Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Όμορφος κόσμος, εβραϊκά πλασμένος -"σαρκασμός"

ΗΠΑ: Στη φυλακή 18χρονος για ένα... σαρκαστικό σχόλιο στο Facebook
Ίσως να ήρθε η ώρα να προστεθεί στο Facebook μία νέα ετικέτα, με τίτλο "σαρκασμός", προκειμένου να προειδοποιεί τους αναγνώστες για τη χρήση ειρωνείας στις συνομιλίες μέσω του δημοφιλούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και προς αποφυγήν περιπτώσεων σαν και αυτή ενός έφηβου από το Τέξας, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τον περασμένο Φεβρουάριο εξαιτίας της παρερμηνείας ενός σχολίου που έκανε.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του χρόνου, ο 18χρονος Τζάστιν Κάρτερ και ένας φίλος του ενεπλάκησαν σε έναν καυγά στο Facebook σχετικά με ένα διαδικτυακό παιχνίδι, με τίτλο «League of Legends», το οποίο φημίζεται για τους... "σκληροπυρηνικούς" θαυμαστές του.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο πατέρας του Τζάστιν, Τζακ, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο KVUE, προς το τέλος της συζήτησης κάποιος έγραψε στον 18χρονο «Είσαι τρελός, κάτι δεν πάει καλά μέσα στο κεφάλι σου» – μήνυμα, στο οποίο ο Τζάστιν απάντησε: «Σωστά, κάτι δεν πάει καθόλου καλά μέσα στο κεφάλι μου. Θα πάω να ανοίξω πυρ σε ένα σχολείο γεμάτο παιδιά και, στη συνέχεια, θα φάω τις καρδιές τους όσο χτυπούν ακόμα», προσθέτοντας, ωστόσο, ακριβώς από κάτω «λολ» και «πλάκα κάνω φυσικά».

Μία γυναίκα, ωστόσο, από τον Καναδά, η οποία είδε το μήνυμα του 18χρονου απέτυχε να καταλάβει ότι επρόκειτο για σαρκαστικό σχόλιο, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία, κατόπιν έρευνας, διαπίστωσε ότι ο Τζάστιν έμενε κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο. Το αποτέλεσμα ήταν ο έφηβος να συλληφθεί και να του απαγγελθούν κατηγορίες για "τρομοκρατική" απειλή, καθώς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, η υπηρεσία λαμβάνει σοβαρά οποιαδήποτε απειλή γίνεται εναντίον σχολείων, ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα γεγονότα που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ.
Ο 18χρονος βρίσκεται πλέον τους τελευταίους 4 μήνες προφυλακισμένος ενώ, σε περίπτωση που καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 8 έτη.
Σημειώνεται ότι, από πλευράς τους, οι γονείς του Τζάστον έχουν ξεκινήσει μία διαδικτυακή αίτηση, προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση του γιου τους βασιζόμενοι στην ελευθερία του λόγου.

 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ