Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΠΩΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΘΕΛΗΣΑΝ και θέλουν, ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ!....ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!...

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Shimon Peres, ενημερώνεται για τις εσπεραντικές εκδόσεις (βιβλία, περιοδικά, μουσικά CD), από τον πρόεδρo της Eσπεραντικής Ένωσης του Ισραήλ, καθηγητή αστροφυσικής του πανεπιστημίου  της Ιερουσαλήμ Αmri Wandel.
Οι σημερινοί άνθρωποι με τας πολλάς γνώσεις και τον μεγάλο πολιτισμόν, προσεπάθησαν ( οι κοσμοκράτορες) να κάνουν μία δική τους γλώσσα, δια να καμαρώσουν και αυτοί πως έχουν μία επί τέλους γλώσσα, ήτοι εξεπλήρωσαν το προαιώνιον όνειρό τους και μετά να την επιβάλλουν ως ΔΙΕΘΝΗ!... 
 
Το 1879 παρουσίασαν με καμάρι την γλώσσαν των «Βολαπύκ» (Volauk) και σύντομα παρουσιάστηκαν εις την ανθρωπότητα 300 Βολαπυκιστικοί σύλλογοι, παρά την άφθονη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΙΝ γρήγορα το εγχείρημα εγκαταλήφθη!...

Δεν απογοητεύθησαν, αρχάς του 20ου αι. μ.Χ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ μίαν άλλην διεθνή γλώσσαν την ΕΣΠΕΡΑΝΤΟ, και το διετυμπάνισαν με καμάρι. Την Χρηματοδότησαν δε, γενναίως και ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ όλας τας ΔΙΕΘΝΕΙΣ οργανώσεις των δια να την ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

Το 1907 σε όλο τον κόσμο εκδίδονται 176 περιοδικά. Όταν άρχισε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρχαν 3.000 Εσπεραντικοί σύλλογοι.
Το 1924 η Επαναστατική Κυβέρνησις την ΕΠΕΒΑΛΛΕ ως προαιρετικό μάθημα εις την μέσην εκπαίδευσιν των ΣΧΟΛΕΙΩΝ των Αθηνών, και το 1929 ο «Ελληνικός Εσπεραντικός Σύλλογος» εκδίδει το περιοδικό lingro Internacia….. και η «Χριστιανική ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ των Νέων» περέδιδε μαθήματα Εσπεραντικής.

Τώρα όποιος Έλλην θέλει ας εκτιμήση την ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΑΣΩΝΙΑΣ μας και τον Ρόλο της εις την ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΝ και την στήριξιν της επαναστατικής Κυβερνήσεως, καθώς και τον ΡΟΛΟ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ μας!......
Παρ’ όλες τις γιγάντιες προσπάθειες των οι κοσμοκράτορες απέτυχαν πλήρως, μέχρι που να μη μιλά κανείς πλέον γι’ αυτή, σε διάστημα μικρότερο του ενός αιώνος.
ΠΟΛΩΝΙΑ, Gdansk (29.12.2011). O Lech Walesa σε αναμνηστική φωτογραφία με νέους Πολωνούς εσπεραντιστές κατά τη διοργάνωση της 3ης Εβδομαδιαίας Συνάντησης Νέων Εσπεραντιστών.

Σχόλιο: οι Εβραιοσιωνιστές συνεχίζουν!.... μαζί με το ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!....

Απόσπασμα από το βιβλίο του Στρατηγού Γεωργίου Αϋφαντή .
Ο ΒΩΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΟΣ


Σημειώνεται ότι, ο εσπεραντικός σύλλογος της Νυρεμβέργης ιδρύθηκε το 1888 από τον Christian Schmidt και είναι ο πρώτος στην ιστορία της Εσπεράντο.

Σχόλιο: ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ; ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ 1888, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗΣ  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!.... 


 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ


http://esperantohellas.blogspot.gr/


Καλωσήρθατε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ