Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Άμποτ και Σόρτεν χαιρετίζουν το αθάνατο ΄21

Την Κυριακή η μεγαλειώδης παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη

Με μήνυμά του, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, χαιρετίζει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα επιτεύγματα του σύγχρονου ελληνικού Kράτους.

Τονίζει δε τις στενές σχέσεις Αυστραλίας και Ελλάδας. «Σχέσεις που ξεκίνησαν από την άφιξη των πρώτων Ελλήνων στην Αυστραλία λίγο μετά την έναρξη της επανάστασης του '21 και δυναμώθηκαν από την συμμετοχή των δυο χωρών σε δυο Παγκόσμιους Πολέμους για την ελευθερία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και το μήνυμα του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν.

«Κοντεύουν 200 χρόνια από τότε που οι Έλληνες ξεκίνησαν τον αγώνα για την ελευθερία εκεί που γεννήθηκε η δημοκρατία. Χαιρετίζουμε το μέγα επίτευγμά τους και θυμόμαστε πόσα μας έχει προσφέρει η Ελλάδα».

Σε μήνυμα του προς τους αποδήμους Έλληνες, με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζει:

«Στους τωρινούς χαλεπούς καιρούς για την πατρίδα, ο ελληνικός λαός στρέφεται ξανά στους απόδημους Έλληνες, σ' αυτό το ανεκτίμητης αξίας τμήμα του Έθνους, που διαχρονικώς μεγαλουργεί και μας καθιστά υπερήφανους. Και του απευθύνει ελπιδοφόρο προσκλητήριο κοινού αγώνα, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει, αμέσως και αποτελεσματικώς, τη βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας και η οποία, δυστυχώς, έχει μετατραπεί πια σε πραγματική ανθρωπιστική κρίση»

Στο μεταξύ ο Ελληνισμός της Μελβούρνης θα τιμήσει και φέτος την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με την καθιερωμένη παρέλαση στο μεγαλοπρεπές Μνημείο Πεσόντων της Μελβούρνης, αυτή την Κυριακή 29 Μαρτίου.

*Διαβάστε περισσότερα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στην Μελβούρνη και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της παρέλασης στην αυριανή έντυπη έκδοση του "Νέου Κόσμου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ