Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ -Βίντεο!...



Στην εποχή που ζούμε σήμερα, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ανεργία και αλλεπάλληλες οικονομικές υφέσεις, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να καταταγούν.....
σε ιδιωτικούς στρατούς για μερικά δολλάρια την ημέρα. Μισθοφόροι που κάποτε συναντώνταν μόνο στη λεγεώνα των ξένων, σήμερα εκτελούν αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν συνεχώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη και ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους συμμετέχοντας ενεργά σε πολέμους, προστατεύοντας υψηλά πρόσωπα/τοποθεσίες και αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε αποστολή τους ανατεθεί.
Όταν ακούμε τη λέξη «πειρατής» το πιο πιθανό που μας έρχεται στο νου είναι ο Μαυρογένης, ο Κοκκινογένης ή ακόμα και ήρωες από ταινίες όπως «Οι Πειρατές της Καραϊβικής». Πρόσωπα δηλαδή από μία άλλη εποχή, πολύ μακρινή από τη σημερινή. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Πειρατεία υπάρχει και σήμερα. Βέβαια η μορφή της είναι διαφορετική.  Ευρεία διάσταση έχει λάβει το φαινόμενο της πειρατίας στον Κόλπο του Άντεν στη Σομαλία, όπου πειρατές παριστάνοντας τους ψαράδες εκτελούν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία με σκοπό να τα καταλάβουν και να ζητήσουν λύτρα για την απελευθέρωση τους, τα οποία φυσικά ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολλάρια.

Η περιοχή δράσης των πειρατών στη Σομαλία

Σκάφος πειρατών που πλησιάζει εμπορικό πλοίο
Αναπόφευκτο ήταν οι μεγάλοι μισθοφορικοί στρατοί του κόσμου να εισέλθουν στον τομέα της ναυτιλίας, παρέχοντας ασφάλεια από επιθέσεις πειρατών και σαφώς την εξοικονόμηση τεράστιων χρηματικών ποσών στους πλοιοκτήτες σε περίπτωση που τα καράβια τους έπεφταν θύματα απαγωγής. Έτσι, πολλοί εφοπλιστές επάνδρωσαν τα πλοία τους με ένοπλους φρουρούς , δεκάδες από τους οποίους είναι Έλληνες. Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί από την εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» του Αντώνη Σρόιτερ, όσων αφορά τους Έλληνες μισθοφόρους και ειδικότερα όσους βρίσκονται φρουροί σε πλοία που διασχίζουν την περιοχή της Σομαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ