Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

"Το μωρό της Ρόζμαρι" του Ρομάν Πολάνσκι και η σκοτεινή πλευρά του Χόλιγουντ


"Το μωρό της Ρόζμαρι" του Ρομάν Πολάνσκι και η σκοτεινή πλευρά του Χόλιγουντ

Ο Έλλην Κασσαβέτης και ο Σταυρόπουλος που προσκυνά το μωρό.

Δεν είναι σύμπτωση πως υπάρχουν δύο Έλληνες στην ταινία.

Ο Έλλην ηθοποιός Κασσαβέτης που παίζει τον ρόλο του Γκάυ και ο Σταυρόπουλος, ο άνδρας με την ναυτική στολή που έρχεται να προσκυνήσει το μωρό. 


Το άντρο των Βρυκολάκων, τα ερπετά, οι αρουραίοι, το γνωρίζουν καλά πως εάν ο Έλλην δεν δώσει την έγκρισή του δεν θα μπορέσουν ποτέ να ευοδωθούν τα σχέδιά τους. Ο πλανήτης είναι Ελληνικός και όλοι αυτοί είναι εισβολείς. Γι’ αυτό και το όνομά του Σατανά τους είναι Adrian, δηλαδή Αδριανός, ο μεγαλύτερος φιλέλληνας αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής περιόδου ο οποίος υπήρξε και μεγάλος εχθρός τους.

Το 1968 ταινία "Το μωρό της Ρόζμαρι" είναι μία από τις πιο ανατριχιαστικές και διάσημες παραγωγές του Ρομάν Πολάνσκι. Η ταινία περιγράφει την χειραγώγηση μιας νεαρής γυναίκας από ένα απόκρυφιστικό coven της υψηλής κοινωνίας για τελετουργική χρήση. Η συνταρακτική ποιότητα της ταινίας δεν βασίζεται στο αίμα και την βία, αλλά είναι μία ρεαλιστική παραδοχή της, η οποία αναγκάζει τους θεατές να αναλογιστούν την πιθανότητα ύπαρξης μιάς μυστικής κοινωνίας της ελίτ. 

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι τα απόκοσμα πραγματικά γεγονότα της ζωής που περιέβαλαν την ταινία που περιλαμβάνουν τελετουργικές δολοφονίες και MK Ultra. Θα εξετάσουμε την συμβολική σημασία της ταινίας "Το μωρό της Ρόζμαρι" και τα γεγονότα που ήταν πιο περίεργα-από-την -φαντασία που ακολούθησαν την κυκλοφορία της.

Αν και τα άρθρα του “the Vigilant Citizen” συνήθως αφορούν τις νέες κυκλοφορίες, μια ματιά στο παρελθόν, είναι συχνά απαραίτητη για να κατανοήσουμε καλύτερα το παρόν. Η κατάσταση της σημερινής Illuminati ποπ κουλτούρας δεν είναι μια αυθόρμητη τάση που ξεπήδησε από το πουθενά. Μάλλον, είναι το αποτέλεσμα των ετών της απόκρυφης επιρροής στη βιομηχανία του θεάματος και τη σταδιακή ωρίμανση των μαζών σε ορισμένα μηνύματα και σύμβολα. Αν και η ποπ κουλτούρα ανέκαθεν στιγματίστηκε από την ημερήσια διάταξη της ελίτ για να πλάσουν τα νεαρά μυαλά, είναι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 και τη δεκαετία του '70 που τα ανδρείκελα της MK-Ultra και οι σκοτεινές μυστικές κοινωνίες έγιναν ορατά μέρη του μίγματος. Η ανάγκη για να καταστείλει τά αντιπολεμικά και τα κινήματα εναντίον του κατεστημένου της δεκαετίας του '60 ανάγκασε την ελίτ να διεισδύσουν και να διαταράξουν το κίνημα. Μια σειρά από αποσταθεροποιητικά γεγονότα χρησιμοποιήθηκαν για να σοκάρουν τα ιδεαλιστική μυαλά και οι ήρωες έγιναν εχθροί. Η "Ειρήνη και Αγάπη" της δεκαετίας του '60 έγινε ο Τσάρλς Μάνσον (Charles Manson) και το LSD στη δεκαετία του '70.

Το Μωρό της Ρόζμαρι του Ρομάν Πολάνσκι και η ιστορία σχετικά με το χειρισμό μιας νεαρής γυναίκας από μια ελίτ
coven μαγισσών για να κυοφορήσει και να γεννήσει τον Αντίχριστο κατέλαβε τη νοοτροπία της εποχής και έγινε σύμβολο της μη αναστρέψιμης αλλαγής που συνέβη στα τέλη της δεκαετίας του '60. Ωστόσο, είναι τα πραγματικά γεγονότα της ζωής γύρω από την ταινία που πραγματικά ορίζουν εκείνη την εποχή: 
Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “Το μωρό της Ρόζμαρι”, η έγκυος σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι δολοφονήθηκε τελετουργικά από μέλη της οικογένειας του Τσάρλς Μάνσον. Αυτό το φρικτό γεγονός έφερε ένα βάναυσο τέλος στις «καλές δονήσεις» της δεκαετίας του '60 και θεωρείται από πολλούς ιστορικούς ως καθοριστική στιγμή στην ιστορία της Αμερικής. Θα εξετάσουμε την συμβολική σημασία του “Το μωρό της Ρόζμαρι” και να αναλύσουμε τα παράξενα γεγονότα γύρω από αυτό, τα οποία περιλαμβάνουν απόκρυφες μυστικές κοινωνίες, έλεγχο του νου και τελετουργικές δολοφονίες.
Το μωρό της Ρόζμαρι

Η ταινία του Ρομάν Πολάνσκι του 1968 είναι μια πιστή προσαρμογή του best-seller μυθιστόρηματος της Ira Levin που εκδόθηκε μόλις ένα χρόνο πριν. Παρά το γεγονός ότι δεν περιέχει αίμα ή αδράχτι, “Το μωρό της Ρόζμαρι” θεωρείται ότι είναι μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών. Γιατί; Η ανατριχιαστική φύση της ταινίας δεν βρίσκεται στα ειδικά εφέ, αλλά στην ρεαλιστική παραδοχή του. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα διαμέρισμα σε πραγματικό κτίριο (το Ντακότα), που έχει μια πραγματική φήμη για την προσέλκυση έκκεντρων στοιχείων της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Το κακό coven (φωλιά μαγισσών) δεν αποτελείται από στερεοτυπικές, μάγισσες με μυτερές μύτες, αλλά φιλικά προσκείμενους γείτονες, αναγνωρισμένου κύρους ιατρούς και διακεκριμένα άτομα. Είναι κομψοί, ορθολογικοί και ευφυείς και συνδέονται με σημαντικούς ανθρώπους. Ο ρεαλισμός της ταινίας αναγκάζει τους θεατές να αναλογιστούν την ύπαρξη τέτοιων ομάδων, σε σημείο που ορισμένοι φοβούνταν ότι η ταινία, μετά την προβολή της θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ολομέτωπο κυνήγι μαγισσών. Η χειραγώγηση της Ρόζμαρι είναι επίσης εξαιρετικά ρεαλιστική, αναγκάζοντας τους θεατές να σκεφτούν: «Θα μπορούσε να συμβεί σε μένα».

Το σκηνικό

Η ταινία ξεκινά με ένα πανοραμικό του ορίζοντα της Νέας Υόρκης, που δείχνει τις στέγες των κτιρίων, και τελικά καταλήγει στο διάσημο κτίριο Ντακότα ( στην ταινία μετονομάστηκε σε "Bramford").


Το κτίριο Ντακότα (Το βάφτισαν Bramford στο μωρό της Ρόζμαρι)

Το Ντακότα και άλλα κτίρια του Upper West Side, είναι γνωστό ότι είναι το σπίτι της αριστοκρατίας της Νέας Υόρκης (τα «παλιά χρήματα»). Το Ντακότα έχει επίσης προσελκύσει διασημότητες όπως ηθοποιούς, τραγουδιστές και συγγραφείς. Είναι το "μέρος για να είναι" για την ελίτ της Νέας Υόρκης.

Στην ταινία, το Bramford φημολογείται ότι ήταν η θέση πολλών παράξενων γεγονότων που αφορούν την μαύρη μαγεία και τελετουργικές δολοφονίες. Ο Adrian Marcato, ένας πλούσιος άνθρωπος που ασκούσε μαγεία, σχεδόν σκοτώθηκε στο λόμπι του κτιρίου. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Τζών Λέννιν (John Lennon), ο οποίος έζησε στο Ντακότα, δολοφονήθηκε μπροστά από αυτό το ίδιο κτίριο. Κατά την εισαγωγή της ταινίας, το Bramford είναι μόνο μία από τις πολλές στέγες της πόλης της Νέας Υόρκης, κρύβει μέσα στα αυστηρή τείχη του απόκρυφες τελετές που ο μέσος άνθρωπος δεν θα μπορούσε ποτέ υποψιάζεται .

Το νεαρό ζευγάρι


Ο Τζον και η Rosemary Woodhouse επισκέπτονται το Bramford

Η Ρόζμαρι και ο Guy Woodhouse (που ενσαρκώνονται από την Mia Farrow και τον Τζον Κασσαβέτη) είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ψάχνουν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα στο Bramford. Ο Guy είναι ένας ηθοποιός που αγωνίζεται, που δεν είναι σε θέση να αποκτήσει κάποιους ρόλους αναγνώρισης ή κάποιους σημαντικούς ρόλους και πρέπει να καταφύγει σε εξευτελιστικές τηλεοπτικές διαφημίσεις για να αποκτήσει κάποιο εισόδημα. Η Ρόζμαρι είναι ένα ευπαθές και ντροπαλό κορίτσι που προέρχεται από ένα αυστηρό καθολικό περιβάλλον. Το όνομα Ρόζμαρι ιστορικά έχει συσχετιστεί με την Παρθένο Μαρία, η οποία λέγεται ότι άπλωσε τον μανδύα της πάνω από ένα λευκό-ανθισμένο θάμνο δενδρολίβανου όταν ξεκουραζόταν, μετατρέποντάς τον μπλε. Στην ταινία, η ευγενής και γεμάτη Ρόζμαρι θα γίνει ένα είδος «Μαύρης Παναγίας", που φέρει μέσα στα σπλάχνα της το παιδί του Σατανά.

Οι Κάστεβετ



Μόλις εγκαταστάθηκαν στο διαμέρισμά τους, οι Woodhouses συναντούν τους γείτονές τους, τους Κάστεβετ, ένα φιλικό, αλλά περίεργο ηλικιωμένο ζευγάρι που θα τους καλέσουν για δείπνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής νύχτας, ο Ρόμαν Κάστεβετ κάνει φιλοφρονήσεις στον Γκάυ (Guy) για την υποκριτικής του, ισχυριζόμενος ότι έχει μια «ενδιαφέρουσα εσωτερική ποιότητας» και «ότι αυτό πρέπει να τον πάει μακρυά » ... εάν πάρει αυτές τις αρχικές δουλειές (αργότερα θα μάθει ότι οι δουλειές έρχονται πιο εύκολα όταν κάποιος είναι μέρος της λατρείας τους). Ο Ρόμαν ισχυρίζεται πως πατέρας του ήταν θεατρικός σκηνοθέτης και ότι εργάστηκε με όλα τα μεγαλύτερα αστέρια της εποχής (ο πατέρας του ήταν στην πραγματικότητα ο Adrian Marcato, ο μάγος που σχεδόν σκοτώθηκε στο λόμπι του κτιρίου). Στην κουζίνα, η Minnie ρωτά από την Ρόζμαρι διάφορα ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των παιδιών στην οικογένειά της. Προφανώς ενδιαφέρονται πολύ για την ικανότητα "τεκνοποίησης" της Ρόζμαρι.

Στο σαλόνι, ο Ρόμαν έχει ιδιωτική συζήτηση με τον Guy.


Ο Ρόμαν και ο Γκάυ σε σημαντική συζήτηση.

Ο Guy μαθαίνει για την φωλιά των μάγισσών του Ρόμαν και τις αποκρυφιστικές τελετές. Επίσης, είπε ότι η καριέρα του θα πετύχει αν μυηθεί σ' αυτούς. Η τιμή εισόδου είναι ωστόσο απότομη: Θα πρέπει να επιτρέψει στη σύζυγό του να μπεί σε επήρεια ναρκωτικών και να μείνει έγκυος από τον Σατανά κατά τη διάρκεια μίας αποκρυφιστικής τελετουργίας.

Υπό τον έλεγχό τους

Παρά το γεγονός ότι δεν του άρεσε σε πρώτη φάση το ηλικιωμένο ζευγάρι, ο Γκάυ ενώνεται με το coven και γίνεται καλός φίλος με τον Ρόμαν. Η Ρόζμαρι, που δεν έχει ιδέα από αυτές τις συναλλαγές, αισθάνεται κουρασμένη από το ζευγάρι και την παράξενη συμπεριφορά τους. Κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης επίσκεψης, η Minnie δίνει στην Ρόζμαρι ένα κρεμαστό κόσμημα που περιέχουν ρίζα Tannis (ένα εικονικό φυτό), υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για γούρι.

Το σφαιρικό κρεμαστό κόσμημα το είχε φορέσει στο παρελθόν μια νεαρή γυναίκα που ζούσε με τους Κάστεβετ. Το ηλικιωμένο ζευγάρι την βρήκε να ζεί στους δρόμους (οι χειριστές ελέγχου του νου λυμαίνονται τέτοια χαμένα άτομα). Η γυναίκα αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο, πιθανότατα αφού έμαθε για τα απόκρυφα σχέδια των Κάστεβετ για εκείνη. Το κόσμημα γίνεται σύμβολο του ελέγχου του νου του coven.

Το ίδιο βράδυ, ο Γκάυ αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα θεατρικό έργο, διότι η αρχική ηθοποιός ξαφνικά τυφλώθηκε. Αυτό το παράξενο γεγονός πείθει τον Guy για την δύναμη του coven του, και σβήνει όλες τις αμφιβολίες του σχετικά με την ικανότητά του coven να βοηθήσει την καριέρα του.

Η Ρόζμαρι ανακαλύπτει σύντομα μια δραστική αλλαγή στη στάση του Γκάυ: Ο σύζυγός της είναι "ξαφνικά πολύ πετυχημένος", και λαμβάνει μεγάλους ρόλους εδώ και εκεί. Γίνεται, επίσης, πολύ «εγωκεντρικός», «ματαιόδοξος», «προ-κατειλημένος" . Είναι περίεργο πώς αυτό περιγράφει τις αλλαγές που παρατηρούνται στις προσωπικότητες που "πούλησαν την ψυχή τους» για τη φήμη.

Η Τελετουργία

Ένα βράδυ, ο Γκάυ φέρνει λουλούδια στην Ρόζμαρι και απότομα προτείνει, «Ας αποκτήσουμε ένα μωρό, εντάξει;». Κάνει κύκλους στις καλύτερες μέρες στο ημερολόγιο για να αρχίσουν το σεξ - 4ο ή 5ο Οκτωβρίου, 1965. (Το coven κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτές ήταν οι πρώτες ημέρες για συνουσία για να ληφθεί μία αριθμητολογικά-σωστή γέννηση). Ενώ το ζευγάρι έχει ένα ρομαντικό δείπνο ως ένα προοίμιο για έρωτα, η Minnie χτυπά στην πόρτα τους για να φέρει ένα επιδόρπιο που έκανε. Η Ρόζμαρι διαπιστώνει ότι η μους σοκολάτα έχει μια "γεύση κιμωλίας» αλλά ο Γκάυ επιμένει να τη φάει. Η Μους της περιείχε ναρκωτικά και η Ρόζμαρι ζαλίζεται.

Κατά τη διάρκεια της έκστασης της, η Ρόζμαρι έχει ασυνάρτητες ψευδαισθήσεις που περιλαμβάνουν έναν που μοιάζει με τον JFK (ο μόνος Καθολικός Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος πέθανε έξι έτη πριν), εικόνες της Καπέλα Σιξτίνα και του Πάπα (που φοράει σφαιρικό κρεμαστό κόσμημα της Ρόζμαρι, σύμβολο του αποκρυφιστικού ελέγχου). Βλέπει τότε τον εαυτό της γυμνό στο κρεβάτι της, να περιβάλλεται από το σύζυγό της, τον Κάστεβετ και ολόκληρο το coven των μαγισσών, οι οποίοι ψάλλουν τελετουργικούς ύμνους ενώ μια αποκρυφιστική τελετουργία ασκείται πάνω της.


Σημάδια στο στήθος της Ρόζμαρι, στο ίδιο επίπεδο με το "πραγματικό" σατανικές τελετές.

Σε ονειρική κατάσταση ο Γκάυ αρχίζει να κάνει έρωτα μαζί της, αλλά η εμφάνισή του αλλάζει σε ένα γκροτέσκο θηρίο που μοιάζει στο σχήμα με το διάβολο, με κιτρινωπά μάτια και γαμψά, φολιδωτά χέρια. Χαράζει κατά μήκος το σώμα της με τα τριχωτά γαμψά του χέρια. Ενώ «βιάζεται» η Ρόζμαρι συνειδητοποιεί:

"Αυτό δεν είναι ένα όνειρο, αυτό συμβαίνει πραγματικά!"

Υπήρξαν επίμονες φήμες που υποστηρίζουν ότι ο Anton LaVey, ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Σατανά, έπαιξε το ρόλο του Σατανά κατά τη διάρκεια της ερωτικής σκηνής και επίσης υπηρέτησε ως τεχνικός σύμβουλος για την ταινία. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη της συμμετοχής του LaVey στην ταινία, αλλά παρ 'όλα αυτά συνδέεται με την αύρα της ταινίας με άλλο τρόπο: Η Σούζαν Άτκινς (Susan Atkins) , το μέλος της οικογένειας Manson η οποία αργότερα δολοφόνησε την έγκυο γυναίκα του Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ, ήταν μία πρώην οπαδός του Anton LaVey.

Λίγο μετά, η Ρόζμαρι μαθαίνει πως είναι έγκυος.

Η εγκυμοσύνη
Αμέσως αφού μαθαίνει για την εγκυμοσύνη της η Ρόζμαρι, ο Guy χτυπάει την πόρτα των Κάστεβετ για να τους ενημερώσει σχετικά με την "καλή είδηση". Η Minnie συνιστά αμέσως την Ρόζμαρι να δεί "τον καλύτερο μαιευτήρα της χώρας», τον Άμπε Σάπιρστιν (Abe Sapirstein). Αυτός είναι ο γιατρός της ελίτ, καθώς ο ίδιος "ξεγεννά όλα τα μωρά υψηλής κοινωνίας".

Ο γιατρός παραγγέλλει στην Ρόζμαρι να αποφύγει όλα τα βιβλία εγκυμοσύνης και όλες τις φιλικές συμβουλές, γιατί "δεν υπάρχουν δύο εγκυμοσύνες" που να είναι ίδιες. Στην πραγματικότητα, ξέρει ότι αυτή η ανίερη εγκυμοσύνη θα είναι εξαιρετικά επώδυνη. Αυτός απαιτεί επίσης από την Ρόζμαρι να καταναλώνει καθημερινά ποτά που παρασκευάζονται από τη γειτόνισσά της Minnie Κάστεβετ. Η Ρόζμαρι γίνεται ως εκ τούτου απόλυτα εξαρτημένη από τα μέλη του coven για όλα τα θέματα σχετικά με την εγκυμοσύνη της. Κρατούν την προστατευμένη μακρυά από τον έξω κόσμο, την παρακολουθούν και την ναρκώνουν με πολλούς τρόπους:

Η Εγκυμοσύνη της Ρόζμαρι είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εκείνη χάνει βάρος και έχει έντονους πόνους στο στομάχι της. Ο Δρ Sapirstein απορρίπτει τις ανησυχίες της, λέγοντάς της ότι ο πόνος θα φύγει. Η Ρόζμαρι αισθάνεται κουρασμένη από τους γείτονές της, οι οποίοι «ενδιαφέρονται» πολύ για την εγκυμοσύνη της. Στη συνέχεια, λαμβάνει ένα βιβλίο από έναν ενδιαφερόμενο φίλο (ο οποίος πεθαίνει μυστηριωδώς στη συνέχεια) με τίτλο: “All of Them Witches” (Όλες είναι Μάγισσες.)
Το βιβλίο περιγράφει την διεθνή μυστική κοινωνία των Κάστεβετ, η οποία είναι γνωστή για την πρακτική σε τελετουργίες αίματος. Η Ρόζμαρι αγοράζει τότε περισσότερα βιβλία για την μαγεία. Διαβάζει ένα απόσπασμα που θα μπορούσε να περιγράψει το λόγο για τον οποίο ο Γκάυ είχε λάβει σημαντικούς ρόλους.

"Πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου πέθαναν δήθεν από φυσικό θάνατο. Από τότε έχει διαπιστωθεί ότι το Ηνωμένη Ψυχική Δύναμη ολόκληρου του coven θα μπορούσε να τυφλώσει, να κουφάνει , να παραλύσει , και τελικά να σκοτώσει το θύμα που έχει επιλεγεί. Αυτή η χρήση μιας Ενωμένης Ψυχικής Δύναμης μερικές φορές ονομάζεται coven. "

Η Ρόζμαρι προσπαθεί να ξεφύγει τον έλεγχο του coven και επιδιώκει να βοηθήσει, αλλά την εντόπισαν και τη έφεραν πίσω στο σπίτι. Ναρκώνεται από τον Δρ Sapirstein και, αμέσως μετά, πηγαίνει στην δουλειά.

Το μωρό

Όταν η Ρόζμαρι ξυπνά, της είπαν ότι το μωρό της είχε πεθάνει (της το πήρε το coven). Ο Γκάυ προσπαθεί να παρηγορήσει τη σύζυγό του, λέγοντάς της ότι οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ταινιών, όπως η Paramount και η Universal ενδιαφέρεται για την πρόσληψη του. Της υπόσχεται επίσης ένα μεγάλο σπίτι στο Μπέβερλι Χιλς - Όλες οι ανταμοιβές για την μύηση του Γκάυ στο coven (άντρο βρικολάκων) και τη θυσία της Ρόζμαρι.

Αποφασισμένος να βρει το μωρό της, η Ρόζμαρι γλιστρά στο διαμέρισμά των Κάστεβετ και σκοντάφτει σε μια σατανική “Προσκύνηση των Μάγων» σκηνή, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο φέρνοντας δώρα για το μωρό.

Όταν η Ρόζμαρι βλέπει τα ερπετοειδή μάτια του μωρού, αρχίζει να ουρλιάζει. Ο Ρόμαν Κάστεβετ της λέει:

"Ο Σατανάς είναι ο πατέρας του, δεν είναι ο Γκάυ. Ήρθε από την κόλαση και γέννησε έναν γιο από θνητή γυναίκα. Ο Σατανάς είναι ο πατέρας του και το όνομά του είναι Adrian. Αυτός θα ανατρέψει τους ισχυρούς και θα ρημάξει τους ναούς τους. Αυτός θα εξαγοράσει αυτούς που τους περιφρόνησαν και θα εκδικηθεί στο όνομα τους όσους έκαψαν και βασάνισαν. Χαίρε, Adrian! Χαίρε, Σατανά! Ο Θεός είναι νεκρός! Ο Σατανάς ζει! Το έτος είναι ένα, το έτος είναι ένα! Ο Θεός είναι νεκρός "
Η γέννηση του μωρού της Ρόζμαρι είναι το νέο "Έτος Ένα ." 

Είναι επίσης ακριβές ότι η Εκκλησία του Σατανά καθόρισε το έτος 1966 ως "Έτος Ένα ." Αυτή είναι μία αυτο-συνείδηση, μία παράλληλη αναφορά στο έτος της γέννησης του Ιησού Χριστού, επίσης, κατά το πρώτο έτος, μ.Χ. Ένα άλλο μη αναφερθέν γεγονός: Το μωρό γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1966, το οποίο είναι αριθμητικά είναι 6/66.

Ο Ρόμαν ζητά στη συνέχεια από η Ρόζμαρι να είναι «μητέρα για το παιδί της» και να αναλάβει τη φροντίδα του μωρού.

ΕΙΚΟΝΑ
Ανίκανη να αντισταθεί στα ενστικτά της , από ζωώδη σχεδόν ανάγκη να ανταποκριθεί στις κραυγές του μωρού της, Η Ρόζμαρι ξεκινά κουνώντας το λίκνο. Η ταινία τελειώνει με μια μάλλον ανησυχητική σκηνή: Το coven συγκεντρώνεται γύρω από την Ρόζμαρι , ενώ η ίδια φροντίζει το τερατώδες μωρό. Εκείνη δέχεται την πραγματικότητα της κατάστασης και αχνά χαμόγελα.
Η κάμερα κινείται προς το παράθυρο με την κουρτίνα και στη συνέχεια προς τα έξω από το διαμέρισμα - τελειώνοντας την ταινία με την ίδια, αργή πανοραμική κίνηση σε όλες τις αστικές στέγες που άνοιξε την ταινία ... όλα αυτά τα γεγονότα συνέβησαν μέσα σε μία από τις πολλές στέγες της Νέας Υόρκης και κανείς ποτέ δεν θα υποψιαστεί τίποτα.

Οι συνέπειες της ταινίας

Ενώ μερικοί θα θεωρήσουν πως το μωρό της Ρόζμαρι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τρομακτική ταινία που παίζει με τις ευαισθησίες των «ευσεβών» χριστιανών και των νέων μητέρων, άλλοι το βλέπουν ως μία θαρραλέα αποκάλυψη του Ρομάν Πολάνσκι της απόκρυφιστικής πνευματικής κατάστασης της ανώτερης κοινωνίας. Πολλοί, ωστόσο βλέπουν την ταινία ως ένα αποκρυφιστικό μανιφέστο, για την απαρχή μιας νέας εποχής. Το μωρό της Ρόζμαρι είναι το «Παιδί του νέου Αιώνος» του Άλιστερ Κρόουλυ ή ο Ώρος, ο γιος της Ίσιδας - που φέρνει μια νέα εποχή στην ιστορία του κόσμου. Είτε ήταν εσκεμμένο είτε όχι, το μωρό της Ρόζμαρι βγήκε στο χείλος μιας νέας εποχής και έγινε μέρος μιάς σημαντικής κοινωνικής αλλαγής.
«Η ταινία εμφανίστηκε σε μια στιγμή ύψιστου πνευματικού χάους στην Αμερικανική ζωή. Το μωρό της Ρόζμαρι παραμένει ένα εικονικό ίχνος μνήμης από μια εποχή που φαινόταν εφικτό οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της γέννησης του Αντίχριστου ".
- Γκάρι Ιντιάνα, (Gary Indiana), “Bedeviled, Village Voice

Η Ρόζμαρι είναι αντιπροσωπευτική της παραδοσιακής και αφελούς αμερικανικής κοινωνίας της δεκαετίας του '50 και του '60 - γεμάτης με ιδεαλισμό και ελπίδα. Αλλά η ελπίδα πωλήθηκε, πέρασε στην επήρεια των ναρκωτικών και χειραγωγήθηκε από μία κρυφή λατρεία (που αποτελείται από αναγνωρισμένου κύρους και ευυπόληπτα μέλη της κοινωνίας) για να δώσουν μία δυναμική γέννηση στην νέα εποχή. 

Συγκλονιστικά γεγονότα άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην κοινή γνώμη, συμπεριλαμβανομένων των μυστηριωδών θανάτων των JFK, της Marilyn Monroe και του κομμουνιστή Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Φρικιαστικές τελετουργικές δολοφονίες που διαπράχθηκαν από όργανα του MK-Ultra, όπως ο Τσάρλς Μάνσον (Charles Manson) και ο Γιος του Σαμ προκάλεσαν φόβο και τρόμο. 

Αυτά τα γεγονότα χαστούκισαν την Αμερική και τα ιδανικά της και την ανάγκασαν να κοιτάξει σε μία απροσδιόριστη, αλλά απτή δύναμη που επηρεάζει την κοινωνία. Συνωμοσίες και συγκαλύψεις γέμιζαν τις ειδήσεις και οι μάζες ανακάλυψαν σταδιακά την ύπαρξη μίας σκιώδους κυβέρνησης. 

Ακολούθησε απογοήτευση και κυνισμός, προκαλώντας την αμερικανική κοινωνία να δεχθεί ή να αγνοήσει την αληθινή φύση των αρχόντων της. 

Η κοινωνία έγινε το ισοδύναμο της Ρόζμαρι η οποία έχει μάθει την κακή φύση του μωρού της, αλλά παρ ' όλα αυτά αποδέχθηκε την ευθύνη της μητρότητας της. Η σημερινή διεφθαρμένη ποπ-κουλτούρα είναι απλά η εξέλιξη αυτού του συστήματος.

Ακόμη και αν κάποιος παραβλέψει το συμβολικό νόημα της ίδιας της ταινίας, οι συγχρονιστικά γεγονότα που περιβάλλουν την παραγωγή της είναι εκπληκτικά. Για να δούμε τα γεγονότα που περιβάλλουν το μωρό της Ρόζμαρι πρέπει να κοιτάξουμε στην σκοτεινή πλευρά του Χόλυγουντ. Εδώ είναι μερικά από τα γεγονότα:

Δολοφονία της Σάρον Τέιτ (Sharon Tate)

Πριν δεσμευθεί για την Μία Φάρρου (Mia Farrow), ο Ρομάν Πολάνσκι οραματίστηκε αρχικά την σύζυγό του, Σάρον Τέιτ, για να παίξει το ρόλο της Ρόζμαρι . Δεν πήρε τον ρόλο, αλλά έκανε μια γρήγορη εμφάνιση στην ταινία, κατά τη διάρκεια της σκηνής του πάρτυ. Δεκατέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία της ταινίας, η Σάρον Τέιτ (που ήταν 8 μηνών έγκυος) σκοτώθηκε τελετουργικά από μέλη της οικογένειας Μάνσον. Μαχαιρώθηκε 16 φορές και δολοφόνοι της έγραψαν τη λέξη «γουρούνι» με το αίμα της στον τοίχο του σπιτιού της.

Ο Τσαρλς Μάνσον περιγράφεται από τον Φριτζ Σπριγκμάγιερ (Fritz Springmeier) ως "τόσο ως σκλάβος του προγράμματος Monarch και ως χειριστής». Σύμφωνα με τον Σπριγκμάγιερ, οι προγραμματιστές του γνώριζαν εκ των προτέρων ποια επρόκειτο να είναι τα επόμενα χτυπήματα του. Βασικά χρησιμοποιείτο από την ελίτ για να πραγματοποιήσει τελετουργικές δολοφονίες.

«(...) Οι δολοφονίες που αποδίδονται στον Υιό του Σαμ, την Οικογένεια Μάνσον, και πολλές άλλες διασυνδεδεμένες δολοφονίες (συμπεριλαμβανομένων, ενδεχομένως, των δολοφονιών Zodiac), δεν ήταν αυτό που φαινόταν να είναι. Αν και αυτές οι δολοφονίες φαίνεται να είναι η τυχαίο έργο σειριακών / μαζικών δολοφονιών, ήταν στην πραγματικότητα χτυπήματα μετά από συμβόλαιο που πραγματοποιείται για ειδικούς σκοπούς από ένα διαπλεκόμενο δίκτυο σατανικής λατρείας ... Με άλλα λόγια, αυτοί ήταν επαγγελματικά χτυπήματα ενορχηστρωμένα και μεταμφιεσμένα για να μοιάζουν με το έργο του ενός ακόμη «μοναχικού τρελού κατά συρροή δολοφόνου. "
- David McGowan, “There’s Something About Henry”
("Υπάρχει κάτι για τον Henry")

«Οι δολοφονίες Μάνσον σήμαναν το τέλος για τους χίπις και ότι συμβολικά, αντιπροσώπευαν",. Ο Bugliosi είπε στον Observer της περασμένης εβδομάδας. "Έκλεισαν μία εποχή. Η δεκαετία του '60, η δεκαετία του έρωτα, έκλεισε σε εκείνο το βράδυ, στις 9 Αυγούστου του 1969 ".
- The Guardian, " Η οπαδός του Τσαρλς Μάνσον λύνει την άκρα σιωπή της 40 χρόνια μετά το βράδυ της σφαγής"

Σύμφωνα με πολυάριθμους παρατηρητές, οι δολοφονίες Μάνσον είχαν προγραμματιστεί με τη χρήση της μουσικής των Beatles (Ο ίδιος ο Μάνσον ισχυρίστηκε ότι το τραγούδι Helter Skelter περιείχε κρυμμένα μηνύματα που προορίζονται για την οικογένειά του).

«Ο Τσαρλς Μάνσον είχε προγραμματιστεί με τη μουσική των Beatles. (...) Καλούν τακτικά σε δούλους και με ύπνωση κάνουν τους στίχους να είναι τα συνθήματα για τους σκλάβους, πριν η μουσική βγεί στο κοινό. Για παράδειγμα, οι στίχοι του “Ain’t that a Shame” ("Δεν είναι αυτό Ντροπή») θα κάνει ορισμένα alters να θυμώσουν. Για ένα άλλο δούλο οι στίχοι “Everything is relative, in its own way” ("Τα πάντα είναι σχετικά, με τον τρόπο τους") θυμίζουν στο άτομο την οικογένεια της λατρείας και την υπακοή ».
- Fritz Springmeier, The Illuminati Formula to Create an Undetectable Mind Control Slave (Η Illuminati συνταγή για να δημιουργήσετε ένα μη ανιχνεύσιμο σκλάβο ελέγχου του Νου)

«Οι δολοφονίες Μάνσον διεξήχθησαν σύμφωνα με το αρχαίο τελετουργικό με hoodwinks και « κορδόνια μύησης» γύρω από το λαιμό των θυμάτων . Μια γραμμή από ένα τραγούδι των Beatles του John Lennon » γράφτηκε στο σπίτι του θανάτου," Helter Skelter ", το οποίο κατάλληλα βρισκόταν στο Cielo (ισπανικά για τον «ουρανό ») Drive ( Το σπίτι του Ρομάν Πολάνσκι και της Σάρον Τέιτ ).
Αυτό που βλέπουμε στον απόηχο της δημόσιας διάπραξης αυτών των αλχημικών ψυχοδραμάτων, των οποίων η πνευματική συνέπειες για την ανθρωπότητα είναι πολύ πιο σήμαντικές από τα περισσότερα που μέχρι στιγμής έχουμε μαντέψει, είναι μια διαδικασία παγκόσμιας αποκρυφιστικής μύησης ".
- Michael Α. Hoffman, Secret Societies and Psychological Warfare (Μυστικές Εταιρείες και Ψυχολογικός Πόλεμος)

Μιλώντας γι’ αυτά, ο θάνατος του John Lennon είναι ένα άλλο περίεργο κομμάτι του παζλ. Η δολοφονία συνέβη, καθώς ο John έμπενε στο κτίριο Ντακότα, το κτίριο όπου γυρίστηκε το μωρό της Ρόζμαρι, και όπου ζούσε εκείνη την εποχή. Ο Μαρκ Τσάπμαν, ο «Μοναχικός Τρελός" που σκότωσε Lennon είναι σε μεγάλο βαθμό ύποπτος να είναι σκλάβος του Monarch-ελέγχου του νου.

Ο Τσάπμαν είχε επίσης δεσμούς με χειριστές υψηλού προφίλ και τον παράξενο κύκλο των απόκρυφων διασημοτήτων.

«Ο δολοφόνος του Lennon, Μαρκ Τσάπμαν, συναντήθηκε με τον Kenneth Anger φίλο του LaVey, έναν Αμερικανό μαθητή του Aleister Crowley, στη Χονολουλού στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Το 1967 ο Anger (Θυμός) είχε σκηνοθετήσει μια ταινία που ονομάζεται «Αναδυόμενος Εωσφόρος» (Lucifer Rising), με πρωταγωνιστή τον οπαδό του Μάνσον, Bobby Beausoleil (Ωραίος Ήλιος - Ιλλουμινάτικο ψευδώνυμο). Μία άλλη οπαδός και δολοφόνος της Σάρον Τέιτ , η Susan Atkins, είχε εμφανιστεί με τον LaVey σε παραστάσεις στην περιοχή Λος Άντζελες σε ένα στριπτιζάδικο. "
- Αυτόθι.

Γιατί η Σάρον Τέιτ ήταν "εκλεκτή"; Δεν ήταν η μεγαλύτερη σταρ του Χόλιγουντ και είχε μόνο περιορισμένη εμπορική επιτυχία. Ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα που επιφυλάσσεται στα αστέρια που πάνε πολύ μακριά στην απόκρυφη πλευρά του καλλιτεχνικού στερεώματος; Τρία χρόνια πριν από το θάνατό της, η Σάρον Τέιτ έπαιξε το ρόλο της μάγισσας στο μάτι ταινία του Διαβόλου. Το συμπέρασμα της ταινίας: Απαιτείται μια θυσία αίματος για να "κάνει τα πράγματα σωστά και πάλι".

Μήπως Ρομάν Πολάνσκι είχε θυσιάσει τη σύζυγό του (με τον ίδιο τρόπο που ο Γκάυ θυσίασε τη Ρόζμαρι ) για να αποκτήσει την εύνοια του Χόλιγουντ; Λίγο μετά το θάνατο της, επέτρεψε στον εαυτό του να φωτογραφηθεί από το περιοδικό Life στο σαλόνι όπου η Σάρον Τέιτ είχε πεθάνει. Αποξηραμένο αίμα της φαινόταν ακόμα καθαρά στο πάτωμα μπροστά του. Η φωτογράφηση επικρίθηκε έντονα.

Υπάρχουν και άλλα γεγονότα που δεν βοηθούν την αξιοπιστία του. Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ, ο Πολάνσκι συνελήφθη και κατηγορείται για μια σειρά από αδικήματα κατά της 13χρονης Samantha Geimer, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού της με χρήση ναρκωτικών, διαστροφή, σοδομισμό και για άσεμνες και λάγνες πράξεις σε παιδί κάτω των 14, και παροχή μιας ελεγχόμενης ουσίας σε ανήλικο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Geimer στο ανώτερο δικαστήριο, ο Πολάνσκι είχε ζητήσει από τη μητέρα της Geimer του (μια τηλεοπτική ηθοποιό και μοντέλο), αν θα μπορούσε να φωτογραφίσει την κόρη της, ως μέρος του έργου του για τη γαλλική έκδοση του περιοδικού μόδας Vogue (έχουμε ήδη δει τις μάλλον άρρωστες κλίσεις του εν λόγω περιοδικού στο άρθρο με τίτλο: Disturbing Sex Kitten French Vogue Photoshoot Featuring Children). Σύμφωνα με τον συγγραφέα Michael A. Hoffman, ο Πολάνσκι παρήγαγε ταινίες με ανηλίκες προς πώληση στην ιδιωτική αγορά, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί εξακολουθούν να μην είναι τεκμηριωμένες. Παρ 'όλες αυτές τις κατηγορίες, ο Πολάνσκι παραμένει ελεύθερος .
Είναι αυτά τα γεγονότα παράξενες συμπτώσεις ή μέρος ενός μεγάλου σχεδίου; Είναι κάπου ανάμεσα; Όποια και αν μπορεί να είναι η περίπτωση, είναι συμπτώματα μια κρυφής δύναμης που επηρεάζει την αμερικανική ποπ κουλτούρα.

Ως συμπέρασμα

Το μωρό της Ρόζμαρι μπορεί να θεωρηθεί ως τίποτα περισσότερο από μια καλά γυρισμένη ταινία που παίζει με το διαχρονικό και αρχετυπικό φόβο του «διαβόλου». Ωστόσο, όταν κάποιος κοιτάζει τα ακριβή χρονοδιάγραμμα της ταινίας στην Αμερικανική ιστορία και την απίστευτη σειρά των γεγονότων που ακολούθησαν την κυκλοφορία του, η ταινία γίνεται καίριο έργο που συμβολίζει μια σημαντική πολιτιστική στροφή στην Αμερικανική ζωή. Με τον ίδιο τρόπο η Ρόζμαρι ανακαλύπτει τη λειτουργία του διεθνούς coven μάγισσών της αμερικανικής κοινωνίας και "ανακαλύπτει" μια πιο σκοτεινή πλευρά των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας και της εσωτερικής πολιτικής. Οι σκλάβοι του ελέγχου του νου που εξαπέλυσε στην κοινωνία, οι συγκλονιστικές μέγα-τελετουργίες και η ποπ κουλτούρα γίνεται μια γιορτή της διαστροφής.

Αυτή η εποχή ανοίγει το δρόμο για τη σημερινή ημερήσια διάταξη των Illuminati στο λαϊκό πολιτισμό. Με τη σιωπηρή συγκατάθεση της αδιαφορίας του κοινού, η σημερινή πολιτιστική βιομηχανία εξακολουθεί να είναι σκληρή στην εργασία να χυτεύει νέα μυαλά για μια «νέα Εποχή". Ο ίδιος έλεγχος του νου που χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει την Σάρον Τέιτ και τον John Lennon έχει γίνει πλέον ένας διασκεδαστικός τρόπος για να νοστιμεύσει ένα μουσικό βίντεο. Οι αντιπαραθέσεις του παρελθόντος εξακολουθούν να εκφράζονται και σήμερα. Θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε το σημερινό τελευταία Illuminati αστέρι την Nicki Minaj να δημιουργεί μία alter persona που ονομάζεται ... Ρομάν Ζολάνσκυ;

Τούτου λεχθέντος, θα ήταν υπερβολικά απλοϊκό να κατηγορήσουμε τον «Σατανά» για όλα όσα συνέβησαν. Στην πραγματικότητα, οι χειριστές μαριονεττών θα ήθελαν να δουν έναν φοβισμένο και μπερδεμένο πληθυσμό να κατηγορεί τα πάντα σε ένα μη-ανθρώπινο αποδιοπομπαίο τράγο, απελευθερώνοντας τους πραγματικούς άνδρες και τις γυναίκες από την ευθύνη των ενεργειών τους. Ακόμα και Εκκλησία του Σατανά του LaVey είναι μία θεατρική κωμωδία σε χολιγουντιανό στυλ, σε σχέση με τους πραγματικούς φορείς στην παγκόσμια σκηνή. Μυστικές συνωμοσίες, εξελίσσονται στα υψηλότερα κλιμάκια της κοινωνίας και είναι οι πραγματικοί χειριστές μαριονεττών εδώ που αποφεύγουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Διαστρέφοντας και διαφθείροντας τις αρχαίες εσωτερικές διδασκαλίες για να ταιριάζουν στις ανάγκες τους, οι κυβερνώντες έχουν δώσει οι ίδιοι έναν χαλαρό ηθικό κώδικα για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Έχουν σφετεριστεί την «αληθινή επιστήμη», η οποίο εμπνεύστηκε από τους νόμους της φύσης, για να δημιουργήσετε ένα τοξικό υποπροϊόν που εξυπηρετεί την δύναμη και την απληστία. 

Οι μάζες, θεωρούνται «βλάσφημες» και ανάξιες της Αλήθειας, είναι σαστισμένοι θεατές σε ένα άρρωστο κουκλοθέατρο που ούτε καν συνειδητοποιούν ότι παρακολουθούν μαριονέτες. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να σηκώσουμε την κουρτίνα και να δούμε τι συμβαίνει πίσω από τις σκηνές. 

Μόλις δούμε πραγματικά τους άρρωστους χειριστές μαριονεττών να κινούν τα νήματα, θα μπορέσουμε, ελπίζω, να αφήσουμε την υπνωτική μας κατάσταση και να φύγουμε μακρυά από το σόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ