Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Χάρης Γεωργιάδης: Μίλησε σαν Γερμανός!

Tου Δρ. ΝΤΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΗ*

«Έδειξε το μέγεθος της αγνωμοσύνης του απέναντι στη μάνα Ελλάδα, το μοναδικό στήριγμα του αγώνα μας...»


Κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πού θα καταλήξουν σε βάθος χρόνου οι σκληρές διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την «τρόικα». Τα πράγματα είναι σίγουρα εξαιρετικά δύσκολα, αφού, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, το πρόβλημα των «δανειστών» με την Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομικό.

Για χίλιους δύο λόγους λοιπόν, όλοι οι Έλληνες, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, οφείλουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης. Θα έλεγα, μάλιστα, πως η Κύπρος έχει έναν λόγο παραπάνω να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας έναντι οιουδήποτε τιμήματος. Για να δώσουμε μια εξήγηση σε αυτή την άποψη, είναι αναγκαίο να πάμε πίσω στο παρελθόν, επιχειρώντας μια πολύ σύντομη ανασκόπηση.

«Έθνος ανάδελφο» μας αποκάλεσε κάποτε ο Χρήστος Σαρτζετάκης. Τίποτε άλλο αξιόλογο δεν είπε και δεν έκανε ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ Πρόεδρος, εκλεγμένος, να θυμίσω, με… κυανόχρωμα ψηφοδέλτια, αλλά αυτή η σοφή κουβέντα που είπε, καθώς πετούσε ένα δάφνινο στεφάνι στους καταρράκτες της Έδεσσας, διέσωσε την υστεροφημία του. Σε αυτή λοιπόν τη μοναχική εθνική πορεία, η μοίρα το έφερε, μια που οι αγώνες για Ένωση δεν ευοδώθηκαν, να υπάρχει ακόμη ένα μικρό δικοινοτικό κράτος, κατά πλειοψηφία ελληνικό, ευρωπαϊκό από το 2004, που, ωστόσο, ελέω de facto διχοτόμησης, διοικείται σήμερα, καθ' όλα νόμιμα, μόνο από τους Ελληνοκυπρίους.

Στη σύνοδο του Eurogroup (Δευτέρα 16/02/2015) η Ελλάδα έδωσε άλλη μια άνιση μάχη απέναντι στους νεοναζί της Μέρκελ και του Σόιμπλε κυριολεκτικά με το μαχαίρι στον λαιμό, με τον κύπριο υπουργό Οικονομικών να μιλά σαν Γερμανός! Διαβάστε τι δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες και θα καταλάβετε:

«Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις πραγματικότητες και θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της. Η ευθύνη είναι πλέον στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και αν η Αθήνα επιθυμεί παράταση του προγράμματος πρέπει να το ζητήσει τώρα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «το μόνο περιθώριο που υπάρχει για την Αθήνα είναι στο πλαίσιο παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος».

Το πράγμα είναι ολοφάνερο: Η Λευκωσία δείχνει με τη στάση της να ανησυχεί για ενδεχόμενη επιτυχία του ελλαδικού εγχειρήματος, διότι, τότε, θα είναι υποχρεωμένη να δικαιολογήσει την υποχωρητική στάση που τήρησε η ίδια απέναντι στην «τρόικα»!

Ερωτηθείς για τη στάση που τήρησε ο ίδιος στο Eurogroup και αν ευσταθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα έμεινε μόνη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να στηρίξει η Κύπρος (δεν ήξερες… δεν ρώταγες κ. Γεωργιάδη, απλά πράγματα!). «Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε πως κατά την άποψή του η στάση της Κύπρου δεν θα έκανε τη διαφορά!

Αυτό το τελευταίο που είπε ο Χάρης Γεωργιάδης δείχνει ακριβώς το μέγεθος της αγνωμοσύνης του απέναντι στη μάνα Ελλάδα, το μοναδικό στήριγμα του αγώνα μας. Η Κύπρος, που έχει ιερή υποχρέωση να υποστηρίζει έναντι οιουδήποτε κόστους, παντού και πάντοτε τις θέσεις της Αθήνας, με την οποία οφείλει να συντονίζεται σε όλα τα επίπεδα. Διότι, όπως είπε και ο Χρήστος Σαρτζετάκης, είμαστε «έθνος ανάδελφο». Και γιατί ακόμη η Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τα δίκαια αιτήματα της μάνας Ελλάδας με τελεσιγραφικό τρόπο.

ΥΓ.: Ο Ελληνισμός της Ελλάδας είχε, έχει και θα έχει στο πλευρό του όλους τους Έλληνες της Κύπρου. Αυτό έκαναν διαχρονικά οι πάπποι και οι προπάπποι μας και στις πολεμικές και στις ειρηνικές περιόδους, όταν πρόσφεραν τα πάντα για τη μάνα Ελλάδα, ακόμα και το αίμα τους! Δηλώσεις όπως αυτές του Χάρη Γεωργιάδη δεν είναι μόνο απαράδεκτες, είναι και επικίνδυνες. Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει συγγνώμη για τις διχαστικές ενέργειες και δηλώσεις του. Σε άλλες εποχές, βεβαίως, όταν οι πολιτικοί δεν ήταν μουσαμάδες, ύστερα από τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες επέστρεφαν στο σπίτι τους…

* Ο Δρ. ΝΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ είναι: εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ