Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Απελπίστηκαν οι ομογενείς με τους “Απελπισμένους”…


Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΣΗ

Δυστυχως ορισμενοι καλλιτεχνες που μας ερχονται απο την Ελλαδα με τις πραξεις τους υποτιμουν την νοημοσυνη των Ομογενων. Παντοτε ερχοντουσαν, αλλα οχι τοσο συχνα οσο τους τελευταιους καιρους. Παλαιοτερα οταν το Ευρω πηρε σβαρνα το δολαριο, εβλεπαν τους ομογενεις σαν φτωχους συγγενείς…

Ερχοντουσαν κατα αραια διαστηματα, ησαν υπεροπτες, μας εβλεπαν αφ’ υψηλου. Και δυο-τρεις απ’ αυτους εκαναν απρεπεις δηλωσεις για την χωρα, που τους φιλοξενουσε για τηΧωρα που τους επετρεψε να εκμεταλευτουν το ταλεντο τους και να βγαλουν χρηματα. Δεν ειμαι αντιθετος στο να ερχονται Ελληνες καλλιτεχνες απο την Ελλαδα, αντιθετα ειμαι υπερμαχος αυτης της κινησης διοτι εκτος του οτι απολαμβανουμε την ελληνικη μουσικη με τα ταλεντα των καλλιτεχνων, η κινηση αυτη ενισχυει την επικοινωνια της Ομογενειας με την Πατριδα και κυριως τα νεα παιδια, που γαλουχούνται στην ελληνικη κουλτουρα και δεν αποξενωνονται απο την Ελληνικη παραδοση.

Όμως, στα παντα θα πρεπει να λειτουργουν οι κανονες του σεβασμου και της ηθικης τοσο προς τους ακροατες (πελατες) οσο και προς την χωρα που που φιλοξενούνται, οι πολιτικες αποψεις καθ’ ενος ειναι σεβαστες απο ολους ομως πρεπει να γνωριζουμε πως η καθε Κυβερνηση οποιασδηποτε χωρας ανεξάρτητα με τα πιστευω της και τις πραξεις της και στην προκειμενη περιπτωση της Αμερικης ειναι εκλεγμενη Δημοκρατικα απο τον Λαο της και ο καθε επαινος η υβρις προς αυτην φωτογραφιζει τον Λαο, ενα αναποσπαστο κομματι του οποιου ειμαστε και οι Ελληνες Ομογενεις και δεν ανεχομαστε τετοιου ειδους προσβολες προς την Θετη μας Πατριδα την Πατριδα που με απειρη καλωσυνη και αγαπη μας φιλοξενει. Απαιτουμε δε απ’ ολους τον ιδιο σεβασμο και προς την γενετειρα Πατριδα μας την Ελλαδα.

Η ζωη ειναι γεματη εκπληξεις και ο καιρος εχει για ολους μας αναπαντεχα γυρισματα και πρεπει να ειμεθα πολυ προσεκτικοι. Καποιοι καλλιτεχνες τον καιρο της ψευτικης ευημεριας της Ελλαδος, τοτε που με ενα αυρω επαιρνες εναμιση δολαριο, τοτε που νομιζαν πως η Ευρωπη θα επιβαλλόταν στον πλανητη αναφερθηκαν κατα την διαρκεια της περιοδειας των με λογια υβριστικα για την Αμερικη. Ηταν μεγαλο λαθος μεγαλο ατοπημα και εαν επιστευαν πραγματικα αυτα που ειπαν και εαν ειχαν καποιο ιχνος αξιοπρεπειας δεν θα επρεπε να ξαναρθουν να την επισκεφθουν για να φτιαξουν κομπόδεμα… Ολοι στη ζωη μας επιτρεπεται να κανουμε λαθη ειναι ανθρωπινο, οπως ανθρωπινο ειναι να το αναγνωρίσουμε και να ζητησουμε συγνωμη.

Δεν ειναι ντροπη η συγνωμη απεναντιας δειχνει ανωτεροτητα και απαλασσει τον ανθρωπο απο το καλαμοκαβαλικευμα τον προσγειωνει, τον σωζει, τον επαναφερει στον κοσμο της ανθρωπιας και της ηθικης. Προσφατα ενας απ’ αυτους ξαναηλθε και χάρισε ομολογουμενως με το ταλεντο του ευχαριστες στιγμες σε χιλιαδες ομογενεις, ομως θα τον χειροκροτούσαμε πολυ περισσοτερο αν πριν ξεκινησει το τραγουδι ζητουσε ενα συγνωμη για εκεινα που ειχε πει παλαιοτερα, ομως δεν το τολμησε και δυστυχως δεν τολμησαν και οι παρευρεθεντες ομογενεις θεατες να του το ζητησουν πριν την συναυλια.

Πριν απο λιγες μερες παραβρέθηκα σε μια θεατρικη παρασταση με ηθοποιους εξ’ Ελλαδος διεδιδετο μαλιστα οτι στην παρασταση αυτη θα ειναι και ο γνωστος καλλιτεχνης ηθοποιος Σομμερ. Το Θεατρο …ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Ελαβε χωρα στις θεατρικες εγκαταστασεις του QUEENSBORO COMMUNITY COLLEGE στοBayside της Νεας Υορκης. Κατά την προσωπικη μου γνωμη ηταν πολυ χαμηλου επιπεδου θεατρικη (αν μπορει να ονομασθει θεατρικη) παρασταση. Εκτος του οτι ο Σομερ ειχε γινει αφαντος (δικαιολογησαν την απουσια του λογω ασθενειας του) ουτε προγραμμα υπηρχε ουτε υποθεση, αλλα ενας ακταρμας (μειγμα) αισχρολογων απαραδεκτων ακατανομαστων χειρονομιων και ανεκδοτων. Ειχα παει και στη παρασταση του Σκιπιταρη στο πΠλιτιστικο της Αρχιεπισκοπης, στην κωμωδια, ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ, η συγκριση μερα με την νυκτα και το εισιτηριο ηταν μονο τριαντα δολαρια σε σχεση με εκεινο που ειχε το τιτλο, ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ και που πληρωσα εξηνταπεντε δολλαρια και αλλοι πληρωσαν περισσοτερα. Κατανοω την οικονομικη κατασταση των καλλιτεχνων αδελφων μας και θελω να ειμαι αρωγος, οπως και οι περισσοτεροι ομογενεις, και θα ηθελα να εγραφα πολλα καλα και επαινετικα λογια, κανουν ομως μεγαλο λαθος οταν νομιζουν οτι απευθυνονται σε διαφορετικη παστα, σε χαμηλου επιπεδου θεατες διοτι δυστυχως αυτο το συμπερασμα βγαλαμε οσοι βρεθηκαμε εκει. Ολοι δουλευουμε για το ψωμακι μας ομως καλα θα κανουμε να το βγαζουμε αξιοπρεπως… Διοτι υπαρχει μια φραση που λεγει: “οτι κανεις γυριζει” θα το βρεις μπροστα σου θα σε κτυπησει καταμουτρα. Μεγαλη ευθυνη φερουν και εκεινοι που διοργανωνουν αυτου του είδους τις “προσφορες”, γιατι περαν του οτι γινεται για εκμεταλλευση ειναι και προσφορα προς την Ομογενεια που ειναι διψασμενη από ελληνικη κουλτουρα, ομως πρεπει να προσεξουν διοτι και η εκμεταλλευση εχει τα ορια της και τους κανονες της.

Εν κατακλειδι και κατα γενικην ομολογια απελπισμενοι εφυγαν εκεινοι που παρακολουθησαν την θεατρικη παρασταση; “OI APELPISMENOI”…

Στελιος Τάτσης, 26 Νοεμβριου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ