Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Συνέλαβαν τον mr kariera.gr για διακίνηση Λαθ...μεταναστών με το σκάφος του – Μου το έκλεψαν, λέει κατόπιν εορτής


Περισσότερους από 30 Σύρους λαθραίους μετανάστες μετέφερε το ταχύπλοο που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ανήκε στον καταγόμενο από τα Κύθηρα επιχειρηματία Φάνη Ρήγα, έναν από τους ιδρυτές του εξαιρετικά επιτυχημένου ιστότοπου ευρέσεως εργασίας kariera.gr.

Την 28η Οκτωβρίου το Λιμενικό και η Ελληνική Αστυνομία -μετά από καταγγελίες κατοίκων- εντοπίζουν στο Πόρτο Κάγιο, τον ιστορικό όρμο της προσήλιας Μάνης στον Λακωνικό Κόλπο και σε απόσταση 3 μιλίων βόρεια από το Ακρωτήριο Ταίναρο, ένα 10μετρο σκάφος με καμπίνα και δύο 300άρες εξωλέμβιες μηχανές που έχει επάνω του περισσότερους από 30 παράνομους μετανάστες.

Όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος protothema.gr το ταχύπλοο μπαίνει στον όρμο και οι παράνομοι μετανάστες, όλοι τους Σύροι υπήκοοι, αποβιβάζονται στη στεριά θεωρώντας ότι η περιπέτειά τους έπειτα από πολλές ημέρες ταλαιπωρίας έχει φτάσει στο τέλος της. Μετά από επέμβαση των αρχών οι παράνομοι μετανάστες περισυλλέγονται από διάφορα σημεία, μαζί και ο διακινητής τους, όπως αποδεικνύεται αργότερα κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

Για 28 από τους μετανάστες ακολουθείται η γνωστή διαδικασία, ενώ για δύο εξ αυτών, οι οποίοι κατείχαν πλαστές ρουμανικές ταυτότητες, ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Ο δουλέμπορος προφυλακίστηκε.

Σε ποιόν ανήκε το σκάφος
Το σκάφος όμως έφερε διακριτικά και ήταν νηολογημένο από το λιμεναρχείο της Παλαιάς Φώκαιας με το όνομα Τζακ Σπάροου, από τον ομώνυμο ήρωα της τριλογίας οι Πειρατές της Καραϊβικής με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ.

Οι άνδρες του Λιμενικού αναζήτησαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, τα οποία και απεστάλησαν αυθημερόν. Έτσι αποδείχθηκε ότι είναι ο επιχειρηματίας και συνιδρυτής του site εύρεσης εργασίας kariera.gr, Φάνης Ρήγας.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ακολουθηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης του επιχειρηματία, ο τελευταίος, όμως, δεν εντοπίστηκε μέσα στο χρονικό όριο των 48 ωρών. Έτσι, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του «για συμμετοχή σε παράνομη μεταφορά μεταναστών».

Τελικά το ένταλμα εκτελέστηκε ένα μήνα αργότερα και ο κ. Ρήγας συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής και προσήχθη στη Δικαιοσύνη. Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το περιστατικό και ότι το σκάφος του είχε κλαπεί χωρίς εκείνος να είναι σε θέση να το γνωρίζει δεδομένου ότι έλειπε για αρκετό διάστημα στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. «Ήταν ένα περιστατικό που έχει να κάνει με την κλοπή της περιουσίας μου και όχι με εμένα προσωπικά», ισχυρίζεται.

Κατόπιν σύμφωνης γνώμης ανακρίτριας και εισαγγελέα ο επιχειρηματίας δεν προφυλακίζεται μετά την απολογία του, αλλά του επιβάλλονται περιοριστικοί όροι: εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του κάθε 1η και 15η ημέρα του μήνα. Το σκάφος του βρίσκεται υπό καθεστώς κατάσχεσης και φυλάσσεται από τις δυνάμεις του Λιμενικού Γυθείου.

Αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον των Αρχών ήταν το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας δήλωσε την κλοπή του σκάφους του 20 ημέρες μετά το συμβάν της παράνομης μεταφοράς των μεταναστών και συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο, οπότε και προσήλθε στο Λιμεναρχείο του Λαυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ