Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τίμησε τους στρατιώτες του Γ' Ράιχ!

Καζάκης κατά Κωσταράκου: Γιατί ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στους πεσόντες της Βέρμαχτ;

Μία ακόμα εκδήλωση της γερμανικής προσπάθειας να ξεπλύνει το ζοφερό ναζιστικό παρελθόν της ανέδειξε αρνητικούς πρωταγωνιστές μέσα στη χώρα μας. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων –στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την Ελλάδα– στρατιωτών του Γ' Ράιχ που διοργάνωσε η γερμανική πρεσβεία και κατέθεσε στεφάνι. Το εξωφρενικό θέμα ανέδειξε ο Δημήτρης Καζάκης, πρόεδρος του ΕΠΑΜ, ο οποίος απαντά στην έγγραφη διαμαρτυρία του ΓΕΕΘΑ με μια σκληρή επιστολή:

«Λέτε ότι η “εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων”. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και στην επίσημη πρόσκληση, “η τελετή έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας από τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιονδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης”.

»Καταρχάς, ποιος έδωσε το δικαίωμα στη Γερμανική Πρεσβεία να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία σε στρατιωτικό νεκροταφείο; Τα δύο γερμανικά στρατιωτικά νεκροταφεία βρίσκονται στην Ελλάδα υπό ειδικό καθεστώς. Και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί να κείτονται στο έδαφός της νεκροί στρατιώτες μιας δύναμης που βυσσοδόμησε εναντίον του ελληνικού λαού όσο κανένας άλλος κατακτητής συνιστά μέγιστη τιμή για την ίδια τη Γερμανία. Έμειναν στην Ελλάδα μόνο για λόγους ανθρωπισμού. (...)

»Πώς λοιπόν και με ποιανού την άδεια η Γερμανική Πρεσβεία παίρνει την πρωτοβουλία για επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό νεκροταφείο; Μήπως η Γερμανική Πρεσβεία θέλησε να τιμήσει τους νεκρούς σε ανθρώπινο επίπεδο; Όχι. Αν ήθελε κάτι τέτοιο θα τελούσε την επιμνημόσυνη δέηση σε κλειστό κύκλο παρουσία συγγενών των νεκρών. Δεν θα καλούσε στρατιωτικές και διπλωματικές Αρχές από άλλες χώρες για να αποτίσουν φόρο τιμής με στεφάνια και σε στάση προσοχής για την απόδοση στρατιωτικών τιμών. Επομένως, η πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας είναι ξεκάθαρο ότι έγινε για να τιμηθούν οι νεκροί του στρατιωτικού νεκροταφείου όχι ως άνθρωποι, αλλά ως πεσόντες στρατιώτες της Γερμανίας. Μόνο που αυτοί οι στρατιώτες της Γερμανίας σκοτώθηκαν γιατί είχαν έρθει στην Ελλάδα ως εισβολείς, κατακτητές, βιαστές, βασανιστές και δολοφόνοι του ελληνικού λαού. Και οι περισσότεροι από δαύτους σκοτώθηκαν όταν πήγαιναν ή γύριζαν από μαζικές σφαγές αμάχων. Σε τέτοια εκδήλωση συμμετείχε ο κ. Κωσταράκος και κατέθεσε στεφάνι ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Απέδωσε δηλαδή στρατιωτικές τιμές στους πεσόντες των κατακτητών και εξολοθρευτών του ελληνικού λαού. Και το όνειδος αυτό δεν μπορεί να συγκαλυφθεί με καμιά δικαιολογία».

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ