Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Το ξεπούλημα περιουσιών στον Αττίλα και ο Τσόρτσιλ

Αγαπητοί φίλοι Σάββα Ιακωβίδη και Ανδρέα Λουκά σας ευχαριστώ πολύ που με τα πιο κάτω άρθρα σας αναδεικνύετε για ακόμη μια φορά την θλιβερή μας κατάντια να ξεπουλούμε τις περιουσίες μας στο τούρκικο Αττίλα. Μου προκαλεί οργή και αγανάκτηση που η πολιτεία εγκατέλειψε τούς πρόσφυγες στην μοίρα τους και τους ανάγκασε να καταφύγουν στο ξεπούλημα της γης της πατρίδας μας. Θα μεταφέρω τα πιο κάτω στους χιλιάδες λήπτες των μηνυμάτων μου στην Κύπρο και στο εξωτερικό και θα τα αναρτήσω και στο προσωπικό μου μπλοκ με την προσδοκία και την ευχή κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν μπας και γίνει κάτι για να τερματιστεί αυτή η προδοσία

Όμηρος Αλεξάνδρου

http://omirosalexandrou.blogspot.com.

Πωλείται πατρίς στον Τούρκο Αττίλα


Σε έναν κατακτημένο και απειλούμενο με αφανισμό τόπο, δεν μπορεί να ισχύουν όσα λειτουργούν σε ειρηνικές εποχές. Αίφνης, η μετάβαση στα κατεχόμενα δεν μπορεί να επαφίεται στον πατριωτισμό κάθε πολίτη. Ούτε δικαιούται ΚΑΝΕΝΑΣ να πωλεί την πατρίδα του ατιμώρητα και ανεξέλεγκτα. Ας προσεχθεί μια είδηση που δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος»: Η κατοχική Τουρκία, με 240 εκ. ευρώ κατάφερε μέχρι σήμερα να εξαγοράσει από Έλληνες Κυπρίους χιλιάδες στρέμματα γης. Αυτό σημαίνει πως η Τουρκία επιχειρεί να λύσει το εδαφικό δια χρημάτων.

Η πώληση γης στον κατακτητή ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία. Πρώτα από το κράτος, που την επιτρέπει και ύστερα από όσους ξεπουλούν τη γη των πατέρων τους. Η γη αυτή είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι κυριαρχία. Είναι κρατική οντότητα. Το ξεπούλημα γης πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της. Είναι ασέβεια προς τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά σε εκείνο της ιδιοκτησίας. Φταίει το κράτος, που τόσα χρόνια δεν θέλησε να έρθει αρωγό στους εκτοπισμένους.

Βαρύτατες ευθύνες φέρουν επίσης και όσοι ελαφρά τη καρδία ξεπουλούν τις ρίζες τους, την ιστορία του τόπου τους, τα χώματα που τους ανάγιωσαν, που τους έθρεψαν. Δεν είναι αργά να ποινικοποιηθεί το ξεπούλημα πατρίδας αλλά και το κράτος να δει τι θα πράξει, για να βοηθήσει όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. Για να τερματιστεί αυτό το θλιβερό κατάντημα.
Σ.Ι.

Φίλτατε Σάββα Ιακωβίδη,

Το πιο πάνω είναι δικό σου κείμενο, στην «Σημερινή», 1η του Γενάρη του 2015. Διάβασα και εγώ τις πληροφορίες για το μέγεθος του ξεπουλήματος που γίνεται και, όπως και εσύ, αγανάκτησα. Όχι μόνο για την προδοσία που διεξάγεται, αλλά προπάντων για τη διαχρονική ανικανότητα όλων εκείνων που κυβερνούν την Κύπρο, ειδικά μετά το 1974. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε επιβάλει έμπρακτα στους Εγγλέζους την ισότιμη κατανομή βαρών από τον πόλεμο. Και τους είπε κοφτά, να μη διανοηθούν να κατατάξουν όσους έχαναν ανθρώπους, τις χήρες και τα ορφανά του πολέμου και όσους έχαναν τα σπίτια τους από τους βομβαρδισμούς των Γερμανών, στην κατηγορία των «άτυχων»! Και επέβαλε την αποκατάσταση των «άτυχων».

Σ' εμάς τι συνέβη εδώ, μετά την εισβολή; ΕΠΕΒΛΗΘΗ η κατηγοριοποίηση των Κυπρίων σε «τυχερούς» και «άτυχους». Και «άτυχοι», βεβαίως, κατήντησαν εκείνοι που πλήρωσαν και το μεγάλο τίμημα της εισβολής από κάθε άποψη. Οι πρόσφυγες. Έδινε το Κογκρέσο των ΗΠΑ κάθε χρόνο αρκετά εκατομμύρια δολάρια στην ΚΔ, για να φτιάξει συνοικισμούς και να μαντρίσει φύρδην-μίγδην τους πρόσφυγες, με προφανή και διαφανή σκοπό να ξεχάσουν τα κατεχόμενα σπίτια τους και τη γη τους, την οποία οι ΗΠΑ, σαν καλές και σταθερές σύμμαχοι της Τουρκίας, προόριζαν για το κράτος των εκλεχτών τους Τουρκοκυπρίων… Νοιάστηκαν οι διάφοροι, που μας παρέστησαν την εξουσία στην Κύπρο όλα αυτά τα χρόνια, για τις ανάγκες των προσφύγων; Να απαντήσω ο ίδιος, ως πρόσφυγας, στο ερώτημά μου.

Όχι μόνο δεν νοιάστηκαν, αλλά μας κορόιδεψαν με κάθε τρόπο και μας κυνήγησαν, όσους αγωνιζόμασταν μόνοι μας, με πρωτοφανή εκδικητικότητα! Επειδή δεν μαντριζόμαστε στις κομματικές τους επιχειρήσεις και να τους γλείφουμε τις ποδίνες με τις οποίες μπήκαν σαν αχρείοι ξεδιάντροποι «χωριάτες» στα «κρεβάτια» μας. Σκέψου! Όσοι τους έγλειφαν τις ποδίνες, όσοι καταντούσαν κομματόσκυλα, τους δινόταν ένα γλειμμένο κόκαλο. Ένα σπίτι στον συνοικισμό, μια δουλίτσα στο Δημόσιο…

Όποιος, όμως, δεν υπέκυπτε και δεν αποτεινόταν στο κόμμα για να υποβάλει τα σχετικά του και τολμούσε να κτίσει, ας πούμε, μόνος του το δικό του σπίτι ή να κάνει τη δική του επιχείρηση, επέπιπταν τα τελωνεία, ο φόρος εισοδήματος, τα δημαρχεία, οι πολεοδομίες και γενικά το σύστημα, και τον πετσόκοβε. Το κυριότερο επειδή, με την απόσταση που τηρούσε από τα κόμματα, δεν συνεισέφερε τα δέοντα στα ταμεία τους, όπως έκαναν οι «ευεργετηθέντες»!

Βέβαια, εγώ που γράφω και έγραφα τα ανάλογα με τα πιο πάνω (και εσύ τα δημοσίευες στη «Σημερινή»), τι νομίζεις πως υπέφερα όλα αυτά τα χρόνια; Ας μην τα περιγράψω, γιατί εκτός από όλα τα άλλα που με χαρακτήρισαν (αναρχικό, περιθωριακό, φασίστα κλπ…) θα με πουν τώρα και προδότη γιατί, αντί να ελεεινολογώ τους πρόσφυγες που ξεπουλούν το έδαφος της Πατρίδας, ψάχνω να βρω τις ευθύνες των χερουβείμ της πολιτικοκομματικής αλητείας.

Πληρώνω μόνο για την κατασκευή του αποχετευτικού (χώρια από τα μηνιαία τέλη…), εδώ και χρόνια, για το σπίτι που έκτισα ο ίδιος με τον ιδρώτα του προσώπου μου -αντί να γλείφω τα κόμματα να μου δώσουν στους συνοικισμούς που έκτισαν με τα αμερικανικά χρήματα μετά το 1974- γύρω στα 400 ευρώ τον χρόνο! Ουδείς με ρωτά αν μπορώ σήμερα να τα πληρώνω. Εκείνοι απλώς τα θέλουν. Ξαφνικά ξεσπά το σκάνδαλο για το αποχετευτικό της Πάφου. Εγώ τι σκέφτομαι; Πως εγώ δεινοπαθώ να πληρώσω τα 400 ευρώ που μου επιβάλλουν για τον συγκεκριμένο σκοπό, και οι «έντιμοι κύριοι», οι καθημερινά προβεβλημένοι και υμνούμενοι από τα ΜΜΕ, τα τσέπωναν για λογαριασμό τους.

Εκατομμύρια ευρώ. Και μη μου πεις πως αυτά συνέβησαν στην Πάφο και δεν με αφορούν εμένα, στον Στρόβολο. Είναι σίγουρο αυτό; Τότε γιατί όλο εκείνο το καπάλιασμα για την οποιαδήποτε εξουσία; Τότε γιατί, εκτός των άλλων, έβαλαν επί τούτου υπουργό, τον Χάσικο, να ανακαλύπτει «σκάνδαλα» στα κοινοτικά συμβούλια των χωριών (που βεβαίως καλά κάνει, αλλά αυτά είναι ψίχουλα μπροστά στα δισεκατομμύρια που αρπάχτηκαν από τον κυπριακό λαό από τα μεγαλόσχημα ρεμάλια…), για να αποσπά την προσοχή του κοσμάκη αλλού;

Μιλάμε για τα 240 εκατομμύρια που πλήρωσε η Τουρκία στους προδότες που ξεπουλάνε το έδαφος της Πατρίδας, με διάφορες δικαιολογίες. Όλα αυτά τα σαράντα ένα χρόνια που πέρασαν, πώς και δεν βρέθηκε από την ΚΔ, ας πούμε, ένα δισεκατομμύριο, για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες; Παρά μόνο κοροϊδεύοντάς τους, τους έδιναν δάνεια. Πώς, για τους κλεφτοτραπεζοτοκογλύφους στο πι και φι βρέθηκαν δισεκατομμύρια; Πώς και η σημερινή κυβέρνηση λύσσαξε να παραδώσει το σπιτάκι, που με χίλιες δυο στερήσεις έκτισε ο κάθε φτωχός, στους τοκογλύφους;

Με τη δικαιολογία πως δεν πληρώνουν; Κουραφέξαλα! Ο κάθε αφελής που παρασύρθηκε από τις παραπλανητικές διαφημίσεις των τοκογλύφων και πήρε δάνειο από τις τράπεζές τους για να κτίσει το σπίτι του, το δάνειο το ξεπλήρωσε τρεις και τέσσερις φορές μέχρι σήμερα. Αλλά τον Κληρίδη που ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον Αυξεντίου και τον Χριστοδούλου που ήσαν διοικητής και υπουργός των οικονομικών και τους βουλευτές, που ψήφισαν τον νόμο για την κεφαλαιοποίηση του τόκου και τον ανατοκισμό του εις τους αιώνας των αιώνων, κανένας δεν τους ψάχνει. Ψάχνουν μόνο τα πρόβατα που μάντρισαν με δάνεια στις τράπεζες….

Αυτοί λοιπόν, φίλτατε Σάββα, ευθύνονται για το ξεπούλημα της γης της Πατρίδας. Και όχι ο κάθε φουκαράς πρόσφυγας που συνθλίβεται μέσα στις μυλόπετρες του πολιτικο-κομματο-οικονομικού κατεστημένου. Εκείνοι είναι οι προδότες. Και όπως σου ξανάγραψα και το δημοσίευσες, αυτό το κατεστημένο έχει τους δικούς του σκοπούς για το ζήτημα των κατεχόμενων περιουσιών. Είναι, πρώτον, η λύση του περιουσιακού, δεύτερον, η εδραίωση επί του δικού του εδάφους του τουρκικού ψευδοκράτους χωρίς εμείς να ’χουμε δικαίωμα να αντιδράσουμε και, τρίτον, το τουρκικό χρήμα που προσδοκούν να εισρεύσει στα ταμεία του κράτους και των τραπεζών, μέσω εκείνων που τα εισπράττουν από τους Τούρκους έναντι του εδάφους που ξεπουλούν!

Είμαι βέβαιος με τι και ποιους έχουμε να κάνουμε. Τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς και κουτόχορτο για τον αιώνια υπνώττοντα Κυπριακό Λαό. Η προδοσία στην Κύπρο έχει ονόματα και επίθετα. Και είναι πολύ μακρύς ο κατάλογος. Δεν είναι μόνο εκείνοι που διέπρατταν και διαπράττουν την προδοσία, είναι και εκείνοι που τους καλύπτουν… Και εμείς που τους δημιουργήσαμε και τους ανεχόμαστε!

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ. ΛΟΥΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ