Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Για να μην ξεχνάμε..Προπομπός του ΔΝΤ στην Ελλάδα ο Σημίτης!

Από το 2008 μας είχαν ράψει το κουστούμι


Δεν ήταν κλειστή η πόρτα του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Πολύ πριν μας βάλει ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2010, στο... ευαγές ίδρυμα, ο κ. Κώστας Σημίτης είχε προαναγγείλει τον ερχομό του ΔΝΤ για να αναλάβει τον... σωφρονισμό μας.

Από το βήμα της Βουλής, στη συνεδρίαση της 1/12/2008, ο κ. Σημίτης είχε πει:

«Αποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα καλό θα ήταν να αναγκασθεί να προσφύγει στο ΔΝΤ για δανεισμό, ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Επιτροπής»! Τι βγαίνει από αυτό το μικρό απόσπασμα της τοποθέτησης του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή; Ότι πριν ακόμα από τον Δεκέμβριο του 2008, ΕΕ και ΔΝΤ μας είχαν ράψει το μνημονιακό κουστούμι και απλώς υπήρχε διαμάχη για το ποιος θα αναλάβει ως επόπτης μας. Και τελικά, επειδή δεν συμφωνούσαν, αποφάσισαν να έχουν και οι τρεις τον έλεγχο της Ελλάδας, προφανώς γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον.

Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ