Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για την Τράπεζα της "Ελλάδος" ζητά ο Στουρνάρας!


Την απαλλαγή των κτηρίων που έχει στην κυριότητά της η Τράπεζα της Ελλάδος από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο άνθρωπος που ενέκρινε τον ΕΝΦΙΑ ζητά από τη νέα του θέση να απαλλαγεί από αυτόν η ανώνυμη εταιρία της οποίας προΐσταται.

Επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζητά την απαλλαγή των 29 κτηρίων που ανήκουν στην ΤτΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η ενέργεια αυτή δημιουργεί μείζον θέμα μιας και «ανοίγει» παράθυρο για όλες τις ανώνυμες εταιρείες.

Τα 29 κτήρια της Τράπεζας έχουν επιφάνεια εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με μεγαλύτερο το κεντρικό της Πανεπιστημίου, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο συνολικού εμβαδού 19.300 τ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ