Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Και τώρα τι γίνεται κ. Δένδια με το φιάσκο;

Έκθετη η κυβέρνηση
Εμάς θα μας κρίνει η ιστορία, είπαν οι δυο δικαστές





Μέγα πολιτικό πρόβλημα δημιουργεί για την κυβέρνηση η απόφαση των δυο ανακριτών να αφήσουν ελεύθερους τους πρωταγωνιστές, για την κατηγορία περί συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής τον Κασιδιάρη με εγγύηση μόλις 50.000 ευρώ και τον Παναγιώταρο και τον Μίχο χωρίς εγγύηση, προφυλακίζοντας μόνο τον Λαγό. Η απόφαση αυτή έρχεται να δικαιώσει όλους εκείνους που από την πρώτη στιγμή, βλέποντας την σπουδή της σύλληψης, έθεταν το ερώτημα αν η όλη υπόθεση είναι δεμένη, γιατί στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει θύελλα, με την Χρυσή Αυγή να παίρνει πόντους.

Θέλοντας να προλάβουν βολές εναντίον της απόφασης τους, οι δυο ανακριτές κάλεσαν σύμφωνα με πληροφορίες τους δημοσιογράφους και δήλωσαν ότι εμάς θα μας κρίνει η ιστορία, προσθέτοντας ότι δεν βρήκαμε στοιχεία…

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση των ανακριτών ξέσπασε αναταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τα πυρά να στρέφονται κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια και ενός στενού συνεργάτη του, με κορυφαία στελέχη της ΝΔ να ζητούν την παραίτηση του, ενώ πολιτικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει πλέον πρόβλημα και για τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του αλλά και όλη την κυβέρνηση. Και επισημαίνουν την σπουδή που επεδείχθηκε και όλα δείχνουν ότι για άλλη μια φορά όλα έγιναν στο πόδι και αφήνουν να εννοηθεί ότι όλη η υπόθεση χρησιμοποιήθηκε για καθαρά λόγους αυτοπροβολής της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, εν όψει μάλιστα του ταξιδιού του στην Αμερική και των συναντήσεων που θα είχε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε ενστάσεις για τους χειρισμούς και όπως λένε δεν μίλησε χωρίς λόγο για δίκαιη δίκη.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και τίποτε πλέον δεν μπορεί να αποκλεισθεί, με το πολιτικό σύστημα να είναι με την πλάτη στον τοίχο και να μην εμφανίζεται τρόπος διαφυγής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ