Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Οι ''ανταποκριτές'' στις ΗΠΑ και η διαχρονική παραπληροφόρηση ''λωτοφάγων''

Πότε οι ''εκλεκτοί'' ανταποκριτές-συνεργάτες (στις ΗΠΑ) ελληνικών και κυπριακών ΜΜΕ θα κάνουν σωστά την δουλειά τους και θα σταματήσουν να παραπληροφορούν σε Ελλάδα- Κύπρο; Μία 20ετία κρατά αυτή η υπόθεση. Ας αφήσουν γιά λίγο στην άκρη τις παρωπίδες τους και τα συμφέροντά τους και ας αρχίσουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Είναι και θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αξιοπρέπειας. 

Αρκετά και διαχρονικά παραπληροφόρησαν, ειδικά σε ζητήματα Ομογένειας και σχέσεων ΗΠΑ με Ελλάδα-Κύπρο. Πολύ μεγάλος ο... κατάλογος. 'Αλλα το πρωί, άλλα το βράδυ. Και άσπρο και μαύρο. Και μπλε και κόκκινο. 'Ολα τα χρώματα τις ίριδας. Και με τους ''φελλούς'' (βασικά) και χωρίς. Και με το ''μνημόνιο'' και χωρίς. Και με τους ''κροίσους Ομογενείς-σωτήρες'' και χωρίς. Και με ΣΑΕ και χωρίς. 

Και με (υποτιθέμενες) ''στρατηγικές εταιρικές σχέσεις ΗΠΑ με Ελλάδα-Κύπρο'' και χωρίς. Και με ανύπαρκτους ''λομπίστες'' μας στις ΗΠΑ και χωρίς. Και με ανύπαρκτους ''ηγέτες Ομογένειας'' και χωρίς. Αλλά, πάντα και σταθερά με τους ''ημέτερους''.

Ουδέποτε πρόβαλαν σωστά- αντικειμενικά την Ομογένεια. Την αγνοούν απαξιωτικά, επιδεικτικά, θεωρώντας τον κομπλεξικό εαυτόν τους ''μεγάλο'' και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ομογενειακά ΜΜΕ ''σκουπίδια'', ειδικά όσα δεν ''τιμούν'' την ''κενότητά'' τους και το σύστημα που δουλικά υπηρετούν. Ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά-έντιμα και αντικειμενικά με την Ομογένεια, με τα καλά της και τα κακά της, τα θετικά και τα αρνητικά της. Ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα ''καυτά'' και διαχρονικά ζητήματα της Ομογένειας, σε σχέση με την Ελλάδα (π.χ. ψήφος, εκμετάλλευση Ομογενών, κλοπή περιουσιών τους, διπλή φορολογία ή άλλα που ενοχλούν τα ''κυβερνητικά καθεστώτα'').

''Απαξιούν'' να ασχοληθούν μαζί της, ισχυριζόμενοι ότι ''τα ΜΜΕ (στην Ελλάδα), δεν τα ενδιαφέρει η Ομογένεια, δεν θέλουν να ασχολούνται μαζί της''.

 'Ετσι, οι ανταποκριτές, βασικά, τρέχουν μόνο σαν ''σκυλάκια'' πίσω από τους 'Ελληνες-Κύπριους, επισκέπτες στις ΗΠΑ, πολιτικούς, ''μεταμφιεσμένοι'' σε...παπαγαλάκια.

Κατάντησαν... ''παπατζήδες'', xωρίς αρχές και δεοντολογία, απευθυνόμενοι σε...''λωτοφάγους''. Η ατυχία τους είναι ότι τα γεγονότα και η πραγματικότητα, σχεδόν τους μηδένισαν. Και η ζωή συνεχίζεται, μαζί με την ίδια τακτική τους, αφού ακόμα νομίζουν -ευρισκόμενοι στα...σύννεφα ιππεύοντας το καλάμι τους- ότι όλοι έχουν πάθει ''αμνησία'' σε Ελλάδα-Κύπρο, Ομογένεια ή όλοι ''τρώνε το κουτόχορτο'' που τους σερβίρουν.
 
........................................
 
''Βραβείο Πούλιτζερ'' γιά ελληνική δημοσιογραφική...ηλιθιότητα(ανα)Δημοσιεύεται στην Ελλάδα (και αλλού) το ακόλουθο: ''Ο μεγάλος νικητής των αμερικανικών εκλογών (4 Νοε.) είναι -σύμφωνα με ομόφωνες εκτιμήσεις του αμερικανικού τύπου- ο 42χρονος ομογενής Reince Priebus, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος''.
Δυστυχώς, δεν είδαμε -μπορεί εξαιτίας...στραβομάρας- στον αμερικάνικο Τύπο ''ομόφωνες εκτιμήσεις γιά τον μεγάλο νικητή''. 

Πιθανά επειδή ο πρόεδρος-manager Κόμματος στις ΗΠΑ δεν έχει ουσιαστικό ρόλο, ούτε κάνει ''προεκλογικές εκστρατείες'' αλα Ελλάδα. Πιθανά οι ''εκτιμήσεις'' να έγιναν στο... υπερπέραν, όπου συνταξιδεύουν οι ψευτιές και οι...φαντασίες των άσχετων με την αμερικάνικη πραγματικότητα (συνηθισμένο ελληνικό φαινόμενο) γραφιάδων-''ειδικών''. Eυτυχώς, δεν γράφηκε αυτήν την φορά και το περίφημο ''η ελληνική...ψήφος καθόρισε τις εκλογές στις ΗΠΑ''.
 
........................................
 
Εκλογές ΗΠΑ, Νοέμβριος 2014: Δεν ''κέρδισαν'' οι Ρεπουμπλικάνοι σε Βουλή, Γερουσία, τοπικές (Πολιτειακές) Κυβερνήσεις και νομοθετικά Σώματα. Δεν είχαν πρόγραμμα, δεν πρότειναν κάτι ουσιαστικό. Απλά η ''πολιτική'' τους είναι...''αντι-Ομπάμα σε όλα''. Ο λαός ''μαύρισε'' τον Ομπάμα (και κατά συνέπεια τους Δημοκρατικούς υποψήφιους), με ψήφο διαμαρτυρίας, γιά τις ανακολουθίες του και την μη τήρηση υποσχέσεων γιά βασικά ζητήματα.
 
........................................
 
www.kalami.net     |    www.kalami.us      |    www.kalami.co
 

Από 1995: Το ΚΑΛΑΜΙ (''γιά να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους'') είναι το πρώτο, παλαιότερο και μεγαλύτερο e-ΜΜΕ εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ