φαινόμενο μιλώντας για την αριστερή υποκρισία και τον καιροσκοπισμό τέτοιου είδους κομμάτων, που όντως είναι υπαρκτές καταστάσεις, αλλά θα προσπαθήσουμε να διεισδύσουμε στα βαθύτερα επίπεδα της ψυχολογίας και της νοοτροπίας αυτών των πολιτικών προσωπικοτήτων της New Left, δηλ. της Νέας Αριστεράς (με την οποία έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με άρθρα στον Θεόδοτο, βλέπε ενδεικτικά εδώκαι εδώ), αποκαλύπτοντας τον γνωστικό πυρήνα της οντολογίας τους.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τον γνωστικισμό γνωρίζουν ότι τα μέλη πολλών γνωστικών σεκτών ενώ απαρνιόντουσαν τον υλικό κόσμο, εν τούτοις έπεφταν με τα μούτρα στις απολαύσεις αυτού του κόσμου με ιδιαίτερη έμφαση στις σεξουαλικές –οργιαστικές. Η δικαιολογία ήταν η εξής: Αφού ο γνωστικός έχει φθάσει στην φώτιση, δηλαδή είναι κάτοχος της υπέρτατης γνώσης, έχει γίνει ένας εκλεκτός, ανήκει σε μια ιδιαίτερη πνευματική ελίτ, και άρα όλα του επιτρέπονται διότι δεν μπορεί να ''μολυνθεί'' από καμία πράξη, και άρα μπορεί να απολαμβάνει τα πάντα. Ακριβώς αυτή είναι η νοοτροπία που υπάρχει σε αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς είμαστε η αριστερή ελίτ, οι «φωτισμένοι της ανατροπής», οι σνομπ έναντι κάθε παραδοσιακής αξίας, οι απελευθερωμένοι από τα ταμπού, οι εξεγερμένοι απόγονοι του Προμηθέα που εναντιωνόμαστε στην τυραννία της «Αρχής», είμαστε οι μυημένοι της αν-αρχίας, άρα δικαιούμαστε να απολαμβάνουμε τα πάντα, εμείς μπορούμε, ως αμόλυντοι από τα ''χαμηλά και πεζά'', να έχουμε καταθέσεις και επενδύσεις σε καπιταλιστικούς ομίλους ακριβώς γιατί είμαστε…αντικαπιταλιστές. Γι’ αυτό σε εμάς είναι επιτρεπτό, ενώ δεν πρέπει να είναι επιτρεπτό στους άλλους μεγαλοαστούς, διότι αυτοί είναι αμύητοι στο μεγάλο πνευματικό σχέδιο της ανατροπής.»
Ο ιδεότυπος του σνομπ "διανοούμενου" της Νέας Αριστεράς

Αναφέρθηκα προηγουμένως στον σνομπισμό: είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας αριστεράς, και εδραιώθηκε από την σχολή της Φρανκφούρτης ως η συμπεριφορά των κατεχόντων της ''νέας γνώσης'', της παραβατικής ελίτ των μυημένων που μεταμόρφωσαν τον μαρξισμό από προλεταριακή επαναστατική θεωρία (που χρησιμοποιήθηκε ως τέτοια την εποχή που βόλευε) σε γνωστική θεωρία της πολιτιστικής ανατροπής.

Αυτή αγαπητοί αναγνώστες είναι η κρυφή ψυχολογία και νοοτροπία πολλών εκ των στελεχών της αριστερής ελίτ, και φανταστείτε τι θα γίνει όταν θα καθίσουν στους θρόνους της επίγειας εξουσίας. Η ρήση: «ο καπιταλισμός στην εξουσία και ο νέο-μαρξισμός στον πολιτισμό», θα πάρει υπόσταση κρατικού θεσμού.

Αναρτήθηκε από Theodotus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ