Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Όταν ο "Δούρειος Ίππος" είναι εκ των έσω! -Φιλοσκοπιανή προπαγάνδα μέσα από το ΕΛΙΑΜΕΠ -ο κ. Βερέμης δημόσια έχει αρνηθεί την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας...!!!!

Στο υπόμνημα (προς την Υπ.Εξ. Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη) αναφέρεται επίσης ότι πρωτεργάτης στην έκδοση των τεσσάρων τόμων είναι ο καθηγητής Αθανάσιος Βερέμης. Επισημαίνεται ότι ο κ. Βερέμης εμφανίζεται ως ιδρυτικό μέλοςκαι τέως πρόεδρος του ημικρατικού «Ελληνικού Ίδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από τις Ανοιχτές Κοινωνίες του George Soros και διατελεί Πρόεδρος του Εθνικού ΣυμβουλίουΠαιδείας (ΕΣΥΠ), Πρόεδρος Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. http://www.cdsee.org/pdf/b_horiz8.pdf (Horizons-περιοδικό του CDRSEE), http://www.cdsee.org/jhp/news_131106.html (Υπενθυμίζεται δε ότι ο κ. Βερέμης δημόσια έχει αρνηθεί την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.)

Οι ερευνήτριες Τριανταφυλλίδου, (μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ) και Καλλονή και Μικράκη αναφέρουν στην ακόλουθη ιστοσελίδα http://www.socresonline.org.uk/2/1/7.html σε άρθρο με τίτλο: «Νεοελληνικός Εθνικισμός» μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «… στα Βαλκάνια, όπου τα έθνη γίνονται αντιληπτά με εθνικούς όρους, τα κράτη που σχηματίστηκαν κατόπιν της πτώσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έπασχαν από μεγάλες παραισθήσεις, δηλαδή ότι αντιπροσώπευαν εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες... Οι μειονότητες στην Ελλάδα δοκιμάστηκαν με πάμπολλα μέτρα καταπιέσεων που ποικίλλουν από την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ακραίες καταστάσεις όπως συλλογική αποβολή και γενοκτονία.»

«Με άλλα λόγια οι συγκεκριμένες ερευνήτριες όχι μόνον αναπαράγουν τις θέσεις εχθρικών προςτην Ελλάδα χωρών, αλλά προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα καταγγέλλοντας τη χώρα μας για γενοκτονία! Είναι δυνατόν κυρία υπουργέ ένα ίδρυμα  ‘ταγμένο’ στην προάσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων να εξυπηρετεί σκοπιμότητες πουβλάπτουν την Ελλάδα;» ρώτησε η κα Γκατζούλη.

Ο Dennis MacShane μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, ο οποίοςποτέ δεν έλειψε από καμιά συνεδρίαση του ΕΛΙΑΜΕΠ, στις 12 Ιουνίου 2008, στη Βρετανική Βουλή αναφέρει:
  • “There is huge Greek investment in both Macedonia and Kosovo. Greek businessmen are there, helpfully making money and growing the two economies. Yet Athens cannot, for its own reasons, find its way to a peaceful relationship with Macedonia over the name issue or even give Kosovo diplomatic recognition, as we have and as France, Germany, the Nordic countries and the United States have."
Ο κ. Βαλινάκης είναι αριστερά, ο αγαπημένος υφυπουργός του Κώστα Καραμανλή...
 «Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ι. Βαλινάκης μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ δεν προσπάθησε ποτέ να ενημερώσει τον κ. MacShane για τους λανθασμένους αυτούς ισχυρισμούς;» διερωτάται η κα Γκατζούλη στο υπόμνημα της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, προσθέτοντας ότι «Το παρελθόν έχει καταδείξει ότι η διαρκής υποχωρητικότητά της Ελλάδας δημιουργεί προηγούμενα και ενθαρρύνει παράλογες απαιτήσεις από τις γειτονικές χώρες.

Είμαστε πραγματικά σε τόσο ανίσχυρη θέση;
  •  Πώς θα αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων Τούρκων, εάν η Ελλάδα δεν είναι ικανή να αντικρούσει την επιθετικότητα ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων Σκοπιανών, ιδιαίτερα όταν διαθέτουμε όλα τα ιστορικά επιχειρήματα και έχουμε ισχυρότατο σύμμαχο την αλήθεια;». 

Αναφερόμενη στην προπαγάνδρα της π.Γ.Δ.Μ. η κυρία Γκατζούλη είπε: «Ο Υπουργός Εξωτερικών της π.Γ.Δ.Μ. Αντόνιο Μιλοσόσκι, γνωρίζοντας την αδυναμία της χώρας του σε σοβαρές επιστημονικές αποδείξεις τηςσυγγένειας των συμπατριωτών του με τους αρχαίους Μακεδόνες, συνέστησε πως "πρέπει να αφήσουμε την ιστορία στους ιστορικούς". Αλλά αυτοί οι ίδιοι χρησιμοποιούν διαστρεβλωμένα ιστορικά και αναληθή επιχειρήματα για να προωθήσουν τον αλυτρωτισμό τους προς την Ελλάδα.

Αναρωτιόμαστε εάν ποτέ οι δικοί μας μεσολαβητέςκατά τη διάρκεια των συνομιλιών, αντί να προσπαθούν να αποδείξουν την αυταπόδεικτη δική μας συγγένεια με τους αρχαίους Μακεδόνες, έχουν αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών για τη δήθεν συγγένειά τους με τους αρχαίους Μακεδόνες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ