Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης: παραχώρηση του outsourcing για τις βίζες σε ιδιωτική εταιρεία-Βγάζουν 3.000 ευρώ την ημέρα!

Όταν γράφαμε για το τι συμβαίνει, για παράδειγμα, στο Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης και την παραχώρηση του outsourcing για τις βίζες σε ιδιωτική εταιρεία, δεν είχαμε ακριβή εικόνα των μεγεθών. Από έναν σύντομο υπολογισμό φαίνεται ότι οι «τυχεροί» και έχοντες υψηλή ευλογία κερδίζουν σχεδόν 3.000 ευρώ την... ημέρα!
Ακόμη κι αν παραβλέψουμε το σοβαρό ζήτημα που προκύπτει, καθώς για πολλούς στην Τουρκία είναι παράδοξο και ενοχλητικό η ενασχόληση με τις βίζες, έστω και εμμέσως, να συνδέεται με ανθρώπους που έχουν σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τίθεται ένα ακόμη σοβαρό ερώτημα.

Ένα Γενικό Προξενείο φορτωμένο με υπαλλήλους για λόγους μάλλον συμβολικούς δεν θα μπορούσε να οργανωθεί, ώστε να κάνει με ίδιες δυνάμεις την έκδοση των θεωρήσεων; Και μάλιστα με μια μικρή επιβάρυνση, και φθηνότερες θα ήταν οι θεωρήσεις για τους ενδιαφερομένους και το υπουργείο Εξωτερικών θα είχε μια πρόσθετη πηγή εισοδημάτων. Τουλάχιστον θα δικαιολογούσε τους μισθούς των τεσσάρων και πέντε χιλιάδων ευρώ σε υπαλλήλους που προς το παρόν θαυμάζουν τα αξιοθέατα της Πόλης και αναπολούν τα περασμένα μεγαλεία, τότε που υπήρχε πράγματι η ανάγκη ενός πολυπρόσωπου και ισχυρού ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ