Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Το Αστυνομικό Τμήμα του Πόρτλαντ αγοράζει 10 custom καραμπίνες Benelli M4!



Ο υπολοχαγός Gary Hutcheson του Αστυνομικού  Τμήματος του  Πόρτλαντ δείχνει  ένα  λειόκαννο όπλο Bennelli M4 - 12 gauge την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011. Προσωπική  φωτογραφία από τον Shawn Patrick Ouellette. Η πόλη αγοράζει 10 από τα πολεμικά λειόκαννα όπλα, λόγω της αντοχής τους, την ευκολία χρήσης και άλλα πλεονεκτήματα.


 

Πόρτλαντ – Η Αστυνομία του Πόρτλαντ έχει ένα νέο όπλο στο οπλοστάσιό της, ένα top-of-the-line λειόκαννο όπλο που έχει γίνει ένα στήριγμα για την αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Το Τμήμα έχει προμηθευτεί 10 Benelli M4 12-gauge λειόκαννα όπλα, με μια βασική τιμή των 1.400 δολλαρίων το κάθε ένα,  1.800 δολλάρια με τα extra του τμήματος που έχουν ζητηθεί.
Ο υπολοχαγός Gary Hutcheson, ένας εκπαιδευτής πυροβόλων  όπλων  με το τμήμα, περιγράφει  τα νέα όπλα ως «Cadillac» των λειόκαννων όπλων.

Παρόλο που δεν έχουν τα περίτεχνα σκαλισμένα ξύλα που διαθέτουν τα πολιτικά  μοντέλα που αρέσουν σε  συλλέκτες, τα όπλα είναι εξαιρετικά φιλικά  προς το χρήστη και ανθεκτικά, είπε.

"Εμείς πυροβολήσαμε  αυτά τα όπλα για πέντε ώρες κατ 'ευθείαν στην εκπαίδευση  και στη συνέχεια καθαρίσαμε τα όπλα, επειδή δεν αντέχουμε να τα βλέπουμε βρώμικα, αν και αυτά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μείνουν για πολύ καιρό χωρίς συντήρηση", δήλωσε ο Hutcheson.


Ένα πρότυπο λειόκαννο όπλο ή τυφέκιο, θα πρέπει να καθαρίζεται πολύ καλά για την πρόληψη διάλειψης  και να εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά του.

Το  τίμημα των 18.000 δολλαρίων  για τις καραμπίνες πληρώθηκε  με το Recovery Justice Assistance Grant, ομοσπονδιακά  χρήματα που έχουν προσφερθεί  για να βοηθήσουν να εφοδιαστούν οι αρχές επιβολής του νόμου, παράλληλα με  την τόνωση της οικονομίας.

 Ο αρχηγός Michael Sauschuck είπε ότι η δαπάνη  αξίζει τον κόπο, επειδή οι καραμπίνες είναι πιο εύκολες  στη χρήση, έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές  για ένα ευρύτερο φάσμα με τους  αστυνομικούς.


 


"Ορισμένοι χρήστες είναι πιο συμβατοί (με την Benelli) από ότι θα ήταν με ένα τυφέκιο," είπε ο Sauschuck.

Το ημιαυτόματο λειόκαννο  όπλο  που λειτουργεί με  αέρια και ειδικά αυτό το σύστημα του
Benelli Μ4 έχει 75 τοις εκατό λιγότερη ανάκρουση σε σχέση με ένα παραδοσιακό λειόκαννο όπλο.

"Αυτό είναι ευκολία για τους αστυνομικούς  που σημαίνει ότι η χρήση θα είναι πιο ακριβής και θα είναι σε καλύτερη θέση να χειριστούν το όπλο αποτελεσματικά, ιδίως οι αστυνομικοί των μικρότερων αναστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών", δήλωσε ο Hutcheson.

Ο Hutcheson είπε μετά από μια μέρα  πρακτικής εκπαίδευσης  με τα παραδοσιακά λειόκαννα όπλα, τα στελέχη  έπαιρναν συχνά «
the blue whistler»  μια μελανιά στον ώμο από την απορρόφηση της ανάκρουσης.


"Με ένα πτυσσόμενο κοντάκι και μια κοντή κάννη, το νέο λειόκαννο όπλο είναι πιο εύκολο γιά χειρισμό  σε κλειστούς  χώρους από ότι άλλα  μεγάλα όπλα", είπε ο Hutcheson.


Από την άποψη της δύναμης  και της διείσδυσης, η καραμπίνα είναι λιγότερο ισχυρή από τα τυφέκια του Τμήματος - τα Bushmaster AR-15 και αποστρατιωτικοποιημένες εκδόσεις του M-16 - αλλά πιο ισχυρό από το Glock διαμετρήματος 45 πιστόλι που οι αστυνομικοί υπάλληλοι έχουν στη διάθεσή τους.


 
Το εύρος και η δύναμη του λειόκαννου όπλου το καθιστούν προτιμότερο από ένα τυφέκιο κατά καιρούς σε ένα αστικό περιβάλλον, επειδή οι σφαίρες του είναι λιγότερο πιθανό να περάσουν μέσα από τοίχους ή να μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις που ενδεχομένως μπορούν να  τραυματίσουν αθώους περαστικούς.



"Το όπλο πυροβολεί  00 (μηδενικά) σκάγια, αν και τα μονόβολα  χρησιμοποιούνται για αποστάσεις μεγαλύτερες από τα 40 μέτρα για να μειωθεί  η πιθανότητα των αδέσποτων βολών τραυματίζοντας κανέναν", είπε ο Hutcheson.


"Τα νέα όπλα είναι σημαντικά ώστε να κάνουν σίγουρους τους αστυνομικούς οι οποίοι είναι προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κατάσταση που καλούνται, αν και συχνά δεν χρειάζεται να πυροβολήσουν τα όπλα τους", είπε ο Sauschuck.

 
"Είμαστε ευτυχείς δεν χρειάζεται να πυροβολήσουμε τα  περισσότερα από τα εργαλεία μας, αλλά είναι σημαντικό να τα έχουμε ως επιλογή», είπε.


"Επεισόδια σε άλλα μέρη της χώρας, όπου οι υπάλληλοι έχουν συμπλοκές  και ανταλλαγές πυροβολισμών με τους εγκληματίες - που οδηγεί στον τραυματισμό  αξιωματικών και αθώων  πολιτών  - έχουν προκαλέσει συζητήσεις στα τμήματα για την αύξηση της δύναμη πυρός τους για να αποφύγουν αυτές τις συνθήκες", είπε.

«Δεν υπάρχει ένα εργαλείο που να ταιριάζει όλες τις καταστάσεις," είπε ο Sauschuck. "To Benelli M4 είναι πραγματικά ένα πολεμικό λειόκαννο όπλο  που  ήδη χρησιμοποιείται  από τους πεζοναύτες εκτενώς στο Ιράκ και το Αφγανιστάν", δήλωσε ο Sauschuck. «Είναι πολύ ανθεκτικό. Είναι κάτι που μπορεί να αντέξει τη φθορά από τη σκληρή χρήση"



 

Oι καραμπίνες του Τμήματος περιλαμβάνουν πιστολειδείς λαβές, φακούς, επιπλέον κλιπ πυρομαχικών  και επιχειρησιακό αορτήρα που επιτρέπει σε έναν αξιωματικό να απελευθερώσει το όπλο και να το κρεμάσει στον κορμό του, απελευθερώνοντας τα χέρια για άλλες εργασίες, αν χρειαστεί.


Το τμήμα είχε προσπαθήσει να αγοράσει τα όπλα για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά λόγω της ζήτησης από το στρατό, ήταν πίσω στην παραγγελία.


Ήταν να παραδοθούν την άνοιξη και τώρα  οι εκπαιδευτές του Τμήματος έχουν εργαστεί εκτενώς μαζί τους, για να τα χρησιμοποιήσουν οι αστυνομικοί στη γραμμή που εκπαιδεύονται



Πηγή: The Portland Press Herald.
















http://www.guns-gr.com/2011/11/10-custom-benelli-m4.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ