Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Ρωσικοί πύραυλοι έχουν καταρρίψει ουκρανικά drones στην Κριμαία


Αρκετά ουκρανικά μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη επιτήρησης (drones) που εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο της Κριμαίας έχουν καταρριφθεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μέσα στον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές από την Κριμαία, τα ουκρανικά drones με πορεία από τον Βορρά εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν από ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Pantsir S1 (SA-22 βάσει του κωδικού του ΝΑΤΟ) Το πυραυλικό σύστημα Pantsir S1 μπορεί να πλήξει κάθε τύπου αεροπορικό στόχο σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και σε ύψος 15, ενώ είναι ικανό να χτυπήσει τέσσερις στόχους ταυτόχρονα και οι πύραυλοί του μπορούν να φτάσουν ταχύτητα 1.300 μέτρων το δευτερόλεπτο.

Οπως αναφέρει στρατιωτική πηγή από την Κριμαία, οι πύραυλοι Pantsir εκτοξεύθηκαν από στρατιωτική βάση κοντά στον Ισθμό Chongar. «Πρώτο βήμα είναι η αναγνώριση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στα σύνορα και η ενημέρωση για συνοδεία. Εάν τα drones επιμείνουν και εισχωρήσουν στα εδάφη μας, πλησιάζοντας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τότε δίνεται εντολή κατάρριψης».Δεν διευκρινίστηκε ο αριθμός των ουκρανικών drones που έχουν καταρριφθεί από ρωσικούς πυραύλους.

 Sputnik
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ