Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΡΤΕΛ <> ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΠΩΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΦΕΣΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ?

Αν και κάποιοι παρεξηγούνται που τους αποκαλούν εγκληματικές συμμορίες, ανεπιφύλακτα πιστεύω ότι τα καρτέλ είναι οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες που προστατεύονται (ως ένα σημείο) από την Πολιτεία.

Μελετάω τα στοιχεία από μια από τις εταιρείες του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου. Η εταιρεία αυτή είχε ένα ομολογιακό δάνειο πολλών εκατομμυρίων ευρώ επί σειρά πολλών ετών πριν κλείσει. Σχεδόν πέντε εκατομμύρια €.
Προφανώς το ομολογιακό είχε δοθεί από κάποιους με συγκεκριμένες εγγυήσεις, ο γενικός γραμματέας ξέρει πολύ καλά και κάποια στιγμή θα κληθεί και θα πει τι ξέρει (όσο και αν προσπαθεί να το αποφύγει).
Το 2008 το ομολογιακό εξοφλείται και ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας εκτοξεύεται, παει από μηδέν στα 7.000.000€. Και που το μεμπτό θα πει κάποιος. Αυτό κάνουν οι τράπεζες, δάνειο έδωσαν, προφανώς έλαβαν και καλύψεις…

Άρα αυτός που είχε δώσει το ομολογιακό δάνειο και έπαιρνε επί σειρά ετών μεγάλους τόκους πήρε τα χρηματάκια του πίσω και ξένοιασε. Αδιαφορούσε πλέον αν η εν λόγω εταιρεία, πχ, έκλεινε στο μέλλον.
Σε ελάχιστους μήνες ανακοινώνεται το πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων στην εν λόγω εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τυχερός αυτός που είχε δώσει το ομολογιακό δάνειο, έφυγε αλώβητος!!!
Σε τρία χρόνια από τότε η εταιρεία κλείνει ξαφνικά φεσώνοντας τους πάντες και τα πάντα. Ανάμεσα στους πάντες και δυο «συστημικές» τράπεζες που έφαγαν φέσι 5.500.000€, δηλαδή σχεδόν όσο το ομολογιακό.
Και αναρωτιέται κανείς, καλά οι τράπεζες αυτές δεν είχαν εγγυήσεις? Αφού δάνεισαν το 2008, ενώ όλοι ήξεραν ότι η εν λόγω εταιρεία δικάζεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και επίκειται πρόστιμο (ήδη είχε εκδοθεί καταδικαστική εισήγηση της ΓΔΑ).
Άρα προφανώς οι τράπεζες ήξεραν ότι η εταιρεία είναι σε κίνδυνο.
Και όμως έδωσαν δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς καμία εγγύηση?
Ποιοι υπάλληλοι το έκανα αυτό? Ποιος τους έδωσε την εντολή να το κάνουν?
Φιλαράκια, διαφημίζεστε ως οι «τίμιοι» της αγοράς. Είστε λαμόγια περιωπής. Φυσικά η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο άμεσα. 

Όλα τα στοιχεία θα δοθούν στην δημοσιότητα αφού οφείλουν εξηγήσεις, ειδικά ο γενικός γραμματέας που δεν ξέρει και δεν είδε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ