Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

To κυανιούχο νάτριο στο Στρατώνι μάθατε που πάει; Καιρός να το μάθετε…

Είδα σε επανάληψη εδώ, τη πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με τα ορυχεία στις Σκουριές. Καταρχήν το κυανιούχο νάτριο (NaCN) είναι πολύ τοξικό λόγω της ικανότητας του να αντιδρά πολύ γρήγορα με μέταλα. Οταν δέ ενώνεται με κάποιο οξύ παράγεται υδροκυάνιο που είναι τοξικό αέριο. Στη συνέχεια θα πώ μερικά πράγματα γρήγορα και κάποια στιγμή θα τα αναπτύξω περισσότερο.
  1. H παρουσία ΝaOH στα παράγωγα της αντίδρασης του κυανούχου νατρίου με τους πυρίτες (θειούχες ενώσεις), παρουσία αέρα κάνει το περιβάλλον στο νερό αλκαλικό.
  2. Το κυανιούχο νάτριο μετατρέπεται σε σύμπλοκα κυανίου, τα οποία είναι υδροδιαλυτά. Αρα στο ερώτημα ΠΟΥ πάει το κυανιούχο νάτριο, η απάντηση είναι στο νερό! Το νερό με τα κυάνια πώς το διαχειρίζεται η εταιρεία δεν ξέρω (80 τόνοι…)
  3. Θεωρώ επιστημονικά απαράδεκτους τους τρόπους που ελέγχεται η παρουσία κυανίων. H χώρα είναι κάτι αιώνες πίσω. Tώρα που σας είπα που πάει το κυανιούχο νάτριο, να δώ τί θα κάνουν όσοι ήταν παρόντες στην εκπομπή.
Λυπήθηκα πολύ για αυτό που είδα στην εκπομπή. Δεν ήταν επίπεδο αυτό. Εθνική ντροπή ήταν.
Ο Δημοσιογράφος έκανε ότι μπορούσε αλλά στερείται τεχνικών γνώσεων και κάποια στιγμή έχασε το μέτρο. Στο εξωτερικό υπάρχουν δημοσιογράφοι που ασχολούνται και έχουν εκπαιδευθεί ειδικά για να παρουσιάζουν τεχνικά θέματα. Δεν είναι αυτοδίδακτοι…
Το άρθρο γράφεται.
ΥΓ. Οπως βλέπετε, από μένα μαθαίνετε πάλι… Μήτσο ψυχραιμία…
http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/03/to_29.html#more
σχετικό
Save the homeland of Aristotle and the getaway to the Holy Mountain
http://www.nomines.org

http://justiceforgreece.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ