Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Υπερασπιστής επίορκων υπαλλήλων του το Δημόσιο!

Και μετά περιμένουμε να απολύσει τους 4.000 επίορκους...

Απίστευτο θα πείτε, δεν το χωράει ο νους, από τη μια μεριά τον τελευταίο καιρό να ακούμε από τα χείλη υπουργών, ακόμη και από του κ. Κουβέλη την Τρίτη το βράδυ, μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μαξίμου, ότι θα απολυθούν οι 4.000 επίορκοι υπάλληλοι του Δημοσίου και την ίδια ώρα το Δημόσιο να υπερασπίζεται σε δικαστήριο δύο υπαλλήλους του, που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος.
Ευτυχώς, το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη και τους φιλοδώρησε με 18 μήνες φυλακή!

Όλα αυτά συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου εκδικαζόταν υπόθεση με κατηγορούμενους τους Φ.Μ. και Ε.Γ., υπαλλήλους της Διεύθυνσης Οικοδομικού Κανονισμού της Διεύθυνσης Οικοδομικών και Κτιριακών Κανονισμών (ΔΟΚΚ) για παράβαση καθήκοντος. Κατά το κατηγορητήριο. «Στην πράξη αυτή προέβησαν με σκοπό να βλάψουν α) Το ελληνικό κράτος με τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας του και ειδικά δολίως να παρακάμψουν την τήρηση της νομοθεσίας και δη των διατάξεων του νόμου 3028/2002 “περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”, των νόμων 1650/86 και 3010/2002 και του ν. 1577/85 και β) τον Δήμο Γαλατσίου ως ΝΠΔΔ ΟΤΑ κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του για την προστασία του πολιτισμού και δη του ως άνω βυζαντινού μνημείου (Ομορφοκκλησιά Γαλατσίου), του περιβάλλοντος, του αθλητισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων και με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος στην ανώνυμη ιδιωτική εταιρεία PARK AVENUE ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ και στον εκπρόσωπο αυτής Θ.Χ.».

Μαζί είχαν παραπεμφθεί και οι εκπρόσωποι της Α.Ε. PARK AVENUE ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ για παράβαση του ΓΟΚ (Ν. 1577/85). Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Δήμου Γαλατσίου και ενώ κατά την εκδίκαση ο Δήμος Γαλατσίου παραστάθηκε ως πολιτικώς ενάγων, προς υποστήριξη της κατηγορίας, το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο είχε και αυτό ζημιωθεί, όχι μόνο δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, αλλά, ω του θαύματος, δήλωσε αμέσως μεν υπεράσπιση του ενός από τους δύο δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και εμμέσως εις τον έτερον! Δικαίως οργίστηκε ο συνήγορος του Δήμου Γαλατσίου, λέγοντας προς το Δικαστήριο ότι «το Δημόσιο περιμέναμε να είναι αρωγός μας και όχι αντίδικός μας». Η δικαιολογία δε που η παραστάτης του Νομικού Συμβουλίου προέβαλε, ήταν ότι το αποτέλεσμα του πειθαρχικού ελέγχου ήταν απαλλακτικό για τους υπαλλήλους!

Όμως το δικαστήριο είχε άλλη άποψη και τους καταδίκασε σε 18μηνη φυλάκιση και 3 ετών στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Άραγε θα τους συμπαρασταθεί το Δημόσιο και στο Εφετείο; Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρεία είχε καταθέσει στην ως άνω Διεύθυνση αίτηση για έκδοση αδείας στις 14.12.2007 και η άδεια που χορήγησαν οι παραπάνω υπάλληλοι φέρει ημερομηνία 7.1.2008, δηλαδή σε 23 ημέρες (φαίνεται ότι ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά εργάζονταν στο γραφείο για να καταρρίψουν ρεκόρ ταχύτητας).
Το τραγικότερο, όμως, όλων είναι ότι η Εισαγγελία, παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις του δήμου, δεν άσκησε κατά των υπευθύνων της εταιρείας ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος των υπαλλήλων κατά την έκδοση της άδειας αυτής, αλλά τους παρέπεμψε μόνον για παραβάσεις του ΓΟΚ. Άραγε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έλαβε γνώση του απαλλακτικού πορίσματος;
Ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα μεριμνήσει γιατί δεν ασκήθηκε αυτή η δίωξη της ηθικής αυτουργίας; Αναμένουμε…ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ