Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Εκτιμήσεις ότι το ευρώ θα πέσει έναντι του δολλαρίου....έως 85 αμερικάνικα σεντς!....

Το ευρώ επιδιώκει να φτάσει την αξία του δολαρίου, αλλά και στο άμεσο μέλλον, όπως πιστεύουν οι αναλυτές, θα μπορούσε να γίνει ακόμη φθηνότερο από το αμερικανικό νόμισμα. Πολλοί είναι οι λόγοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των ρωσικών αντίμετρων. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα μέσα για τη διάσωση της οικονομίας της νότιας Ευρώπη.

Η γερμανική Τράπεζα Deutsche Bank προβλέπει ότι το ευρώ θα μπορούσε να μειωθεί μέχρι το 2017 έως 85 αμερικάνικα σεντς, κυρίως λόγω της αύξησης της εκροής κεφαλαίων από την Ευρώπη, η οποία μέχρι τότε μπορεί να φτάσει 4 τρισ. ευρώ. Τους τελευταίους 6 μήνες από την ευρωζώνη «έφυγαν» ήδη 300 δισ. ευρώ. «Η εκροή κεφαλαίων από την Ευρώπη γίνεται εξαιτίας των αρνητικών επιτοκίων και της «ποσοτικής χαλάρωσης» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα περισσότερα κονδύλια έφυγαν στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά», τονίζουν οι αναλυτές της τράπεζας.

Φαίνεται ότι το ευρώ θυσιάστηκε για τις προσπάθειες να γίνει με οποιοδήποτε κόστος η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία απαιτεί απαραίτητα να αυξηθεί το επίπεδο του πληθωρισμού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να κάνει εξαγορά μεγάλης κλίμακας των κρατικών ομολογιών των χωρών-μελών της ευρωζώνης. Κατά την περίοδο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 θα διατεθεί γι’αυτό έως 60 δισ ευρώ το μήνα, και η πηγή της χρηματοδότησης θα γίνει η έκδοση του ευρώ.

Στη συνέντευξη με την εφημερίδα «Vzgliad», ο Μορένο Πασκινέλλι, ο ηγέτης της πανευρωπαϊκής συμμαχίας για την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, τόνισε ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει το επίκεντρο μιας συστημικής κρίσης. «Η δομή της Ε.Ε. και οι βασικές ιδιότητες που διέπουν την ενιαία αγορά και το κοινό νόμισμα, εμποδίζουν την έξοδο από την κρίση,η οποία δημιουργήθηκε από το σύστημα του «καπιταλισμού του καζίνο». Νέες και ακόμα πιο καταστροφικές κακουχίες δεν είναι μακριά», είχε προβλέψει ο ίδιος.

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες οδήγησαν σε απότομη πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ένα ευρύ φάσμα, και τα αντίμετρα της Ρωσίας (ιδίως στη γεωργία) προκαλούν επιπλέον πλήγμα για τις μειονεκτούσες οικονομίες της νότιας Ευρώπης, για τις οποίες η αποδυνάμωση του ευρώ είναι τώρα μια ζωτική αναγκαιότητα.

Η ενωμένη Ευρώπη ασυναίσθητα έγινε ένα παράξενο σύνολο καταναλωτικών κοινωνιών που ζουν στο χρέος. Και μοιάζει να ήρθε η ώρα να πληρώσει τους λογαριασμούς. Η ελληνική και η ευρωπαϊκή χρεωστική κρίση έχει εκθέσει αφενός τις βαθιές διαφορές μεταξύ Γερμανίας-Γαλλίας και της νότιας Ευρώπης και αφετέρου, μεταξύ των μελών της ζώνης του ευρώ και των χωρών που διατηρούν τα εθνικά τους νομίσματα και μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών (ειδικότερα την Γερμανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ