Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Οι Μαλάκες και οι Μάγκες



            Είμαι 50 ετών, απόστρατος, με δική μου αίτηση αποστρατείας, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, που μετά την αποστρατεία μου δοκίμασα την τύχη μου στον ιδιωτικό επαγγελματικό στίβο. Μέσα από αυτή την πορεία διαπίστωσα ότι σε αυτή την χώρα όποιος είναι έντιμος, όποιος είναι νομοταγής, όποιος υπομένει, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας κοινός μαλάκας, σε αντίθεση με τον αδιάφορο, τον ασυνεπή, που πάντοτε ξεγλιστράει, όχι χάρη στις ικανότητές του, αλλά χάρη στο αξιακό μας σύστημα, που τελικά τον αναδεικνύει ως μάγκα!

Θα σας παρουσιάσω μερικά παραδείγματα:


Παράδειγμα 1ο:

Απόστρατος Νο1: Νέος 17,5 ετών, μελετηρός, επιμελής, αυτό που λέμε «καλός μαθητής» αρνείται επίμονα να επιλέξει άλλη ανώτατη σχολή πλην της μεγάλης του αγάπης που είναι η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου εισέρχεται με την πρώτη. Μετά από αρκετά χρόνια υπηρεσίας αποφασίζει να αποστρατευθεί, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση αποστρατείας του. Στα 50 του το κράτος τον τιμωρεί μειώνοντας τη σύνταξή του κατά 40% πάνω από τα 1000 €, επειδή είναι κάτω των 55 ετών.

Απόστρατος Νο2: Νέος 22,5 ετών, στουρνάρι στα μαθήματα, μετά από συνεχείς ανεπιτυχείς προσπάθειες, κατορθώνει να εισαχθεί στη Σχολή των Ευελπίδων και είναι συμμαθητής με τον απόστρατο Νο1. Αποστρατεύεται την ίδια χρονιά με αυτόν, με αίτησή του και στα 55 του το κράτος του μειώνει τη σύνταξη κατά 20% πάνω από τα 1200 €!

Παράδειγμα 2ο:

Αξιωματικός Νο1: Αξιωματικός με άριστες σημειώσεις, άριστες επιδόσεις στα σχολεία και σχολές, αυτό που λέμε «καλός αξιωματικός» αποστρατεύεται μετά από αίτησή του και λαμβάνει σύνταξη με το μισθολογικό βαθμό που πληρωνόταν όταν ήταν εν ενεργεία.

Αξιωματικός Νο2: Αξιωματικός αδιάφορος, ολίγον τεμπέλης, με σωρεία ποινών, με διαδοχικές σημειώσεις που δεν ξεπερνούν τη βάση, στάσιμος σε βαθμό, αποστρατεύεται από την υπηρεσία-ως ανεπαρκής- και λαμβάνει σύνταξη μεγαλύτερη από τον Αξιωματικό Νο1, αν και είχαν τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, επειδή ο πρώτος αν και καλύτερος, έφυγε με δική του απόφαση!

Παράδειγμα 3ο:

Ασφαλισμένος Νο1: Συνταξιούχος του δημοσίου και εταίρος ετερόρρυθμης εταιρίας, υποχρεωτικά ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, πληρώνει κάθε δίμηνο ανελλιπώς τις ασφαλιστικές του εισφορές, αν και γνωρίζει ότι δεν θα πάρει ποτέ δεύτερη σύνταξη. Απλά επειδή υποχρεούται από το νόμο είναι αναγκαστικά ο αιμοδότης του ΟΑΕΕ. Αν κατά λάθος κάποιο δίμηνο καθυστερήσει την πληρωμή έστω και μία ημερολογιακή ημέρα, τιμωρείται με πρόστιμο 10 €, που ως φιλότιμος και νομοταγής το πληρώνει.

Ασφαλισμένος Νο2: Ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές δύο ετών. Δεν πλήρωνε όπως ο Ασφαλισμένος Νο1 γιατί, όπως λέει δεν είχε. Παρά ταύτα ήταν θαμώνας νυχτερινών κέντρων (πρώτο τραπέζι πίστα= μαγκιά). Αντί να τιμωρηθεί, ο ΟΑΕΕ του δίνει «κίνητρο» να πληρώσει αναδρομικά τις εισφορές του σε τρεις άτοκες δόσεις, χαρίζοντάς του τα πρόστιμα των δύο ετών!!

 Παράδειγμα 4ο:

Συνταξιούχος Δημοσίου και Ελεύθερος Επαγγελματίας Νο1: Συνταξιούχος του δημοσίου και εταίρος ετερόρρυθμης εταιρίας, υποχρεωτικά ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, σπεύδει να συμμορφωθεί με το νόμο του κράτους και προκειμένου να μην του κοπεί η σύνταξη από 1/1/2013, βγαίνει από την εταιρία του και από ενεργό μέλος της κοινωνίας, αφού εργαζόταν στην εταιρία και πλήρωνε τις ασφαλιστικές του εισφορές, γίνεται συνταξιούχος με παντόφλες στο σπίτι. Αφού βέβαια έχει πληρώσει λογιστή, παράβολα στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, υπεραξία στη ΔΟΥ κλπ για να δώσει το μερίδιό του στο νεοεισερχόμενο εταίρο, που θα τον αντικαταστήσει. Άλλωστε τα έσοδα από την εμπορική εταιρία που συμμετείχε ήταν μηδενικά έως ελάχιστα, λόγω της οικονομικής κρίσης και η σύνταξή του ήταν ο βασικός οικονομικός του πόρος.

Συνταξιούχος Δημοσίου και Ελεύθερος Επαγγελματίας Νο2: Γράφει το νόμο στα παλιά του τα παπούτσια και δεν ασχολείται καθόλου. Προφανώς τα έσοδα από την εταιρία του ή από την εργασία που ασκεί είναι πολλαπλάσια από την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει και δεν τον νοιάζει αν του την κόψουν. Το κράτος δίνει σε αυτόν τον μάγκα παράταση άλλο 1 χρόνο, για να το σκεφθεί καλύτερα. Και μάλιστα την παράταση τη δίνει στις 31/12/2012, δηλαδή τότε που ο Ελεύθερος Επαγγελματίας Νο1 είχε ήδη συμμορφωθεί με τον νόμο!!

Αναγνωρίσατε τους Μαλάκες και του Μάγκες στα παραπάνω παραδείγματα;

            Εύκολο! Άραγε αυτοί οι βαρύγδουποι υπουργοί που μας διοικούν, όπως και οι άλλοι που επί τόσα χρόνια βύθισαν την ελληνική οικονομία στο βούρκο και που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 120.000 € μέχρι 240.000 €, σε ποια κατηγορία ανήκουν; Στου Μαλάκα ή του Μάγκα;

            Την απάντηση θα την βρείτε να ανατρέξετε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών μας στην ιστοσελίδα της βουλής:

            Θα διαπιστώσετε ότι ο απλός βουλευτής έχει ένα μέσο μηνιαίο εισόδημα γύρω στις 8.000 €, ενώ όσοι έχουν θητεύσει υφυπουργοί ή υπουργοί σε διάφορες κυβερνήσεις έχουν υψηλότερο μηνιαίο εισόδημα από 10.000 € μέχρι 12.000 €, που σημαίνει ότι λαμβάνουν πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης και σύνταξη ή υπουργικό επίδομα!! (Ή μήπως το πλεονάζον ποσό είναι από συμμετοχή σε επιτροπές; =εφεύρεση κάποιου ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑ, που πληρώνουν οι φορολογούμενοι μαλάκες). Διότι κάποιοι δηλώνουν από συμμετοχή σε επιτροπές, γύρω στις στα 1.500 € επί πλέον το μήνα!!

            Ακόμη περισσότερο αν ανατρέξετε σε πρωθυπουργούς, όπου θα δείτε ότι ο μισθός φθάνει τις 20.000 € μηνιαίως. Υπάρχουν και περιπτώσεις –δείτε βουλευτίνες του ΚΚΕ- που λαμβάνουν εκτός από τη βουλευτική αποζημίωση και συντάξεις, επικουρικά ΙΚΑ κλπ (Άραγε για αυτούς να δόθηκε η παράταση μέχρι 31/12/2013;=μεγάλη μαγκιά!).

            Ρίξτε και μια ματιά στο ετήσιο εισόδημα του κυρίου «Μαζί τα φάγαμε» (ΑΡΧΙΜΑΓΚΑΣ) και θα καταλάβετε τελικά ότι όλοι αυτοί είναι πολύ ΜΑΓΚΕΣ. Αφήστε δε τα ακίνητα και τις μετοχές!

            Το συμπέρασμά μου (λυπηρό ή ευχάριστο, αναλόγως οπτικής γωνίας):

          Τελικά οι μαλάκες είμαστε μειοψηφία στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τους μάγκες που, ως πλειοψηφία, εκλέγουν τους ΜΑΓΚΕΣ της ελληνικής βουλής για να τους εκπροσωπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ