Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Απο τη Ρωσία με αγάπη

Η ομάδα της RBTH σας παρέχει την επίκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση για τη Ρωσία.
Εβγένι Αμποφ, εκδότης της Russia Beyond the Headlines

Φίλε αναγνώστη! Σήμερα κρατάς στα χέρια σου την πρώτη τετρασέλιδη έκδοσή μας, απ’ευθείας απο τη Ρωσία. Ξεκινάμε με στόχο να δώσουμε στον ελληνόφωνο αναγνώστη τη δυνατότητα να έχει, απο πρώτο χέρι, πλήρη ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία, και για το πως αναπτύσονται οι σχέσεις με την Ελλάδα. Μια χώρα με την οποία μας συνδέουν αιώνες ιστορικής και πνευματικής πορείας.

Είναι φυσικό η σύγχρονη Ρωσία, απαλλαγμένη απο στερεότυπα του παρελθόντος, να επιθυμεί την προώθηση της οικονομικής, ενεργειακής, επιχειρηματικής πολιτικής της προς τα Βαλκάνια, με νέους όρους. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουν σήμερα οι Ελληνες, εμείς θέλουμε να σταθούμε δίπλα, να «βάλουμε πλάτη», να συσφίξουμε τις σχέσεις μας μέσα απο την πιο ευρεία και αντικειμενική ενημέρωση.

Η Ελλάδα, όπως έδειξε η μακραίωνη ιστορία της, αποτελεί το σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου. Οι Αρχαίοι Ελληνες άνοιξαν τους θαλάσσιους δρόμους στα «πέρατα της οικουμένης», όπως οι ίδιοι αποκάλεσαν τα παράλια της Μαύρης θάλασσας. Αυτούς τους δρόμους επιχειρούν να αξιοποιήσουν σήμερα όλοι όσοι ζούν εκεί.

Το 2014 έχει ανακηρυχθεί «έτος της Ελλάδας στη Ρωσία και αντίστοιχα της Ρωσίας στην Ελλάδα». Οι ρώσοι πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα υπερτριπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία,φέτος πλησιάζουν το εκατομμύριο,το 2013 μπορεί και να το ξεπεράσουν. Η Ορθόδοξη θεματολογία αναπτύσσεται εντυπωσιακά εκατέρωθεν. Στην μοσχοβίτικη ατζέντα των διμερών σχέσεων, βρίσκονται μεγάλα ενεργειακά έργα προς υλοποίηση, ενώ ο ρωσικός επενδυτικός τραπεζικός τομέας στρέφεται προς την Ελλάδα, όπως το ίδιο και από την Ελλάδα προωθούν αγροτικά προϊόντα στη Ρωσία.

Μέσα στο 2012 κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα στο χώρο της ελληνόφωνης ενημέρωσης με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής έκδοσης rbth.gr, και η απήχηση μας γεμίζει ικανοποίηση αλλά και ευθύνες. Διαπιστώνουμε πως το ελληνικό αναγνωστικό κοινό "διψά" για επίκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση απο τη Μόσχα. Σήμερα προσθέτουμε την έντυπη έκδοση...

 Με δυο λόγια, έχουμε πολλά να πούμε με μοναδικό κριτήριο τη σωστή ενημέρωση και μοναδικό κριτή μας το αναγνωστικό κοινό. Με φιλικούς χαιρετισμούς απο τη Μόσχα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ